HP extinde parteneriatul tehnologic strategic cu DreamWorks

BUCURESTI - 22 octombrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Extinzand performantele tehnologiei digitale din industria de divertisment, HP a anuntat prelungirea cu trei ani a contractului in valoare de milioane de dolari cu DreamWorks SKG.

Contractul desemneaza compania HP ca unic furnizor de tehnologie agreat de DreamWorks pentru achizitionarea principalelor echipamente destinate infrastructurii informatice necesare studiourilor digitale DreamWorks. In plus, contractul prevede planul de colaborare al companiilor privind inovatiile tehnologice in domeniile editarii digitale, cinematografiei digitale si administrarii digitale a bunurilor.
“In industria divertismentului are loc o revolutie digitala, dar exista inca motive intemeiate pentru care multe persoane implicate in acest domeniu oscileaza intre lumea digitala si cea analogica”, spune Shane Robison, coordonatorul departamentului de strategie si tehnologie al HP. “HP considera ca prin parteneriate, implicare in cercetari comune si co-inovatii cu lideri ai domeniului, poate contribui la succesul acestei revolutii”.
Contractul cu DreamWorks SKG stabileste de asemenea drepturile HP privind co-branding-ul si initiativele comune de marketing legate de lansarea in 2005 a filmului “Madagascar” si a altor filme de animatie.
“Parteneriatul nostru cu HP ne permite sa implementam tehnologia in directii noi si interesante, contribuind la imbunatatirea afacerii si stimuland creativitatea realizatorilor nostri de filme”, afirma Ed Leonard, coordonatorul departamentului tehnologic al DreamWorks SKG. “Tehnologia este elementul esential al reusitei noastre, iar parteneriatul cu HP ne ofera garantii ca vom continua sa modelam viitorul convergentei dintre tehnologie si continut”.
Prima colaborare dintre HP si DreamWorks a avut loc in 2001 pentru productia filmului “Shrek”. In aprilie 2004, companiile au anuntat o noua colaborare pentru doua tehnologii digitale destinate productiei de film, Utility Rendering Service si Virtual Studio Collaboration (VSC), care au fost extrem de importante pentru productia de succes “Shrek 2”. HP si DreamWorks colaboreaza in prezent la o noua generatie a solutiei VSC, pe care HP intentioneaza sa o prezinte in curand.
HP pune la dispozitia studentilor de la sectia de film a USC capabilitatile tehnologiei de animatie de calitatea celor din studiourile de productie
HP a anuntat de asemenea ca a furnizat cele mai noi statii de lucru de inalta performanta Scolii de Cinematografie si Televiziune din cadrul Universitatii din California de Sud, recunoscuta drept cea mai buna scoala de film din lume.
Aceasta donatie face parte din initiativa HP de a aduce in sfera educationala capabilitatile de editare, de nivelul celor folosite in studiouri, efecte vizuale si animatie. Cele 50 de statii de lucru HP xw8200 vor fi folosite in cadrul Centrului pentru arte digitale Robert Zemeckis, care apartine de USC si este cel mai avansat centru de pregatire in domeniul digital din tara, concentrat pe fiecare aspect al realizarii de filme, de la proiectare pana la productie si lansare.
“Ca si HP, Scoala de Cinematografie si Televiziune de la USC s-a angajat sa utilizeze cercetari de ultima ora si tehnici de dezvoltare pentru imbunatatirea continutului creatiilor din industria divertismentului”, a declarat Elizabeth Daley, decan al Scolii de Cinematografie si Televiziune de la USC. “Potentialul acestei colaborari este nelimitat”.
Inginerii de la HP Labs, unitatea centrala de cercetare a companiei, vor colabora cu cercetatorii de la USC in domenii precum retelele de mare viteza Internet 2 si tehnologiile inovatoare care permit colaborarea in interiorul birourilor, campusului sau in intreaga lume. Nvidia va furniza carduri grafice de inalta performanta, iar AVID Technology, Inc. va furniza software de editare video digitala. HP va colabora cu acesti trei parteneri pentru integrarea hardware-ului si software-ului si pentru adaugarea de aplicatii statiilor de lucru HP.
“Realizatorii de filme digitale de maine au nevoie pentru pregatirea lor profesionala de experienta folosirii instrumentelor performante”, a declarat Richard Weinberg, profesor cercetator la Scoala de Cinematografie si Televiziune de la USC. “Statiile de lucru furnizate de HP, impreuna cu mediul educational de la USC, le vor permite studentilor nostri sa isi realizeze in totalitate viziunile artistice si sa isi aduca in scurt timp povestile pe ecran”.
Scoala de Cinematografie si Televiziune de la USC ofera programe de pregatire in regie, creatie, scenariu, critica, animatie si arte digitale, productie si media interactiva, toate sustinute de o vasta educatie in artele liberale si realizate de practicieni recunoscuti din aceste domenii.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-extinde-parteneriatul-tehnologic-strategic-cu-dreamworks