GECAD NET lansează Virtual Desk, un serviciu de virtualizare dedicat companiilor mici şi mijlocii

BUCURESTI - 16 iunie 2010

Comunicat tip General in IT&C

GECAD NET anunţă lansarea serviciului Virtual Desk şi a website-ului http://www.VirtualDesk.ro, ambele dedicate promovării soluţiilor de virtualizare în rândul companiilor mici şi mijlocii.

VirtualDesk.ro oferă IMM-urilor acces mai facil la o serie de produse Microsoft de comunicare şi colaborare pe care, multe dintre ele nu le-au putut utiliza până acum, din cauza efortului financiar prea mare pe care îl presupunea achiziţia de software şi servicii cu licenţă.

„Într-o asemenea perioadă de recesiune, avantajul de a avea acces la software şi servicii Microsoft în sistem este evident: costuri mici pentru că plăteşti doar ce utilizezi şi poţi apela instant la orice aplicaţie, fără a fi nevoie de instalări în reţea şi de crearea unui departament IT numeros. Aplicaţiile şi serviciile sunt găzduite , pe serverele Microsoft, ceea ce aduce de asemenea economii importante prin eliminarea costurilor cu administrarea serverelor, efectuarea de actualizări de software, instalarea de patch-uri şi aşa mai departe”, explică Şerban Prejoianu, director executiv la GECAD NET.

Prin serviciul Virtual Desk, companiile au acces la Microsoft Online Services (Microsoft Business Productivity Suite), firmele putând crea conturi pentru angajaţii lor astfel încât aceştia să beneficieze rapid de email, spaţiu de stocare, posibilitatea accesării fişierelor de pe orice terminal – nu numai de pe cel din companie, dar şi de o protecţie puternică în privinţa datelor stocate.

Context
Odată cu creşterea companiei, apar şi problemele inerente ale unei infrastructuri informatice extinse. Când efectivul de computere creşte, se pune problema angajării unui om sau chiar a mai multora care să asigure buna funcţionare a infrastructurii, precum şi a unor servicii precum emailul, stocarea informaţiilor, securitatea datelor.

Odată cu creşterea acestor nevoi organizaţionale, devine aproape inevitabilă lărgirea departamentului tehnic, mai ales când în ecuaţie intră şi administrarea site-ului companiei sau a diverselor instrumente de social media. Un om „bun la toate” nu mai este de ajuns. Cum se descurcă în acest caz o companie cu mai mult de 10-15 staţii de lucru, cu conturile de email asociate şi cu nevoia unui spaţiu tot mai mare pentru stocarea documentelor?

„Toate aceste servicii pot fi mutate . Practic, firmele mici şi chiar unele companii de dimensiuni medii nu mai au nevoie de un om specializat care să cumpere software, să îl instaleze şi apoi să asigure mentenanţa. De asemenea, stocarea datelor nu mai e o problemă care să aibă soluţii doar în interiorul reţelei locale. Cu Virtual Desk de la GECAD NET va avea acces la email, va putea stoca şi accesa fişiere, va beneficia de maximă securitate şi îşi va putea administra prezenţa online prin simpla configurare a unor conturi online”, spune Florina Lucanu, Online Services Manager, în cadrul GECAD NET.

Costuri
Orice companie poate aplica online pe site-ul http://www.virtualdesk.ro pentru testarea gratuită a serviciului, pe o perioadă de 30 de zile.

Ulterior celor 30 de zile de testare gratuită, costurile sunt următoarele:

¤ Exchange Online: 4,26 EURO/ user/ lună
¤ Office SharePoint Online: 4,47 EURO/ user/ lună
¤ Office Communications Online: 1,7 EURO/ user/ lună
¤ Office Live Meeting Online: 3,84 EURO/ user/ lună

Întreaga suită Business Productivity Online Suite, care cuprinde toate serviciile de mai sus, costă 8,52 EURO/user/lună. Preţurile nu includ TVA.

Despre GECAD NET

Despre GECAD NET:
GECAD NET este o companie specializată în comercializarea şi implementarea aplicaţiilor software, furnizează opţiuni adecvate de licenţiere, servicii IT integrate, servicii de audit website sau aplicaţie web şi asigură soluţii profesionale de securitate IT sub brandul propriu SENTINET.
Cu o tradiţie de peste 16 ani in domeniul IT, GECAD NET a obţinut numeroase premii şi certificări din partea celor mai importanţi producători mondiali. Compania deţine în prezent statutul de Microsoft Gold Certified Partner, Autodesk Value Added Reseller şi Autodesk Authorized Training Center, Trend Micro Authorized Distributor, IBM Internet Security Systems Distributor, Kaspersky Distributor.
GECAD NET are în prezent peste 1200 de clienţi în domenii precum telecomunicaţiile, sectorul financiar-bancar, cel al construcţiilor, energiei, petrolului şi gazelor şi altele. Printre aceştia se numără Agip Romania, Alro SA, Angst, Autoitalia, Banc Post, Catavencu, CEC, Daedalus Consulting, Despec România, Editura Polirom, Fan Courier, Farmexim, Garanta, Honeywell Garett, Mercury360, Metroul SA, Monsanto, Omniasig, Petrom, Ringier, Rosal Grup, Şantierul Naval Constanţa, Sensiblu, Star-Storage, Tempo Advertising, Vodafone România.
GECAD NET este companie membră a Grupului GECAD.
Mai multe detalii puteţi găsi la: www.gecadnet.ro ; www.gecadshop.ro ; www.virtualdesk.ro

Contact presă: Iuliana Butuc-Cerchez – Corporate Affairs Officer
Tel: 021.303.20.50

office@gecadnet.ro