Gir

Definitie Gir

Act prin care posesorul unui efect de comert - girant - transfera altei persoane - giratar - toate drepturile izvorand din cambie.Operatiune de transmitere a efectelor de comert (bilete la ordin, cec, cambie etc.) care consta in mentionarea in scris a unei anumite formule (de regula, pe verso-ul titlului de ordin) prin care se exprima vointa posesorului actual de a se efectua transmiterea, precum si remiterea titlului cu formula respectiva unui nou posesor.Efectul girului este transmiterea titlului de credit cu toate drepturile cuvenite. Dobanditorul devine proprietarul titlului si, in acest fel, dobandeste si garantiile reale (gaj, ipoteca, privilegii), care au fost constituite pentru asigurarea platii titlului. Girul este neconditionat, nu poate privi numai o parte din suma (devine nul), si trebuie sa fie semnat de catre girant.Toate mentiunile privind circulatia cambiei prin gir se fac pe versoul acesteia, de unde si denumirea de andosare.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Gir? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Gir.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Gir. Definitiile termenilor despre Gir cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Gir, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Gir.