Business, IT sau limba elfilor? Ce aleg tinerii romani sa studieze in strainatate?

BUCURESTI - 28 februarie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Social

Ultimii doi ani de liceu sunt marcati de intrebarea „Ce facultate vrei sa faci?”, iar ultimul an de facultate este echivalent in mintea studentilor cu intrebarea „Ce faci dupa ce iti dai licenta?”. Cifrele ne arata ca in ultimii ani tot mai multi tineri din Romania au gasit raspuns la cele doua intrebari printre optiunile academice internationale, iar apoi au ales sa faca o facultate din strainatate. Peste 20.000 de tineri merg in fiecare an la targuri specializate pentru a se informa si a avea contact direct cu reprezentantii universitatilor. Acesta este unul dintre cele mai importante motive care sustin decizia a peste 4500 de romani care pleaca anual sa studieze in strainatate.

Grafic_domenii de interes_studii in strainatate@RIUF

RIUF, Romanian International University Fair, este locul in care tinerii sunt asteptati, pentru a-l zecelea an consecutiv, sa gaseasca raspunsuri la toate intrebarile legate de viitorul lor academic. Fie ca vorbim de programe de business si IT sau de programe mai neobisnuite (precum ethical hacking sau filosofia Familiei Simpson), elevii vor afla informatii de la reprezentantii celor peste 100 de universitati internationale si de la consilierii educationali care ii pot ajuta gratuit in procesul de aplicare.

Evenimentul va avea loc pe 15 – 16 martie la Bucuresti la Sala Palatului, 18 martie la Cluj-Napoca la Casa de Cultura a Studentilor si pe 20 martie la Iasi la Congress Hall Palas, iar participarea se face pe baza inscrierii pe www.riuf.ro.

Business si IT – preferatele romanilor care studiaza in strainatate

Una dintre cele mai des intalnite intrebari, atat ale elevilor, cat si ale parintilor, face referire la sansele de angajare dupa absolvire: care sunt cele mai cautate si bine platite domenii.

Experienta de lucru cu elevii si studentii a Grupului EDUCATIVA, organizatorii targului de universitati RIUF, le-a aratat ca cel mai des intalnit raspuns la intrebarea „Ce facultate vrei sa faci?” este „nu stiu” si, de cele mai multe ori, alegerile sunt facute in functie de trendurile din anul absolvirii sau de alegerile cunoscutilor si prietenilor care au acum o cariera de succes. Atat comisiile de recrutare ale universitatilor din strainatate, cat si consilierii educationali, ii sfatuiesc pe tineri sa isi aleaga programul de studiu in functie de pasiuni si domeniile la care au avut performante in activitatile scolare si extrascolare.

In 2013, 21% dintre absolventii de liceu care au ales sa isi indeplineasca visul de a deveni studenti internationali cu ajutorul consilierilor educationali EDMUNDO au urmat programe de business, management si finante, iar 10% au decis sa studieze IT. Nici tineri romani iubitori de arta nu au fost putini, 10% dintre ei alegand sa studieze design, 5% arhitectura si 4% arta spectacolului. Printre optiunile academice alese de romanii care au devenit studenti internationali se mai numara si studiile sociale, inginerie, marketing si advertising, stiinte medicale, moda, design interior si sport.

Interesat de programe de studiu iesite din comun?

Arta culinara, Star Trek si religia, filosofia Familiei Simpson sau cum sa faci hacking intr-o maniera etica – si acestea sunt optiuni de studiu pentru care tinerii romani pot opta.

Cinefilii sau iubitorii de stiinte exacte ar putea studia stiinta supereroilor la University of Texas. Nu vor obtine diploma de Superman la finalul cursurilor insa vor intelege care sunt elementele stiintifice existente care stau in spatele actiunilor supereroilor. Mai interesant de atat, tinerii studiaza si cum ar putea crea un supererou cu ajutorul dezvoltarii noastre stiintifice actuale.

Iar daca limbile straine au fost mereu o preocupare a tinerilor, atunci ar putea lua in calcul o noua optiune de studiu: limba elfilor poate fi invatata la University of Wisconsin.

Cel mai mare targ international de universitati are loc in luna martie

La RIUF elevii si studentii au ocazia sa identifice cursurile care le raspund cel mai bine pasiunilor si intereselor pe termen lung de la reprezentantii universitatilor invitate sau de la studentii ambasadori, romani care studiaza in strainatate. De asemenea, vizitatorii vor avea acces la consiliere gratuita din partea consilierilor educationali, atat pentru a descoperi care este domeniul de studiu care li se potriveste, cat si pentru a realiza dosarul de admitere la o universitate internationala.

Peste 100 de universitati din strainatate vor fi prezente la RIUF in luna martie in Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi pentru a-si prezenta ofertele academice, conditiile de admitere, facilitatile oferite studentilor internationali, posibilitatile de angajare dupa absolvire si alte aspecte ce tin de viata de student.

Accesul la eveniment si la seminariile si workshopurile din cadrul acestuia se face pe baza inscrierii pe site - www.riuf.ro.

Despre Grup Educativa

EDUCATIVA este un grup de organizaţii non-guvernamentale şi companii ce dezvoltă produse si servicii educationale care ajută tinerii români în identificarea şi fructificarea oportunităţilor de dezvoltare personală. Pentru mai multe informatii despre RIUF - Romanian International University Fair şi Grupul EDUCATIVA, vă rugăm să ne contactaţi.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/grup-educativa/business-it-sau-limba-elfilor-ce-aleg-tinerii-romani-sa-studieze-in-strainatate