SSIF Goldring lanseaza analiza Fondului Proprietatea

Targu Mures - 2 iunie 2010

Comunicat tip General in Finante / Contabilitate

Evenimentul cel mai asteptat al acestui an pe piata romaneasca de capital este listarea Fondului Proprietatea (FP). Din aceasta perspectiva, departamentul de analiza al SSIF Goldring SA a lansat un raport de analiza a fondului.

Listarea este un eveniment foarte important din mai multe motive: cresterea capitalizarii bursei ( FP are active evaluate la 3 mld. de euro), va aduce efecte pozitive a vizibilitatii in randul investitorilor si implicit a emitentilor prezenti pe aceasta piata si pentru ca va aduce sute de expropriati mai aproape de momentul incasarii despagubirilor.

In prezent, fondul nefiind listat, tranzactiile cu actiuni se realizeaza prin intermediul Depozitarului Central, pe baza intelegerilor dintre vanzatori si cumparatori. Oferta si cererea de titluri se intalnesc prin intermediul anunturilor de mica publicitate.

Warrant-urile listate de Wood&Co. si UniCredit la bursa din Viena, care au ca activ suport actiuni FP au fost cele care au adus un plus de transparenta si vizibilitate FP. De asemenea au fost primele care au oferit un pret de referinta actiunilor FP, mai aproape de realitate. Cu toate acestea actiunile FP se tranzactioneaza inca la un discount semnificativ. Evaluarea SSIF Goldring S.A. a inclus si o abordare comparativa privind produsele derivate listate de aceste doua companii.

Despre Goldring SA

Despre SSIF Goldring S.A.

SSIF Goldring S.A.este o companie romaneasca infiintata in anul 1998 Activitatea companiei este orientata spre administrarea si dezvoltarea fondurilor de investitii.

Opereaza pe BVB, SIBEX si tranzactioneaza CFD-uri in peste 20 piete, 120 perechi valutare, actiuni, indici, marfuri si alte instrumente financiare.

Pentru informatii suplimentare va invitam sa vizitati

Departamentul Analiza Goldring - 0265 269 195

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/goldring-sa/ssif-goldring-lanseaza-analiza-fondului-proprietatea