HP extinde linia de servere Integrity si ofera clientilor un TCO mai scazut

BUCURESTI - 18 martie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Noile servere standardizate HP Integrity raspund solicitarilor de servere pe 64 de biti destinate mediului enterprise.

HP extinde linia de servere Integrity si ofera clientilor un TCO mai scazut

HP a anuntat completarea portofoliului de servere Integrity cu noi sisteme si adaugarea de imbunatatiri modelelor existente. Oferta include un server Integrity entry-level bazat pe procesoare Intel® Itanium® 2 mai accesibil si consolideaza si mai mult aceasta gama puternica de servere standardizate.
HP Integrity rx1600, cel mai ieftin server bazat pe Itanium din clasa sa, ofera performante superioare in ceea ce priveste densitatea si un cost de achizitie si utilizare extrem de scazut pentru centrele de date, avand capacitati de scalare crescute. Noul server entry-level de inaltime 1U se bazeaza pe procesorul Intel Itanium 2 cu consum scazut, avand numele de cod Deerfield, si pe cipsetul HP zx1cu performante crescute. Rx1600 este singurul sistem Itanium existent proiectat special pentru acest procesor cu consum scazut, serverul avand cel mai mic consum de energie dintre toate serverele bazate pe Itanium-2 de pe piata. Intr-o perioada in care bugetele pentru IT s-au redus, serverul rx1600 vine in intampinarea nevoii de diminuare a consumului energetic al centrelor de date si de limitare a costurilor legate de spatiu, satisfacand si nevoia de servere pe 64 de biti standardizate destinate mediului enterprise. Serverul rx1600 este configurat cu unul sau cu doua procesoare, cu pana la 16 GB de memorie si una sau doua placi PCI-X I/O la 133 MHz. Ofera flexibilitate datorita capacitatilor sale de lucru cu mai multe sisteme de operare, fiind disponibil in prezent cu HPUX11i si cu Linux, iar in viitor si cu Windows. Sistemul de operare HP OpenVMS v8.1 este disponibil acum in versiunea de evaluare pentru producatorii independenti de software si pentru cei care il folosesc in avanpremiera pentru teste, urmand sa fie disponibil ulterior pe piata impreuna cu serverele Integrity.
Serverul 2U HP Integrity rx2600 este acum disponibil in 4 variante de procesoare Itanium 2, diversificand optiunile clientilor, fara a-i compromite disponibilitatea crescuta, flexibilitatea si capacitatile de rulare a mai multor sisteme de operare. Pe langa procesoarele incluse pana in prezent – Madison Itanium la1,3 GHz /3MB Cache si 1,5 MHz/6 MB Cache – acest server este disponibil acum cu doua noi procesoare Intel Dual (1) Itanium 2, cu pret scazut: Streetfighter (1,4GHz/1,5MB cache) si Deerfield (1,0 GHz/1,5 MB). Sunt asigurate astfel capacitati exceptionale de extindere, serverul putand fi configurat cu unul sau doua procesoare, cu pana la 24 GB de memorie si pana la 4 placi PCI-X I/O, precum si cu sistemele de operare HP-UX 11i, Windows Server 2003 si Linux.
Printre primele companii care au implementat noile servere HP Integrity rx2600 se afla ADMA-OPCO, un pionier printre producatorii de produse petroliere si din gaze naturale fondat in anii ’50.
„Solutia HP ofera aceleasi performante ca si alte oferte care necesita de doua ori mai multe noduri de calcul”, spune Aly Shafey, conducatorul echipei de servicii tehnice de la ADMA-OPCO. „Multumita puterii si flexibilitatii serverelor HP Integrity rx2600 bazate pe Itanium-2 putem reduce in mod substantial costurile infrastructurii noastre informatice”.
Aceasta linie completa si recent extinsa de servere Integrity rx1600 si rx2600 este de asemenea disponibila cu clusterele bazate pe Linux HP XC6000 pentru informatica tehnica de inalta performanta.
InfiniBand
Confirmandu-si atentia deosebita pe care o acorda comunitatii informaticii tehnice de inalta performanta, HP a anuntat de asemenea ca InfinBand va fi disponibil din luna martie pentru serverele Integrity, HP devenind primul furnizor important care lanseaza pe piata solutii InfinBand pentru platforme bazate pe UNIX. Inertia scazuta si largimea de banda foarte mare specifice InfinBand sunt esentiale pentru performantele aplicatiilor care necesita procese intensive de calcul si care fac schimb de mesaje pentru clientii din domeniul calculului tehnic. HP estimeaza ca solutia InfiniBand destinata pietei comerciale va fi disponibila in cel de-al patrulea trimestru al acestui an.
Performante deosebite la benchmark-uri
Continuand sa confirme performantele deosebite ale liniei de servere Integrity, HP a obtinut cele mai bune rezultate la benchmark-ul SPECweb99_SSL si in cazul modelului rx1600. Acest benchmark masoara performantele unui server web care satisface soloicitari criptate.
•serverul HP Integrity rx1600 cu doua procesoare a suportat 1278 de conexiuni simultane la benchmark-ul SPEC web99_SSL, depasind cu 27% cel mai bun server SUN cu doua procesoare (1).

