5 mituri demontate despre tratamentul cu implant dentar

BUCURESTI - 2 octombrie 2018

Comunicat tip General in Sanatate

Suferi de pierderi dentare? Indiferent ca te confrunti cu lipsa unuia sau mai multor dinti, tratamentul cu implant dentar reprezinta solutia optima pentru rezolvarea acestei probleme. Oricat de grav ar fi cazul tau, un astfel de tratament iti va oferi rezultatele mult asteptate, fiind cea mai indicata solutie pe termen lung. Durata medie de viata a unui implant dentar este cuprinsa intre 10 si 15 ani, dar ea se poate prelungi chiar si pentru tot restul vietii. Acest lucru depinde, bineinteles, de regulile de igiena pe care trebuie sa le urmezi constant si de controalele periodice la medicul stomatolog.

cliniciledrleahu.ro

cliniciledrleahu.ro

Mai mult decat atat, cel mai important aspect e faptul ca inlocuindu-ti dintii lipsa prin intermediul unui implant vei avea parte de senzatia unui dinte natural. In plus, daca vei apela la un astfel de tratament la timpul potrivit vei evita riscul modificarii fizionomiei, care poate fi afectata in cazul in care suferi de pierderi dentare pe o perioada indelungata de timp.

In ciuda tuturor acestor argumente favorabile exista, insa, anumite reticente din partea pacientilor cand vine vorba de a apela la un tratament cu implant dentar. Aceste reticente provin in urma miturilor negative care circula despre procedura de implantare in general, dar care in realitate sunt false. Afla mai multe detalii, in continuare!

1. Inserarea unui implant dentar este foarte complicata
Fals! Pentru pacient probabil ca reprezinta o noutate si pare ceva foarte complicat, insa pentru medicii specialisti procedura de implantare este una dintre cele mai comune interventii, devenind o obisnuinta. Desi in teorie poate parea complicat, in practica inserarea unui implant se desfasoara foarte simplu, in 3 etape bine delimitate. In prima faza are loc crearea unui radacini artificiale, sub forma unui surub din titan, care va inlocui radacina dintelui pierdut. Ulterior, dupa 6 luni, timp in care pacientul va primi o lucrare provizorie, este atasat bontul protetic de vindecare, care este puntea de legatura intre radacina artificiala si noua coroana dentara. Aceasta ultima componenta reprezinta faza finala a tratamentului, coroana dentara fiind partea vizibila a noului dinte, avand rol estetic si functional.
Spre exemplu, pentru inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa se poate recurge la tehnica de implantare One Day, care se desfasoara intr-o singura sedinta, redandu-ti zambetul perfect si 100% functional simplu si rapid, in numai o zi!

2. Inserarea unui implant dentar este cea mai dureroasa interventie
Fals! In primul rand, procedura de implantare se desfasoara prin sedarea constienta a pacientului, astfel incat acesta nu va simti nicio durere. Iar recuperarea este suficient de usoara incat sa-ti poti relua activitatile obisnuite incepand chiar cu urmatoarea zi dupa interventie. In al doilea rand, inserarea unui implant este mult mai putin dureroasa si invaziva decat solutiile clasice de inlocuire a dintilor lipsa, precum puntile dentare. Acestea din urma implica devitalizarea dintilor invecinati bresei dentare (scoaterea nervului), care este intr-adevar cea mai dureroasa operatiune stomatologica.

3. Nu orice pacient poate beneficia de implant dentar
In principiu, si acesta este doar un alt mit fals! Conform specialistilor de la Clinicile Dr. Leahu Bucuresti-Pitesti, toti pacientii care au trecut pragul acestor clinici au putut beneficia cu succes de un tratament cu implant de inalta calitate. Intr-adevar, exista si situatii in care pacientul poate avea osul maxilar sau mandibular afectat, situatie in care se recurge la o procedura suplimentara de aditie osoasa. Iar in cazul pacientilor cu pierderea completa a danturii, exista tehnica de implant dentar Sky Fast&Fixed de la Bredent, care iti ofera dinti ficsi in 24 de ore, fiind alternativa ideala la protezele mobile.

4. Implantul dentar interfereaza cu aparatura RMN
Fals! Toate componentele unui astfel de tratament sunt realizate din materiale 100% compatibile cu organismul uman, fara continut feros: titan, zirconiu, ceramica. Prin urmare, nu exista riscul ca posibilele investigatii RMN ulterioare sa fie afectate.

5. Implantul dentar poate provoca aparitia cancerului
Nimic mai neadevarat! Acest mit nu a fost niciodata demonstrat stiintific.

Taguri: implant dentar
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/iagency/5-mituri-demontate-despre-tratamentul-cu-implant-dentar