ISPA – Oportunităţi de colaborare

BUCURESTI - 13 octombrie 2005

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Programul Ispa (Instrument pentru Politici Structurale de Pre-Aderare) este unul dintre cele trei instrumente de finanţare nerambursabila (împreuna cu Phare si Sapard) care in perioada 2000 – 2006 finanţează proiecte din domeniul infrastructurii de transport si mediu.

ISPA  –  Oportunităţi de colaborare

Programul urmăreşte alinierea la standardele de mediu ale Uniunii Europene, extinderea si conectarea reţelelor de transport ale României cu cele trans-europene si familiarizarea tarilor beneficiare cu procedurile aplicate de Instrumentele Structurale.
În ceea ce priveşte protecţia mediului, obiectivul ISPA este să sprijine ţările beneficiare în alinierea la standardele U.E. referitoare la acest domeniu. Programul se concentrează asupra aplicării directivelor de protecţia mediului în domenii cum ar fi: rezerva de apă potabilă, poluarea aerului, tratarea apelor reziduale şi administrarea deşeurilor solide şi a celor periculoase.
Mai multe proiecte, privind atât protecţia mediului cât şi dezvoltarea infrastructurii au fost dezvoltate în România în diverse oraşe, cum ar fi: Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Sibiu, Baia Mare, etc.
Un astfel de proiect dezvoltat in prezent in oraşul Galaţi solicita implicarea unei echipe de minimum 30 de experţi.

Despre Group of Independent Experts

Pentru a afla mai multe informaţii referitoare la oferte de colaborare în cadrul proiectelor ce au la bază finanţare acordată de Comisia Europeană vizitaţi site-ul
www.experts-database.com

GIE Ltd.