Romanian International Bank modifica dobânzile la credite

BUCURESTI - 17 septembrie 2008

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Incepând cu 17 septembrie 2008, Romanian International Bank majorează dobânzile la o parte din creditele cu dobândă variabilă oferite persoanelor fizice şi juridice.

Astfel, pentru persoanele fizice dobânda la creditele în lei, pe termen lung, a crescut cu 0,5 puncte procentuale, iar pe termen scurt si mediu a crescut cu 3 puncte procentuale, respectiv 1 punct procentual. Pentru creditele în valută dobânzile au ramas neschimbate.
Nivelurile de dobândă atinse în momentul de faţă sunt:
•Dobânda pentru creditele pe termen scurt (până la un an)
16 %/an la lei, 11 %/an la usd şi euro
•Dobânda pentru creditele pe termen mediu (1- 5 ani)
16,5 %/an la lei, 12 %/an la usd şi euro
• Dobânda pentru creditele pe termen lung (peste 5 ani)
17 %/an la lei, 13 %/an la usd şi euro
Pentru persoanele juridice dobânda la creditele în lei, pe termen scurt, a crescut cu 2 puncte procentuale, iar pe termen mediu şi lung a crescut cu 1, 5 puncte procentuale, respectiv 1 punct procentual. Pentru euro şi dolar, banca a decis să menţină constant nivelul dobânzilor. Nivelurile de dobândă la lei, atinse în momentul de faţă sunt:
•Dobânda pentru creditele pe termen scurt ( până la un an) 16,50 %
•Dobânda pentru creditele pe termen mediu (1- 5 ani) 17,00 %
•Dobânda pentru creditele pe termen lung (peste 5 ani) 17,50 %
Pentru persoanele fizice limita maximă finanţată se ridica la nivelul unui grad de îndatorare al clientului de până la 70%.
Clienţii RIB au posibilitatea să îşi configureze creditele funcţie de propriile nevoi şi opţiuni. Garanţiile aduse de către client dau posibilitatea negocierii condiţiilor de acordare a creditului. Clienţii care optează pentru astfel de credite se bucura de avantajele oferite de RIB prin negocierea personalizată a dobânzilor.
Oferind depozite cu dobânzi de top la valută şi la lei, cele mai bune cursuri de schimb valutar, primul card de credit din Romania, adaptarea ATM-urilor la standardele EMV pentru acceptarea cardurilor cu chip, implementarea şi perfecţionarea mecanismelor de tranzacţionare de la distanţă, crearea unui mecanism de negociere personalizat, RIB îşi consolidează poziţia de bancă axată pe calitatea superioară a produselor şi serviciilor.

Despre Idea Bank

Romanian International Bank este o bancă cu capital majoritar american, având ca acţionar principal pe acţionarul majoritar al băncii americane, Merchants Bank of California N. A. Banca activează pe piaţă din anul 1998 şi operează în acest moment prin 33 de unităţi bancare, aflate în Bucureşti (14) şi în ţară, având ca obiectiv permanenta îmbunătăţire a produselor şi serviciilor oferite.

Mihaela Savu
Ofiter Marketing
mihaela.savu@roib.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/idea-bank-s-a/romanian-international-bank-modifica-dobanzile-la-credite