Ce trebuie sa stim despre serviciile de repatriere decedati

BUCURESTI - 28 august 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Social

Decesul unei persoane dragi ne poate afecta profund, mai ales daca cel trecut in nefiinta ne este ruda sau prieten apropiat. De aceea, nimeni nu doreste sa experimenteze un stres in plus, atunci cand decesul s-a produs in alta tara. In acest caz, va trebui sa facem apel la un serviciu de repatriere decedati, pentru a ne asigura de transportul si de inmormantarea corpului defunctului in cele mai bune conditii.

funerarii-bucuresti.ro

funerarii-bucuresti.ro

Astfel, in urma survenirii decesului unui cetatean roman pe teritoriul unei alte tari, este obligatorie inregistrarea decesului la autoritatile respective din acea tara. De asemenea, decesul se poate inregistra si la consulatul roman din tara respectiva, iar in acest caz Consulatul Romaniei poate elibera un certificat de deces romanesc, in baza celui obtinut de la autoritatile din acea tara.

In caz contrar, certificatul va fi eliberat in Romania, urmand ca el sa foloseasca atat autoritatilor teritoriale, cat si pentru obtinerea ajutorului de deces. Acest lucru se intampla dupa ce autoritatile din acea tara au anuntat Consulatul sau Ambasada Romaniei, care la randul lor trebuie sa informeze Ministerul Administratiei si Internelor din Romania, care se va ocupa sa instiinteze familia despre decesul cetateanului roman. Dupa instiintare, se va face apel la serviciul de repatriere decedati.

Cea mai rapida metoda pentru obtinerea rapida a ajutorului de deces este sa faceti apel la o firma de servicii funerare, care va va ajuta si ghida prin hatisurile legislative care tin de birocratia necesara in cazuri de repatriere decedati.

Transportul persoanei decedate in Romania sau in tara in care se face inhumarea se va realiza cu respectarea prevederilor legale ale tarii in care a survenit decesul. Astfel, pentru transportul international al trupului neinsufletit va trebui ca Ambasada sau Consulatul Romaniei din tara in care a avut loc decesul sa elibereze un pasaport mortuar.

Este important de retinut faptul ca, in cazul incinerarii, nu este necesar un pasaport mortuar pentru transportul urnelor cu cenusa.

Stiti ca sunteti pe maini bune optand pentru ajutorul oferit de o casa de pompe funebre, deoarece aceasta se va ingiriji cu rapiditate si profesionalism ca trupul defunctului sa ajunga la dumneavoastra in cel mai scurt timp. Pentru aceasta, firma de servicii funerare va pune la dispozitie, pe langa formalitatile ce tin de repatriere decedati, o masina rapida si echipata profesionist, care va prelua trupul celui trecut in nefiinta, din zona cargo a aeroportului Otopeni din Bucuresti pana in localitatea dorita de dumneavoastra.

Serviciul de repatriere decedati include manipularea sicriului special din zinc, atat la aeroport, cat si la destinatie, precum si punerea la dispozitie a unei masini speciale, omologate, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Daca ati aflat despre deces in timpul in care va aflati in Romania, notificati in scris Directia Relatii Consulare a MAE, la numarul de fax: (021) 319-6869.

Casa funerara Bucur va sta la dispozitie pentru orice fel de intrebari sau nelamuriri, oferind consultanta cu privire la detaliile referitoare la repatriere decedati, precum si expatriere. Apelati cu incredere la o firma de servicii funerare, ce va demara in cel mai scurt timp toate procedurile necesare pentru repatrierea trupului neinsufletit si pentru cinstirea amintirii celui plecat dintre noi.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/iagency/ce-trebuie-sa-stim-despre-serviciile-de-repatriere-decedati