CRESA ELITE si importanta ce trebuie acordata educatiei timpurii

BUCURESTI - 26 iulie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, Cursuri

Necesitatea unui proces instructiv-educativ organizat in cadrul cresei se naste cel putin din doua motive. Primul este legat de nevoia de socializare, aspect care constituie o parte importanta in procesul de crestere armonioasa a copilului, iar al doilea este legat de integrarea fireasca in programul de gradinita de la varsta de 3 ani, dupa ce copilul a urmat programul de la cresa.

CRESA  ELITE si importanta ce trebuie acordata educatiei timpurii

Pe langa afectiunea si grija de care are nevoie la o varsta asa de frageda, CRESA ELITE asigura copilului o educatie bine structurata si adaptata ritmului de dezvoltare individuala. Tot in cadrul cresei sunt formate doua din cele mai importante aspecte necesare in cadrul grupurilor: disciplina si organizarea.

Respectarea unui program, efortul de a duce activitatile pana la capat, repetarea experientelor pentru a se fixa informatia, provocarea oferita de posibilitatea de afirmare in cadrul grupului, oportunitatea de a se dezvolta cu ajutorul celorlalti copii, il ajuta pe cel mic sa-si formeze abilitatile necesare pentru a realiza activitati mai complexe si mai interesante in urmatorii ani la gradinita.

 

Pentru toate acestea, copiii Cresei Elite sunt intotdeauna in grija unei educatoare specializata in lucrul cu copiii de varste cuprinse intre 1 si 3 ani. Aceasta stapaneste informatii consistente despre dezvoltarea si educarea unui copil, iar pe de alta parte exprima in mod natural blandete, afectiune si multa prezenta de spirit. Pentru ca educatoarele si ingrijitoarele sa fie in acord cu nevoile celor mici, copiii cresei noastre beneficiaza periodic de evaluare psihologica. O evaluare psihologica completa vizeaza dezvoltarea emotionala, intelectuala si a personalitatii. O parte importanta din evaluarea psihologica o reprezinta evaluarea limbajului. Evaluarile servesc si identificarilor eventualelor dizabilitati, precum motricitatea fina subdezvoltata, tulburarilor din spectrul autist sau a copiilor cu retard.

 

Copiii care prezinta dificultati de exprimare sau tulburari de limbaj sunt monitorizati si indrumati catre terapia logopedica. Terapia se realizeaza prin joc. Ea solicita participarea intensa a copilului, iar uneori implica si alti copii deoarece activitatile in grup stimuleaza invatarea si creste gradul de motivatie. Pentru ca demersul terapeutic sa fie unul eficient, la un interval de timp, psihologul invita parintii la sedintele de logopedie, unde le ofera oportunitatea acestora sa invete cum anume isi pot ajuta copilul acasa sau in alte medii. De aici, parintii dobandesc nu doar informatii cu o aplicabilitate imediata, ci si o experienta directa sub indrumarile unui specialist care ii poate ghida corespunzator.

 

Toate activitatile realizate cu copiii sunt comunicate parintilor saptamanal printr-un raport facut de educatoare. Parintii care doresc mai multe informatii sunt intotdeauna invitati la gradinita pentru a discuta pe larg atat cu educatoarea, cat si cu psihologul gradinitei. De asemenea, relatia cu parintii nu se limiteaza doar la intalniri in particular, gradinita oganizeaza periodic sedinte in care ofera informatii importante despre educatie si creaza oportunitatea parintilor de a discuta aspecte de interes comun.

Despre Gradinita Elite

CRESA SI GRADINITA ELITE, SECT 4 BUCURESTI, langa Parcul Carol