ARCADIA va invita la conferinta DEZVOLTARE, COMERT, POLITICI EXTERNE SI DE SECURITATE

BUCURESTI - 23 noiembrie 2010

Comunicat tip General in ONG

CARE ESTE VALOAREA ADĂUGATĂ A NOILOR DONATORI?

Temă: Calitatea de membru al Uniunii Europene aduce României drepturi, dar şi obligaţii. Una dintre aceste obligaţii este aceea de a contribui direct la conturarea politicii pe dezvoltare (şi nu numai) la nivel european, dar şi de a aloca un procent din Venitul Naţional Brut (VNB) asistenţei pentru dezvoltare. În alte cuvinte, odată cu aderarea la UE, România a devenit şi donator internaţional de asistenţă pentru dezvoltare.

Astfel, România are o şansă reală de a deveni un actor dinamic pe plan internaţional. În acest context, conferinţa urmăreşte să determine modalitatea prin care donatorii emergenţi pot contribui din perspectiva democraţiilor în tranziţie la dezvoltarea internaţională şi să exploreze legăturile între dezvoltare, comerţ, politicile externe şi de securitate în acest context.

Invitaţi:

Yesim Oruc (PNUD Romania), Doru Costea (MAE), Thomas Lawo (European Association for Research and Training Development Institutes-EADI), Simon Lightfoot (Universitatea din Leeds), Andy Storey (Universitatea College Dublin), Marjan Huc (Platforma Slovenă a ONG-urilor pe Dezvoltare SLOGA), Maria Sandor (Eximbank), Ana Vasilache (FPDL), Vasile Iuga (PwC), Ana- Maria Mihaescu (International Finance Corporation) şi Misu Negritoiu (ING Group).

Când: Joi- Vineri, 25-26 noiembrie 2010

Unde: Hotel Howard Johnson

Detalii despre eveniment:

Prima conferinţa anuală ARCADIA îşi propune să ofere un spaţiu pentru interacţiune, dialog şi schimb de expertiză tuturor grupurilor interesate de problematica dezvoltării şi cooperării internaţionale: formatori de politici, mediul academic, practicieni, mediul de afaceri, mass-media, platforme ONG şi asociaţii profesionale. În ataşament, puteţi găsi programul detaliat al conferinţei.

Despre GRSPSociety

Fondată în 2008 ca grup de lucru în cadru GRSPSociety, ARCADIA (Asociaţia Română pentru Cooperare şi Dezvoltare Internaţională), este o reţea profesională care reuneşte practicieni, cercetători, cadre universitare, dar şi studenţi activi în domeniul cooperării şi dezvoltării internaţionale. Scopul este de a contribui cu expertiză la formarea politicilor României în aceste sectoare, de a facilita producerea de informaţii şi cunoştiinţe şi de a ne asigura că aceste informaţii ajung la principalii actori implicaţi în formarea politicilor publice.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/grspsociety/arcadia-va-invita-la-conferinta-dezvoltare-comert-politici-externe-si-de-securitate