Clienti importanti opteaza pentru Windows pe servere HP Integrity
Odata cu consolidarea pozitiei de lider in privinta performantelor si imbunatatirea continua a ecosistemului pe 64 de biti pentru platforma Windows, clientii din intreaga lume incep sa implementeze solutii Windows pentru HP Integrity pe servere Superdome cu doua procesoare. Implementarile se extind in diferite domenii si se adreseaza unei game complexe de cerinte. Printre implementarile recente de succes se numara:
•CBS: testarile recente arata o imbunatatire cu 80% a timpilor de procesare ai bazelor lor de date
•CompUSA: accelerarea cu pana la 85% a accesului la datele de inventar sensibile la timp
•Denizbank: Depozitul de date CRM a fost consolidat pe Superdome pentru cresterea profitabilitatii si loialitatii clientilor
•Grupul Koehler: a obtinut o reducere de 50% a timpului necesar procesarii jobului ERP

Linia de produse HP Integrity Server
Strategia pentru servere a HP se bazeaza pe furnizarea de solutii inovatoare pe platforme standard in industrie. Astfel, familia de servere standardizate HP Integrity furnizeaza o combinatie intre experienta HP in proiectarea sistemelor si cel mai important procesor din industrie - Itanium, determinand asigurarea unei performante si flexibilitati neegalate care contribuie la obtinerea agilitatii in afaceri si a unui cost total de achizitie si utilizare scazut. Pachetele de upgrade-uri ofera clientilor Integrity protectia investitiei in ceea ce priveste serverele HP9000 si viitoarele sisteme Integrity. In prezent, serverele HP Integrity au obtinut cele mai bune performante la benchmark-uri si au un ecosistem complet de implementare care se extinde in mod constant pe masura ce tot mai multi clienti migreaza catre arhitecturile Integrity.
HP Integrity rx1600 si modelul imbunatatit rx2600 completeaza linia de servere HP standardizate, pe 64 de biti. De la nivelul cel mai scazut pana la cel mai ridicat, flexibilitatea, performanta si protejarea investitiei oferite de familia de servere HP Integrity permit companiilor sa ceara mai mult – mai multa fiabilitate, mai multa agilitate si o mai buna recuperare a invetitiei.

(1)O singura unitate CPU pentru serverele cu 1-2 procesoare
(2)Rezultatul publicat pe 4 februarie 2004 pe site-ul http://www.spec.org: HP rx1600 (un singur CPU pentru serverele cu 1 si 2 procesoare) 1.,278. Sun Fire 280R a obtinut 1.022. Comparatiile facute la benchmark-ul SPEC se bazeaza pe cele mai bune rezultatepublicate pentru sistemele cu acelasi numar de procesoare. Pentru a vedea cele mai noi rezultate la benchmark-ul SPEC, vizitati http://www.spec.org.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-extinde-linia-de-servere-integrity-si-ofera-clientilor-un-tco-mai-scazut