Finalistii Concursului Naţional de Scenarii - Ediţia 2007

BUCURESTI - 21 mai 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Concursul Naţional de Scenarii iniţiat catre HBO Romania şi organizat în parteneriat cu APFR, organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), şi-a desemnat finaliştii.

Aşa cum se anunţa în comunicatele remise presei anterior, juriul a desemnat câte trei finalişti pentru fiecare dintre cele 2 secţiuni ale concursului: scurt metraj şi lung metraj.

Perioada de depunere a scenariilor a fost 1 martie – 15 aprilie 2007.

Anul acesta inscrierile s-au putut face doar prin intermediul sitului www.hbo.ro/concursscenarii.

Numarul total al scenariilor primite a fost de 210, impartite astfel:
- 57 scenarii de lung metraj
- 153 scenarii de scurt metraj

Prima reuniune a juriului in formula completa a avut loc la finele lunii martie. Reamintim componenta juriului:
Cristina Corciovescu – Critic de film
Andrei Creţulescu – Senior Writer / Producer HBO/Critic de film
Mihai Chirilov –Director TIFF/Critic de film
Constantin Popescu – Regizor/Scenarist
Dragoş Bucurenci– Scriitor

Toţi cei 6 finalişti vor beneficia de premiul HBO - 3 zile la TIFF, surpriza pregătită de HBO şi TIFF şi anul acesta: 3 zile de festival al căror cost va fi acoperit integral (pe lângă cazare şi transport acest pachet include şi accesul gratuit al finaliştilor la toate proiecţiile şi invitaţii VIP la evenimentele speciale ce vor avea loc în aceste zile - detalii despre aceste evenimente puteţi gasi pe site-ul www.tiff.ro , începand cu data de 28 mai 2007).

În urma deliberarilor, juriul a anuntat cei 6 finalişti:

Finalistii la categoria scurt metraj sunt:

1. Doru Lupeanu din Cluj, cu scenariul Fatza galbenă care râde.
2. Iulia Rugina, Oana Rasuceanu, Ana Agopian din Bucuresti, cu scenariul Captivi de Craciun.
3. Alexandru Tocilescu cu scenariul Diapozitiv

Finalistii la categoria lung metraj sunt:

1. Catalin Florin Apostol din Bucuresti, cu scenariul Umilinţa
2. Dan Mircea Jacan din Oradea, cu scenariul Misiunea.
3. Pavel Gabriel Honciuc din Botosani, cu scenariul O zi obişnuită.

Gala de premiere a festivalului va avea loc pe data de 9 iunie, iar în cadrul acestui eveniment organizatorii vor anunţa numele câstigatorului fiecăreia dintre cele 2 categorii. Amintim ca acest concurs de scenarii are urmatoarele premii:

Premiul HBO pentru scenariul de lung metraj, în valoare de 2000 USD
Premiul HBO pentru scenariul de scurt metraj, în valoare de 1000 USD

Dorim sa le mulţumim tuturor pentru participare şi le urăm mult succes în continuare.
Toţi finaliştii si-au dat acordul pentru publicarea scenariilor pe www.liternet.ro.

Ne vedem la Cluj!

Despre HBO Romania

Home Box Office, cea mai importantă reţea de televiziune premium din SUA, şi-a început activitatea în regiunea Europei Centrale în 1991, oferind canale TV de bază, dar şi de tip pay TV cu difuzare non-stop (HBO şi Cinemax) pentru platforme de cablu, DTH (Direct-to-Home) şi MMDS. Deţinută de Home Box Office Inc., Disney şi Sony Pictures Television International / Columbia Tri-Star. HBO Europa Centrală asigură în prezent servicii de televiziune premium şi de bază în 11 ţări din Europa Centrală: România, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Polonia, Bulgaria, Republica Moldova, Slovenia, Croaţia, Serbia şi Muntenegru.

HBO Europa Centrală îşi are sediul în Budapesta, Ungaria.

Canalul HBO este un canal de filme premium, cu o grilă unică, alcătuită din programe neîntrerupte de publicitate, care satisface gusturile variate ale fiecărui membru al familiei. HBO aduce în casele abonaţilor blockbustere americane, seriale originale multipremiate, evenimente în exclusivitate şi cele mai mari staruri de cinema.

Pentru informatii suplimentare: Ileana Cecanu; e-mail: ileana.cecanu@hbo.ro; telefon 307.77.77

Ileana Cecanu
office@hbo.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/hbo-romania/finalistii-concursului-national-de-scenarii-editia-2007