CÂŞTIGĂ BURSE ŞI PROGRAME MBA DE PESTE 50.000 DE EURO LA RIMME

BUCURESTI - 2 martie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Vino la RIMME – ROMANIAN INTERNATIONAL MASTER &MBA EXHIBITION pentru a afla care sunt cele mai bune programe de MBA şi cum poţi urma cursurile acestora.

CÂŞTIGĂ BURSE ŞI PROGRAME MBA DE PESTE 50.000 DE EURO LA RIMME

Prima ediţie a RIMME – ROMANIAN INTERNATIONAL MASTER &MBA EXHIBITION, aduce vizitatorilor acces la multiple oportunităţi conexe temei studiilor internationale printre care: informaţii corecte, complete şi avizate; răspunsuri la întrebările personale; servicii de consiliere pentru procesul de admitere la o universitate internaţională, respectiv obţinerea de burse.

În paralel cu expoziţia propriu-zisă, se vor desfăşura o serie de workshop-uri, seminarii de prezentare, concursuri cu premii în burse, simulări de cursuri, etc. Pentru a participa la aceste evenimente desfăşurate în paralel cu târgul, cei interesaţi trebuie să se înscrie pe site-ul evenimentului – www.rimme.educativa.ro

În cadrul workshop-urilor vizitatorii vor putea interacţiona cu reprezentanţi ai unor instituţii internaţionale de prestigiu din ţări precum SUA, Danemarca, Marea Britanie, Grecia, Ungaria sau Elveţia. Astfel, ei vor putea beneficia de informaţii, sfaturi despre procesul de aplicare, pregătirea pentru testele standardizate, detalii despre conţinutul programelor de master şi MBA oferite de fiecare dintre universităţi, impactul şi beneficiile urmării unui master sau MBA într-o altă ţară asupra dezvoltarii lor profesionale, avantajele şi perspectivele oferite de o diplomă obţinută la o universitate internaţională şi perspective personale asupra deciziei de reîntoarcere în România.

Centre de informare si consultanta precum Comisia Fulbright sau DAAD vor sustine seminarii despre sistemele educationale din ţările pe care le reprezintă şi despre serviciile de consiliere pe care le oferă tinerilor interesaţi de studii universitare şi post-universitare în SUA sau Germania. Dintre temele abordate: tipurile de diplome academice, tehnice şi profesionale, structura proceselor de admitere, cerinţe uzuale pentru aplicanţi, proceduri de echivalare a diplomelor din/în Romania, sisteme de finanţare susţinute de structuri guvernamentale etc.

Unele dintre universitătile participante la eveniment îşi vor prezenta oferta educaţională pe larg, în cadrul unor sesiuni speciale unde cei interesaţi vor afla toate informaţiile despre particularităţile programelor oferite, structura academică a cursurilor, condiţiile de admitere, taxele de scolarizare şi costurile adiţionale şi multe altele. Câteva dintre titlurile prezentărilor:

•COTRUGLI Business School MBA Scholarship acquiring presentation
•Benefits of International postgraduate studies; possibilities of studying in Greece

•International Master's programmes at Radboud University Nijmegen, the Netherlands
•MBA of Northwood University, USA in Switzerland
•Sample MBA Class held by CEU Business School

Pentru a susţine studenţii şi masteranzii români, CEU Business School, partenerul academic al evenimentului, lansează un concurs pentru patru burse MBA. Înscrierile pentru acestea se vor face online, pe site-ul RIMME www.rimme.educativa.ro. Vor fi urmate de scurte interviuri cu reprezentaţii CEU Business School la standul acestora din cadrul RIMME, iar cei selecţionaţi vor putea beneficia şi de o simulare de curs MBA susţinută de profesori ai acestei şcoli.

Un alt concurs pentru burse MBA este lansat de Cotrugli Business School. „În urma succesului înregistrat în anii anteriori la concursurile pentru burse şcolare din estul şi sud-estul Europei, suntem mândri să anunţăm lansarea şi în România a concursului pentru Executive MBA / MBA începând cu anul 2009.COTRUGLI Business School (www.cotrugli.eu), cea mai inovatoare instituţie de învăţământ postuniversitar din Europa de sud şi sud-est, oferă, prin concurs, 3 burse Executive MBA şi 3 burse MBA la RIMME - ROMANIAN INTERNATIONAL MASTER &MBA EXHIBITION. Bursele oferite se ridică la valoarea de 45.000 euro şi sunt adresate young, middle si senior managerilor din Romania.” spune Daniela Bervar, reprezentat Cotrugli Business School.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul evenimentului – www.rimme.educativa.ro. Tot acolo va fi afişată în curând lista completă a universităţilor prezente la eveniment.

Despre Grup Educativa

RIMME este organizat de Grupul EDUCATIVA. EDUCATIVA este un grup de organizaţii non-guvernamentale şi companii ce dezvoltă produse si servicii educationale care ajută tinerii români în identificarea şi fructificarea oportunităţilor de dezvoltare personală.
Pentru mai multe informatii despre RIMME şi Grupul EDUCATIVA, vă rugăm să ne contactaţi.

Pentru mai multe informatii despre RIUF si Grupul EDUCATIVA, va rugam sa ne contactati.

Cristina Puţan
PR Coordinator

E-mail: cristina.putan@educativa.ro
Web: www.educativa.ro