HP inregistreaza un record mondial prin livrarea serverului HP ProLiant cu numarul 10 milioane

BUCURESTI - 28 iunie 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP a obtinut un succes remarcabil in istoria tehnologiei informatice prin vanzarea serverului HP ProLiant cu numarul 10 milioane.

HP, care a livrat un numar de servere x86 aproximativ egal cu cel al urmatorilor doi competitori la un loc, a inmanat serverul x86 cu care a atins cifra de 10 milioane, unui vechi client - compania Continental Airlines, in cadrul unei ceremonii ce a avut loc la fabrica HP din Houston.
Vizand deja livrarea urmatoarelor 10 milioane de servere, HP a anuntat cateva noi sisteme si capabilitati:
•o extensie a celui mai vast portofoliu AMD Opteron™ din domeniu prin serverele cu doua procesoare bazate pe tehnologia AMD Opteron Dual-Core;
•serviciul de instalare si configurare Factory Express imbunatatit pentru clientii HP BladeSystem;
•un nou pachet HP Care, care ofera servicii integrate de implementare hardware si software pentru HP BladeSystem.
„De sapte ani, Continental Airlines nu vede in HP un furnizor, ci un consultant si un partener IT de incredere”, spune Bob Edwards, vicepresedinte al diviziei de tehnologie de la Continental Airlines. „HP ne-a furnizat constant servere ProLiant, pentru a ne ajuta sa gestionam eficient activitatile globale ale centrului nostru de date. Este o onoare pentru noi sa participam la acest record si asteptam cu nerabdare noile inovatii HP ProLiant.”
HP, care a lansat in 1993 primul server ProLiant cu procesor x86, a obtinut pentru al 35-lea trimestru consecutiv (aproape noua ani(1)) primul loc la livrarile mondiale de servere x86.
„Microsoft felicita HP pentru atingerea acestui record important. Serverele HP ProLiant cu sistem Windows si-au castigat reputatia de a asigura un inalt nivel de disponibilitate, scalabilitate, administrare si performanta in cele mai complexe aplicatii”, spune Bob Muglia, prim vicepresedinte al diviziei Windows Server din cadrul Microsoft Corp. „Suntem de mult timp clienti HP ProLiant, in ceea ce priveste activitatea noastra din laboratoarele de dezvoltare, si un vechi partener HP in livrarea unor solutii inovatoare, bazate pe cele bune dintre tehnologiile noastre, standard in industrie. Suntem nerabdatori sa aducem noi inovatii impreuna cu HP, care ofera o valoare mai mare pentru afaceri si reduce complexitatea cu care se confrunta clientii nostri”.
„HP este mandra sa celebreze acest record istoric impreuna cu Continental Airlines si alte cateva mii de clienti ProLiant importanti din intreaga lume”, spune Brad Anderson, prim vicepresedinte si director general al diviziei Industry Standard Servers din cadrul HP. „Am atins acest record datorita devotamentului nostru de a inova bazandu-ne pe standarde si de a le oferi clientilor mai multe alternative. De peste 10 ani, ProLiant ofera cele mai bune instrumente de management, pentru a simplifica si a reduce costurile IT din centrele de date”.
HP deschide drumul catre urmatoarele 10 milioane
Continuand sa inoveze bazandu-se pe standarde, HP a anuntat noile servere cu procesoare AMD Opteron Dual-Core, care redefinesc performanta la aceeasi densitate si consum de energie ca si modelele single-core. Noile servere pot creste performanta anumitor aplicatii din mediul enterprise cu pana la 80 de procente fata de sistemele single-core traditionale.
De exemplu, intr-un benckmark pentru doua procesoare, realizat recent pe aplicatii SAP standard pe doua nivele – pentru vanzari si distributie, serverul HP ProLiant BL35p, bazat pe procesoare AMD Opteron Dual-Core, a suportat 949 de utilizatori SAP SD si a procesat complet 95.330 de comenzi pe ora. Serverul a suportat cu 432 de utilizatori si 43.660 de comenzi in plus fata de performantele inregistrate de modelul BL35p single-core intr-un benchmark anterior, realizat tot pe aplicatii SAP standard SD pe doua nivele, obtinand astfel o crestere a performantei cu 84 de procente.(2)
In timpul aceluiasi benchmark pentru doua procesoare, realizat pe aplicatii SAP SD standard pe doua nivele, serverul HP ProLiant BL25p a suportat 974 de utilizatori SAP SD si a procesat complet 97.670 de comenzi pe ora. In plus, HP ProLiant DL385 a suportat 983 de utilizatori SAP SD si a procesat complet 98.330 de comenzi pe ora. Subliniind performanta impresionanta obtinuta de HP ProLiant DL385, BL25p si BL35p, aceste rezultate pozitioneaza cele trei servere pe locul intai, doi si trei in ceea ce priveste prestatia in benchmark-ul pentru doua procesoare, realizat pe aplicatii SAP SD standard pe doua nivele, in data de 21 iunie 2005.(2)
Serverele HP cu procesoare AMD Opteron Dual-Core, anuntate in acest comunicat, sunt:
•HP ProLiant DL385 - DL385 ofera design-ul perfect, caracterizat de fiabilitatea si timpul de functionare de nivel enterprise intalnite la modelul ProLiant DL380, produsul sora si cel mai bine vandut server din industrie. DL385 este optim pentru gestionarea aplicatiilor mission-critical, cum sunt bazele de date, posta si mesageria electronica, precum si planificarea resurselor la nivel de intreprindere. Mai multe informatii despre HP ProLiant DL385 sunt disponibile la adresa www.hp.com/servers/proliantdl385.
•HP ProLiant DL145 G2 – A doua generatie de servere DL145 este un sistem 1U de inalta performanta, care suporta acum procesoare ADM Opteron Dual-Core din seria 200. Accesibil, modelul DL145 G2 este ideal pentru aplicatii tehnice de inalta performanta, furnizand optiunile elementare de management de la distanta, pentru a oferi un control mai mare asupra infrastructurii IT, cu mai putine inconveniente si riscuri pentru piata companiilor de dimesiuni medii. Mai multe informatii despre HP ProLiant DL145 G2 sunt disponibile la adresa www.hp.com/servers/proliantdl145.
•HP ProLiant BL25p si BL35p – Destinat mediilor cu volume mari de lucru, BL25p este disponibil acum cu doua procesoare AMD Opteron Dual-Core, din seria 200. Modelul BL35p, care este ideal pentru companiile mari sau mediile informatice de inalta performanta, poate furniza administrare fara compromis, densitate de calcul maxima si eficientizarea semnificativa a resurselor de energie, pentru arhitecturi rack mai compacte. Ambele servere blade fac parte din initiativa HP BladeSystem, o abordare de proiectare a unui sistem complet, care cuprinde instrumente avansate de management, pentru a integra resursele de calcul, de stocare, de energie si de retea, intr-un mediu virtual, automatizat. Mai multe detalii despre ProLiant BL25p si HP ProLiant BL35p pentru HP BladeSystem sunt disponibile la adresele www.hp.com/servers/bl25p, respectiv www.hp.com/servers/bl35p.
De asemenea, HP a lansat si serviciile Factory Express pentru HP BladeSystem, proiectate pentru pre-integrarea unor solutii blade complete in centrele de date ale clientilor. Solutia este destinata sa ajute clientii HP BladeSystem sa devina functionali cat mai rapid, cu minimum de impact asupra sediului si resurselor acestora. Clientii pot alege modul in care propria solutie HP BladeSystem – inclusiv software, dispozitive de stocare si retea – este integrata, testata, livrata si implementata.
Mai multe informatii despre serviciile Factory Express ale HP sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/factoryexpress.
In plus, HP introduce servicii de instalare si lansare pentru infrastructuri HP BladeSystem, care fac parte din pachetul renumit de servicii HP Care Pack. Ajutand clientii sa reduca durata de implementare si sa imbunatateasca timpul de functionare al infrastructurii IT, acest serviciu include instalarea suporturilor si a serverelor HP BladeSystem, implementarea software-ului si fac posibila administrarea.
Servicii de suport pentru servere HP ProLiant, bazate pe procesoare AMD Opteron
HP Services si-a extins gama larga de servicii HP Care Pack, oferind suport pentru produsele HP ProLiant bazate pe procesoare AMD Opteron, pe intregul ciclu de viata al serverelor. Pentru a grabi adoptarea tehnologiei, HP ofera o varietate de servicii de instalare, lansare si instruire.
Pentru clientii care necesita nivele inalte de disponibilitate a aplicatiilor, HP ofera atat servicii de suport hardware cat si software, pentru a grabi accesul la specialistii tehnici din cadrul HP, in vederea identificarii si rezolvarii problemelor.
Mai multe informatiile despre serviciile de suport pentru serverele HP ProLiant sunt disponibile la adresa http://h20219.www2.hp.com/services/cache/10768-0-0-225-121.html.
Mai multe detalii despre serverele HP ProLiant sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/proliant.


