Colectezi, reciclezi, castigi

Buzau - 11 iulie 2012

Comunicat tip General in Social, CSR

Colecteaza selectiv becuri, baterii si telefoane mobile
- un proiect incheiat cu succes in sase judete din tara-

Colectezi, reciclezi, castigi

Proiectul „ Colectare selectiva de becuri, baterii si telefoane mobile uzate” a fost initiat de catre CCR Logistics Systems Romania in colaborare cu GreenWEEE International in Institutiile scolare din sase judete din tara: Buzau, Bihor, Cluj, Galati, Dambovita si Vrancea, in perioada septembrie 2011 – iunie 2012.

Cantitatea totala  acumulata in urma acestui proiect a fost de aproximativ 8000 kg, dintre care 958.3 kg echipamente de iluminat, 2192 kg baterii si acumulatori portabili, 69.6 kg telefoane mobile si 4730 kg alte tipuri de DEEE.

Pentru a recunoaste eficienta si munca depusa, dupa finalizarea si centralizarea cantitatilor, 3 (trei) din cele 100 de unitati implicate in proiect ce au contorizat cea mai mare cantitate de deseuri (becuri, baterii si telefoane mobile) au mers intr-un sejur de 5 zile in Bulgaria- Statiunea Sunny Beach, fiindu-le asigurate transportul, cazarea si masa.

De la fiecare unitate au mers 18 elevi impreuna cu 2 profesori coordonatori.

Cele trei unitati de invatamant castigatoare sunt :

Liceul Teoretic Ady Endre, Oradea, Jud Bihor

Profesor Coordonator  Dna. Takacs Tunde

Colegiul National Emil Racovita, Cluj Napoca

Profesor Coordonator Dna. Ariana Vacaretu

Scoala cu clasele I-VIII “Radu cel Mare”, Targoviste

Profesoor Coordonator Dna. Elena Vasile

Prin cantitatile colectate elevii au aratat ca si-au dorit cu adevarat sa fie participanti activi, sperand totodata la marele premiu

In data de 25 iunie 2012 cele trei echipe de elevi impreuna cu profesorii coordonatori s-au intalnit in Bucuresti pentru a face cunostiinta si pentru a pleca mai departe in Bulgaria, in vacanta.  In cadrul proiectului concurs unitatile scolare au fost mereu intr-o competitie intensa, toata perioada fiind pentru acestia o experienta  provocatoare, insa benefica pentru toti voluntarii.

Liceul Teoretic Ady Endre, Oradea, Jud Bihor  a colectat cea mai mare cantitate de becuri, baterii si telefoane mobile, anume 532.5 kg, fiind urmat de catre Colegiul National Emil Racovita, Cluj Napoca  cu o cantitate de 235kg si Scoala cu clasele I-VIII “Radu cel Mare”, Targoviste.  Odata cu lansarea campaniei de colectare becuri, baterii si telefoane mobile participantii au putut aduce in incinta scolii si alte tipuri de Deseuri electrice si electronice .

Profesorii coordonatori au sustinut si au implicat elevii in acest proiect, indrumandu-i spre cea mai corecta abordare in gestionarea deseurilor, anume colectarea selectiva.  De asemenea, elevii si-au completat cunostintele cu privire la efectele negative pe care le au deseurile de electrice si electronice care nu sunt tratate si reciclare corespunzator.

Tipul acesta de actiuni desfasurate in scoli reprezinta cea mai mare satisfactie care poate fi adusa mediului inconjurator, in acelasi timp benefica sanatatii noastre. Campania a avut intentia de a incerca sa reduca lipsa de constientizare a publicului, in cazul de fata elevii si cadrele didactice ale unitatilor scolare,si implicit, sa imbunatateasca sistemul de colectare selectiv prezent in unitati prin distribuirea de cutii speciale.

Avand in vedere succesul pe care l-a avut campania prin promovarea ideei de reciclare si prin armonizarea cunostintelor cu practica, toti participantii au promis ca vor respecta mediul, vor incuraja colectarea selectiva si reciclarea corecta.

Distribuirea s-a realizat de catre CCR Logistics Systems Romania prin GreenWEEE International in peste 100 de Institutii Scolare din judetele mentionate.  Proiectul concurs cu rol educativ a avut drept scop informarea si crearea unui mediu interactiv in scoala, ajutand elevii sa cunoasca si sa aprofundeze importanta conservarii mediului si a reciclarii deseurilor electrice si electronice, de becuri si baterii.  La finalul campaniei de colectare de la fiecare Unitate Scolara s-au ridicat recipientii de colectare, acestia fiind cantariti la sediul Greenweee International.

CCR Logistics Systems ofera in Romania servicii de management al sistemelor de gestionare a deseurilor prin CCR RELECTRA, o organizatie colectiva non-profit, ce pune la dispozitia partenerilor – producatori, autoritati de mediu si administratii locale, consumatori finali – servicii de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice – DEEE si CCR REBAT, ce ofera un sistem de gestionare a deseurilor de baterii si acumulatori. CCR face parte din Reverse Logistics Group, companie multinatională care opereaza in 25 de tari ale UE precum si in SUA in domeniul gestionarii deseurilor si are peste 70.000 de puncte de colectare si contracte incheiate cu peste 1.000 de prestatori de servicii.

Despre Greenweee International

GreenWEEE International este o unitate de tratare si reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) , prima fabrica care abordează integrat procesul de reciclare a DEEE-urilor pe piata romaneasca. Compania este autorizata pentru colectarea tuturor celor 10 categorii de deseuri de echipamente electrice si electronice mentionate in legislatie, inclusiv baterii si acumulatori. Serviciile oferite se adreseaza asociatiilor colective responsabile cu gestionarea de deseuri de echipamente electrice si electronice, operatorilor individuali din industria echipamentelor electrice si electronice, companiilor de salubritate, companiilor de colectare a deseurilor, primariilor, scolilor si companiilor ce detin deseuri de echipamente electrice si electronice. GreenWEEE International este membra a Green Group.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/greenweee-international/colectezi-reciclezi-castigi