Iti schimbi locul de munca? Vei avea nevoie de o fisa medicala pentru angajare!

BUCURESTI - 19 noiembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Oricand ne angajam sau schimbam locul de munca, una dintre cerintele persoanei angajatoare este o fisa medicala pentru angajare. Astfel, indiferent de domeniul de activitate, acest document stabileste daca persoana solicitanta este apta, din punct de vedere medical, dar si psihologic, sa presteze acea activitate. Acest lucru nu este doar o dorinta a angajatorului, ci tine de reglementarile actuale, care stipuleaza ca este obligatoriu pentru persoana angajatoare sa adauge la dosarul de munca al angajatului si o fisa medicala pentru angajare.

fisamedicala.info

Ce reprezinta fisa medicala pentru angajare?

Definitia oficiala a fisei medicale stipuleaza ca acest document reprezinta o dovada ca persoana care doreste sa se angajeze intr-un anumit domeniu sau activitate este apta, apta conditionat sau nu este apta pentru a presta munca in cauza. Fisa medicala pentru angajare poate fi eliberata doar de catre un cadru medical specializat in medicina muncii, iar intregul cost al investigatiilor trebuie sa fie suportat de catre persoana angajatoare.

Este obligatoriu acest document?

In prezent, legislatia prevede sanctiuni notabile persoanei angajatoare, in cazul in care acest document lipseste de la dosar. Astfel, potrivit art. 13 lit. j) din Legea nr. 319/2006 – Legea securitatii si sanatatii in munca: 1. Angajatorii au posibilitatea de a incadra in munca doar persoane care, in urma examenului medical de specialitate, corespund conditiilor de munca. In cazul incalcarii acestei legi, una dintre masurile legale poate fi chiar o amenda contraventionala, ce poate ajunge la suma de 8000 de Lei!

Ce investigatii medicale sunt necesare?

Investigatiile medicale pentru fisa medicala angajare poate diferi, in functie de mai multi factori, precum: activitatea desfasurata de companie, factorii de risc asociati activitatii, dar si mediul in care se desfasoara. Expertiza medicala poate astfel cuprinde un examen clinic general, examenul oftalmologic, psihiatric, spirometria, hemograma, audiograma si lista poate continua.

Care sunt actele pe care trebuie sa le avem asupra noastra pentru a obtine fisa medicala pentru angajare?

De multe ori se poate intampla sa ajungem la clinica doar pentru a constata ca ne lipsesc diverse documente. Din acest motiv, iata care sunt actele pe care trebuie sa le avem asupra noastra:

- Buletin sau carte de identitate.

- Fisa de solicitare pentru examenul medical la angajare (acesta este un document tipizat, ce trebuie semnat si completat de catre persoana angajatoare).

- Fisa de identitate a factorilor de risc profesional, completata in detaliu de catre lucratorul desemnat/SIPP si semnata atat de acesta, cat si de persoana angajatoare.

- Adeverinta de la medicul de familie, care atesta starea generala de sanatate (in functie de caz).

De unde putem obtine fisa medicala pentru angajare?

Acest document poate fi eliberat doar de catre o clinica medicala autorizata, fie ea privata sau de stat.
Exista in momentul acesta multe clinici medicale ce pot emite acest document indispensabil. Printre acestea se numara si StandardMed, clinica medicala din centrul orasului Bucuresti, care poate elibera in regim rapid o fisa medicala pentru angajare. Asadar, pentru a evita aglomeratia sau orele pierdute la ghiseele de la periferia orasului, conteaza pe StandardMed!

Rezervarea unei consultatii se poate face atat online, cat si telefonic, iar pentru mai multe detalii puteti contacta StandardMed si pe pagina de Facebook a acesteia. Profita si tu de experienta doctorilor specializati de la clinica StandardMed si obtine fisa medicala pentru angajare la cel mai avantajos pret de pe piata, rapid si usor!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/iagency/iti-schimbi-locul-de-munca-vei-avea-nevoie-de-o-fisa-medicala-pentru-angajare