Finalistii IMPAC Dublin Literary Award 2010

BUCURESTI - 21 aprilie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Editura LEDA are printre finalişti doi autori: Joseph O’Neill, al cărui roman – Netherland – a fost lansat de curând pe piaţa de carte din România, şi Ross Raisin cu God's Own Country – roman care va apărea la Editura LEDA în toamna acestui an.

NETHERLAND de Joseph O’Neill
şi
GOD’S OWN COUNTRY de Ross Raisin
(aflate în portofoliul Editurii LEDA)

finaliste în cursa pentru prestigiosul premiu internaţional IMPAC Dublin Literary Award 2010

Luni, 12 aprilie 2010, au fost anunţaţi finaliştii unuia dintre cele mai prestigioase premii literare internaţionale – IMPAC Dublin Literary Award. Anunţul a fost făcut de primarul oraşului Dublin, Emer Costello.
Cei 8 finalişti au fost aleşi dintr-un total de 156 de nominalizări făcute de 163 de biblioteci din 123 de oraşe. Premiul IMPAC Dublin Literary Award este unul dintre cele mai importante distincţii literare internaţionale, bazându-se pe selecţiile făcute de biblioteci din întreaga lume.

NETHERLAND de Joseph O’Neill
Roman distins deopotrivă cu PEN / FAULKNER AWARD 2009 şi nominalizat la BOOKER PRIZE 2008

Până în prezent drepturile de traducere pentru Netherland au fost achiziţionate de edituri prestigioase din 21 de ţări.

Focus Features va colabora cu compania lui Oprah Winfrey, Harpo Productions, şi compania regizorului Sam Mendes, Neal Street Productions, pentru a adapta pentru marele ecran romanul lui Joseph O’Neill.

Roman inclus de New York Times pe lista celor mai importante cărţi ale anului 2008

Hans van den Broek alege crichetul. Însingurat într-un oraş terorizat de avioane care dărâmă zgârie-nori, căutând să înţeleagă de ce şi cum au dispărut din viaţa lui oameni, locuri şi sentimente, el îşi caută refugiul în sportul copilăriei sale. Dar crichetul newyorkez are prea puţine în comun
cu jocul calm cu care a crescut el, şi cu cel cu accente nobiliare, pe care l-a jucat în timpul studenţiei în Anglia.

La New York, crichetul este un joc aspru, aproape conspirativ, jucat prin parcurile sălbăticite de la periferie de nişte oameni pe care metropola nici nu-i vede măcar — de oameni precum Chuck Ramkissoon. După mulţi ani, când cadavrul acestuia este găsit într-un canal de scurgere newyorkez, cu mâinile strâns legate la spate, Hans îşi aminteşte neobişnuita prietenie care l-a legat de Chuck… un sentiment de visător, de vizionar şi, poate, ceva mai sumbru…

Traducere din limba engleză şi note de CARMEN BOTOŞARU
ISBN: 978-973-102-245-1
Format: 13x20 cm; 372 pagini
Preţ: 39,90 lei

JOSEPH O’NEILL s-a născut în anul 1964 la Cork, în Irlanda. După o copilărie petrecută în Mozambic, Turcia, Iran şi Olanda, a urmat cursuri universitare de drept la Colegiul Girton de la Universitatea Cambridge, devenind avocat specializat în drept comercial şi membru al Baroului londonez. A scris până în prezent poezie şi trei romane: This Is the Life (1991), The Breezes (1996) şi Netherland (2008), precum şi un volum de non-ficţiune, Blood-Dark Track: A Family History (2001), considerat una dintre cărţile anului 2002 de publicaţiile The Economist şi Irish Times. O’Neill este, de asemenea, colaborator frecvent al revistei Atlantic Monthly. În prezent, locuieşte la New York, în faimosul hotel Chelsea, împreună cu familia sa.



GOD’S OWN COUNTRY de Ross Raisin
Traducere din limba engleză de Ondine Cristina Dascăliţa

Roman distins deopotrivă cu BETTY TRASK AWARD şi SUNDAY TIMES YOUNG WRITER OF THE YEAR AWARD 2009

şi finalist la GUARDIAN FIRST BOOK AWARD şi JOHN LLEWELLYN RHYS PRIZE

Cu o acţiune plasată în ţinuturile mlăştinoase din Yorkshire, God’s Own Country prilejuieşte o călătorie nu numai printr-un peisaj şi o societate marcate de transformările aduse de vremuri, dar şi prin mintea întortocheată a unui personaj memorabil, Sam Marsdyke, fiul adolescent al unui fermier din Yorkshire Moors.

„Povestea lui Ross Raisin despre cum un tânăr disfuncţional, dar bine-intenţionat se transformă într-un sociopat periculos este deopotrivă dătăroare de fiori, ca efect, şi absolut convingătoare, ca execuţie. ” - J. M. Coetzee

„Un roman tulburător, fascinant şi, pe alocuri, amuzant. ” – Colm Toibin

„Raisin este un scriitor remarcabil: stăpân pe situaţie, matur şi convingător, asemenea minunatului său roman de debut.” – Observer

„…o lectură captivantă! Raisin este un tânăr scriitor care merită toată atenţia.” – Guardian

ROSS RAISIN s-a născut la Keighley, în Yorkshire, are 27 de ani şi în prezent locuieşte la Londra, în Finsbury Park. A studiat engleza la King’s College din Londra, pentru ca apoi să lucreze o vreme ca manager al unui bar. Şi-a completat studiile cu un master în Creative Writing la Goldsmith’s College în 2004, şi a scris romanul său de debut, God's Own Country în timp ce lucra ca ospătar la Bristol şi Londra. A locuit pentru scurte perioade de timp la Connemara, Grenoble, Paris şi Nisa, lucrând ca spălător de vase, barman şi chelner.

Despre GRUPUL EDITORIAL CORINT

Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa şi Corint Junior. Aflate în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, editurile componente oferă cititorilor peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.



Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:
Roxana Petrescu
PR Manager

roxana.petrescu@edituracorint.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/grupul-editorial-corint1/finalistii-impac-dublin-literary-award-2010