Femeile, constructori de locuinţe şi comunităţi, un exemplu de solidaritate cu cei în nevoie!

Cluj-Napoca - 13 iulie 2008

Comunicat tip General in Social

De curând a luat fiinţă Fundaţia Women Solidarity din dorinţa de a oferi un plus de încredere şi siguranţă femeii în plan socio-profesional şi politic, fiind prima fundaţie de acest gen din România. Fundaţia îşi propune promovarea şi susţinerea femeii. Asociaţia Habitat pentru Umanitate Cluj este mândră să găzduiască una din primele iniţiative ale fundaţiei. Vineri, 11 iulie 2008, 15 membre ale Fundaţiei au participat pe şantierul Habitat ajutând la construcţia de locuinţe pentru persoanele în nevoie.

Femeile au fost instruite şi au lucrat cu sârg şi dăruire pe şantier. Ele au ajutat la montarea gips cartonului pentru placarea băilor în locuinţele Habitat ce urmează a fi finalizate în curând. Gestul nostru de astăzi se constituie într-un sprijin simbolic pentru activitatea generoasă a Asociaţiei Habitat pentru Umanitate din partea Fundaţiei Women Solidarity, care se va transforma într-o colaborare permanentă, a declarat iniţiatoarea acestei acţiuni, Maria Dulca, membră WS.

Pentru Habitat Cluj nu este prima acţiune în care femeile participă la construcţia de locuinţe, organizând în anii trecuţi zile speciale intitulate Femeile construiesc. La nivel internaţional există de 10 ani programul Femeile construiesc, prin care mii de femei voluntare au construit mai mult de 1200 de locuinţe în întreaga lume. În fiecare an sute de case sunt ridicate prin efortul şi dăruirea femeilor. Prin participarea la programele propuse de organizaţia noastră, femeile sunt încurajate să fie promotori ai schimbării prin construcţia de locuinţe şi de comunităţi. Pentru că femeile sunt surse nebănuite de disponibilitate, generozitate şi determinare.

Habitat pentru Umanitate Cluj salută iniţiativa reprezentantelor Fundaţiei Women Solidarity de a participa activ la schimbarea viitorului celor din comunitatea noastră, ajutând familiile să îşi vadă împlinit visul de o viaţă – acela de a avea propria locuinţă!

Despre Habitat for Humanity Cluj

Habitat for Humanity Cluj construieşte şi renovează locuinţe simple, decente şi accesibile ca preţ pentru şi împreună cu familiile nevoiaşe al căror viitor este afectat grav de condiţiile în care acestea locuiesc. Materialele provin din donaţii şi sponsorizări, iar construcţia este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Până acum, peste 1000 de familii din România şi 250.000 de familii din 100 de ţări beneficiază de case construite prin programul Habitat. Filiala Habitat din Cluj-Napoca a ajutat deja 80 de familii, iar până la sfârşitul lui 2008 circa 600 de persoane vor beneficia de locuinţe decente prin programul HFH Cluj.

Cristina Grigorean
Habitat for Humanity Cluj
Str. Primăverii, nr. 14/1
400540, Cluj-Napoca