TRANSAVIA estimează o creştere de 100% a cifrei de afaceri pentru anul 2005

BUCURESTI - 27 mai 2005

Comunicat tip General in Industrie


TRANSAVIA Alba Iulia a înregistrat dublarea volumului vânzărilor pe primul trimestru al anului 2005, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut

25 mai 2005, Alba Iulia - Compania TRANSAVIA Alba Iulia, unul dintre cei mai importanţi producători de carne de pasăre din ţară, a înregistrat, la şase luni după punerea în funcţiune a celui mai mare şi modern abator de carne de pasăre din România, o dublare vânzărilor. Producţia de carne de pasăre livrată către piaţă a fost de peste 5.000 tone în primul trimestru al anului 2005, comparativ cu o cantitate de 2.250 tone în aceeaşi perioadă a anului trecut. Această creştere este rezultatul unui amplu proces de investiţii, de peste 12 milioane de Euro, realizat în perioada 2003 – 2004, pentru construirea şi tehnologizarea abatorului de carne de pasăre şi pentru integrarea fluxului de producţie.

„Rezultatele obţinute pe primul trimestru din 2005 ne îndreptăţesc să credem că vom înregistra dublarea cifrei de afaceri la sfârşitul anului. Vom continua politica de investiţii în cadrul companiei, prin finalizarea lucrărilor în curs de desfăşurare pentru noi ferme de creştere a puilor de carne şi demararea unor noi construcţii. De asemenea, până la sfârşitul anului dorim să ne extindem capacităţile de stocare a materiei furajere, precum şi construirea unei staţii de procesare soia.” declară dl. Ioan Popa, directorul general al companiei TRANSAVIA.

TRANSAVIA dispune, în acest moment, de cea mai performantă linie de producţie de carne de pasăre din ţară, în sistem integrat, dotată cu tehnologii de ultimă generaţie în domeniu. Fluxul de producţie începe cu puiul de o zi crescut în spaţii optime şi cu asigurarea unui furaj adecvat rasei, continuă cu livrarea către abator a puiului sănătos, cu „origine controlată”, şi se termină cu procesarea acestuia şi livrarea prin reţeaua proprie de distribuţie către marile centre de retail. Înainte de livrare spre abator, puiul primeşte certificatul de origine care atestă nivelul de sănătate al efectivului: pornind de la părinţi, incubator, ferme şi furaj. Astfel, TRANSAVIA este în măsură să ofere în permanenţă informaţii asupra siguranţei produsului alimentar comercializat.

„Rasa pe care o creştem prezintă garanţia unui pui de calitate, halele sunt dotate la cele mai înalte standarde, fabrica de nutreţuri combinate şi abatorul pe care le deţinem sunt cele mai moderne din ţară şi printre primele din Europa având în vedere nivelul tehnic, performanţele, precum şi gradul de automatizare şi control al fluxului de producţie. Toate aceste eforturi sunt depuse pentru a oferi clienţilor un produs garantat din toate punctele de vedere: calitate, gust, siguranţă alimentară şi aport nutritiv.” adaugă dl. Ioan Popa.

Producţia de carne de pasăre se realizează în conformitate cu standardele internaţionale în domeniu, având certificarea Sistemului de Management al Calităţii (SR EN ISO 9001/2001) şi Sistemul de Management al Securităţii Produsului Alimentar (HACCP). Produsele TRANSAVIA sunt analizate şi certificate de Centrul Naţional pentru Încercarea şi Expertizarea Produselor „Larex România” şi sub controlul autorităţilor sanitar-veterinare şi de mediu

Despre IMAGE FACTORY

Despre TRANSAVIA
TRANSAVIA, societate pe acţiuni, cu capital privat românesc a fost înfiinţată în anul 1991, având ca obiect de activitate principal creşterea păsărilor, pornind de la producerea materialului biologic, producerea de furaje combinate, laborator pentru controlul materiilor prime şi furajelor, creşterea puilor pentru carne, abatorizare şi prelucrarea cărnii de pasăre, laborator de analiză a cărnii şi sfârşind cu activităţi de transport şi distribuţie, comercializarea de material biologic, furaje, produse şi semipreparate din carne de pasăre.
În prezent societatea are o capacitate de creştere de 1.700.000 pui pe serie în 6,5 serii pe an, astfel realizându-se anual aproximativ 25.000 tone carne viu. Compania TRANSAVIA realizează 80 tone de carne de pui pe zi, capacitatea totală a de producţie a abatorului fiind de 50.000 tone pe an.



Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:

Maria Popescu – PR Manager Image Factory

E-mail: maria.popescu@imagefactory.ro
Tel/fax: 021/317.89.27

maria.popescu@imagefactory.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-factory/transavia-estimeaza-o-crestere-de-100-a-cifrei-de-afaceri-pentru-anul-2005