România se alătură mişcării “suspended coffee”

BUCURESTI - 28 martie 2013

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Social, HoReCa, CSR

Live site

Suspended coffee. Caffe sospeso. Pin a cup. Cafea în aşteptare. Nu e un trend nou în tehnicile barista, ci o mişcare a oamenilor generoşi care ia amploare în Europa. Câteva localuri din România sunt parte din iniţiativă, într-un demers care demonstrează că faptele bune au încă valoare.

Sticker care semnalizează implicarea unui local în campanie.

Sticker care semnalizează implicarea unui local în campanie.

Mecanismul iniţiativei e foarte simplu – plăteşti o cafea pe care însă nu o bei, ci o laşi în grija localului, până când apare un alt client care o poate consuma gratuit.

Ideea a apărut în sudul Italiei şi a intrat în tradiţia zonei ca un gest de “sharing”, făcut de un client norocos care dă astfel mai departe din norocul său unui străin. Şi cum ideile bune circulă repede, în scurt timp gestul a fost adaptat şi adoptat şi în alte zone – Ucraina,  Canada şi de curând Bulgaria.

 

getlokal.ro a adunatlocurile din România care se alătură iniţiativei – localuri din Bucureşti, Iaşi şi Braşov sunt puse pe fapte bune şi merită vizitate! Pentru a da un start sănătos “cafelelor în aşteptare” din ţară, getlokal.ro oferă promovare gratuită timp de şase luni oricărui local care se alătură iniţiativei în luna aprilie.

Deocamdată, localurile care au spus “Da, ne alăturam” și în care veţi putea lăsa în curând o "cafea în aşteptare" sunt: Bistro de l'Arte (Brasov), Kiddo Cafe (Iasi) și Serendipity, Casa Mărgărit, Cafeneaua Actorilor, Băcănia Veche, Acuarela, Black Jack Pub, Coftale, Joie de Vivre, Ludic Bar, Have a Cigar în București.

Mai multe detalii: Suspended Coffee Romania.


getlokal.ro, site operat de SC GETLOKAL SRL, este un serviciu disponibil în Bulgaria, România și Macedonia. Cu accent pe viața socială, timp liber și lifestyle, site-ul se adresează celor care înțeleg că decizia cea mai potrivită de going-out se ia ținând cont și de sfaturile și recomandările făcute de ceilalți. getlokal.ro este disponibil și ca aplicație mobilă pe platformele iOS și Android.

Despre Getlokal

Getlokal SRL s-a înfiinţat în septembrie 2011, fiind o subsidiară a New Europe Directories Sarl Luxembourg, parte a Southeast Europe Equity Fund (“SEEF II”). SEEF II este un fond privat de investiţii administrat de Bedminster Capital Management LLC, care activează pe piaţa din Europa de Sud Est şi Turcia.