(1)Sursa: Studiul IDC Worldwide Quarterly Server Tracker, mai 2005.
(2)Benchmark-ul HP ProLiant BL35p, realizat pe aplicatii SAP SD standard pe doua nivele, a fost certificat pe 21 iunie 2005 (numarul de certificare nu a fost disponibil la data redactarii acestui comunicat si poate fi gasit la adresa www.sap.com/benchmark/), obtinand urmatoarele rezultate: 949 de utilizatori SAP SD, timp de raspuns mediu de 1,94 secunde, 95.330 comenzi procesate complet intr-o ora, 286.000 linii de dialog intr-o ora, 4770 SAPS, timp mediu de raspuns al bazei de date de 0,038s/0.011s (dia/upd), utilizare a procesorului din serverul central in procent de 99%,utilizarea a 27,15 GB din spatiul total al bazei de date. Benchmark-ul a fost realizat cu software-ul SAP R/3® Enterprise 4.70 (pe 64 biti) ruland Microsoft Windows® Server 2003, Enterprise x64 Edition (pe 64 biti) si Microsoft SQL Server 2000 Enterprise Edition (pe 32 biti). Configuratia de benchmark a inclus un server HP ProLiant BL35p dual-core, cu doua cai SMP, procesor AMD Opteron dual-core, modelul 275 (2,2 GHz), cache L1 de 128 KB, cache L2 de 1MB si 8 GB memorie principala.

