Femeile au construit de ziua lor

Timisoara - 9 martie 2009

Comunicat tip General in ONG

În 7 martie 23 doamne şi domnişoare din Timişoara au ales să-şi petreacă sâmbăta pe şantier, într-un program de voluntariat, pentru construirea primei locuinţe protejate din România, în sprijinul a 5 persoane cu dizabilităţi intelectual severe.

Construcţia casei Cristian este iniţiată de Fundaţia “Pentru Voi” în parteneriat cu asociaţia Habitat for Humanity România şi finanţată de către Open Society Mental Health Initiative şi Fundaţia Vodafone România, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Timişoara.

Doamnele şi domnişoarele au sărbătorit ziua femeii pe şantier prin muncă: au învelit exteriorul clădirii cu carton impregnat, au montat plăci OSB de interior pe pereţii structuraţi, au curăţat tâmplăria PVC, au montat diverse membre structurale particulare (susţinerea caloriferelor, profilelor pe tavan, etc.) şi au făcut curăţenie la finalul zilei de lucru. Femeile prezente pe şantier au arătat multă dedicaţie şi seriozitate pentru rezolvarea sarcinilor sub supravegherea specialiştilor în construcţii.

„Sunt foarte încântat de cum a decurs ziua de astăzi. Nu m-am aşteptat să fie atât de multe doamne şi domnişoare care să construiască în week-end, înainte de ziua femeii. Au demonstrat încă o dată cât de puternice sunt femeile şi cât de mult putem conta pe ele atunci când este nevoie.” a declarat Zoltan Szoverdfi Szep, coordonator al proiectului.

Voluntarele s-au declarat mulţumite că au ales să nu stea acasă ci să contribuie, chiar şi cu câteva ore, la schimbarea vieţii a 5 persoane cu dizabilităţi itnelectuale severe.

„Am aflat de acest proiect de la un prieten şi am vrut să dau o mână de ajutor. Am bătut foarte multe cuie astăzi şi mă bucur acum că rezultatele muncii noastre de astăzi se pot vedea.” a declarat Cristina Dogaru, voluntară.

La finalul zilei, doamnele şi domnişoarele au primit flori şi mărţişoare de ziua femeii, dar şi diplome de participare şi tricouri pentru devotamentul arătat.

Fundaţia “Pentru Voi” şi Habitat for Humanity România au lansat cu această ocazie „Luna solidarităţii şi implicării sociale la Pentru Voi” pe tot parcursul lunii martie, când se vor organiza activităţi de voluntariat menite să încurajeze implicarea timişorenilor şi a companiilor în folosul persoanelor dizabilităţi intelectuale severe. Astfel, vă invităm să vă alăturaţi voluntarilor „Pentru Voi” oricând în luna martie pentru a ne ajuta ca aceşti tineri să poată întâmpina primăvara ACASĂ. Va fi mult de muncă şi oricine doreşte să ajute este mai mult decât binevenit. Nu este necesară experienţa în construcţii, iar specialiştii din cadrul Habitat for Humanity România vă vor îndruma permanent.

Mulțumim și pe această cale firmelor și companiilor care și-au manifestat solidaritatea în acest proiect și au oferit servicii profesionale, materiale de construcție sau voluntari: SC Subcontrol SRL, MG Building Design, Baumix, Tifel, Isover, Rotary Club Timișoara, Alcatel – Lucent, General Beton, Smithfield, Provident Financial.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/habitat-for-humanity-romania/femeile-au-construit-de-ziua-lor