Benchmark-ul HP ProLiant BL35p single-core, realizat pe aplicatii SAP SD standard pe doua nivele, a fost certificat pe 14 februarie 2005 (numarul de certificare2005007), obtinand un rezultat de 517 utilizatori SAP SD. Benchmark-ul a fost realizat cu software-ul SAP R/3 Enterprise 4.70 (pe 64 biti), ruland Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition (pe 64 biti) si Microsoft SQL Server 2000 Enterprise Edition (pe 32 biti). Configuratia de benchmark a inclus un server HP ProLiant BL35p, cu doua cai SMP, procesor AMD Opteron modelul 250 (2,4 GHz), cache L1 de 128 KB, cache L2 de 1MB si 8 GB de memorie principala.

Benchmark-ul HP ProLiant BL25p, realizat pe aplicatii SAP SD standard pe doua nivele, a obtinut urmatoarele rezultate: 974 de utilizatori SAP SD, timp mediu de raspuns de 1,98 secunde, 97.670 de comenzi procesate complet intr-o ora, 293.000 linii de dialog intr-o ora, 4,880 SAPS, timp mediu de raspuns al bazei de date de 0,038 s/0,010s(dia/upd), utilizare a procesorului din serverul central in procent de 99%, utilizare a 27,15 GB din spatiul total al bazei de date (numarul de certificare SAP pentru acest rezultat nu era de asemenea disponibil la data redactarii acestui comunicat si poate fi gasit la adresa www.sap.com/benchmark/). Benchmark-ul a fost realizat cu software-ul SAP R/3 Enterprise 4.70 (pe 64 biti), ruland Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (pe 64 biti) si Microsoft SQL Server 2000 Enterprise Edition (pe 32 biti). Configuratia de benchmark a inclus un server HP ProLiant BL25p, cu doua SMP, procesor AMD Opteron dual-core, modelul 275 (2,2 GHz), cache L1 de 128 KB, cache L2 de 1MB si 16 GB memorie principala.

Benchmark-ul HP ProLiant DL385, realizat pe aplicatii SAP SD pe doua nivele, a obtinut urmatoarele rezultate: 983 de utilizatori SAP SD, timp mediu de raspuns de 1,99 secunde, 98.330 comenzi procesate complet intr-o , 295.000 linii de dialog intr-o ora, 4920 SAPS, timp mediu de raspuns al bazei de date de 0,037 s/0,010 s(dia/upd), utilizare a procesorului din serverul central in procent de 99%, utilizarea a 27,15 GB din spatiul total al bazei de date (nici numarul de certificare SAP al acestui rezultat nu a fost disponibil la data redactarii comunicatului si poate fi gasit la adresa www.sap.com/benchmark/). Benchmark-ul a fost realizat cu software-ul SAP R/3 Enterprise 4.70 (pe 64 biti), ruland Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (pe 64 biti) si Microsoft SQL Server 2000 Enterprise Edition (pe 32 biti). Configuratia de benchmark a inclus un server HP ProLiant DL385, cu doua cai SMP, procesor AMD Opteron dual-core, modelul 275 (2,2 GHz), cache L1 de 128 KB, cache L2 de 1MB, si 16 GB memorie. Pentru mai multe informatii va rugam vizitati www.sap.com/benchmark/.

Opteron este marca inregistrata a Advanced Micro Devices, Inc. SAP, R/3 si alte produse SAP mentionate, precum si logo-urile acestora sunt marci sau marci inregistrate ale SAP AG in Germania si in alte cateva tari din lume,
Microsoft si Windows sunt marci inregistrate in Statele Unite ale Microsoft Corp.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-inregistreaza-un-record-mondial-prin-livrarea-serverului-hp-proliant-cu-numarul-10-milioane