HP prezinta solutii client care ofera valoare, simplitate si agilitate superioare clientilor din mediul enterprise

BUCURESTI - 1 iulie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Extinzandu-si strategia referitoare la intreprinderea adaptabila, HP a lansat noi produse si solutii pentru PC-uri care ofera valoare, simplitate si flexibilitate superioare clientilor din intreprinderi, ajutandu-i sa-si sincronizeze afacerea cu informatica in scopul capitalizarii in vederea schimbarii.

Noile desktop-uri de business HP Compaq, statii de lucru si solutii mobile le permit clientilor sa-si reduca costul total al proprietatii prin folosirea inovatoare a componentelor standardizate. Usor de utilizat, impelementat si intretinut, solutiile HP client contribuie atat la cresterea productivitatii utilizatorilor cat si a administratorilor IT. In plus, noile solutii HP de securitate si administrare ofera protectie crescuta a investitiei, ca urmare a imbunatatirii securitatii datelor si modificarii proceselor de administrare.
“Clientii din mediul enterprise au nevoie de un furnizor de tehnologie cu experienta in intreaga infrastructura IT deoarece ei nu achizitioneaza numai un singur produs sau serviciu. Implementarea celor mai bune experiente in relatia cu clientii – prin vastul portofoliu HP, de la desktop la centrul de date – este ceea ce evidentiaza HP ca partener de incredere in afaceri pentru marile companii”, spune Duane Zitzner, vicepresedinte executiv al diviziei HP Personal Systems Group. “Dispozitivele si solutiile client HP contribuie la adaptarea mai usoara a corporatiilor la schimbare prin reducerea costului total al proprietatii, imbunatatirea securitatii si o gama larga de solutii wireless si mobile”.
Reducerea costului total al proprietatii
Tehnologia client HP creste valoarea informaticii, simplitatea si agilitatea – abilitatea unei companii de a raspunde rapid la schimbare – prin intermediul proiectelor standardizate care asigura performante ridicate, usurinta in utilizare, precum si un nivel superior de securitate si administrabilitate.
De exemplu, Infrastructura Client Consolidata a HP este un desktop virtual care contine un monitor si un dispozitiv de acces conectat printr-o legatura unu-la-unu cu un PC blade din centrul de date. Acesta poate reduce costurile IT ale unui client cu pana la 50% fata de PC-urile traditionale, pe intreaga durata de viata (patru ani) a tehnologiei, datorita imbunatatirii duratei de viata si managementului securitatii(1).
“Dupa testarea Infrastructurii Client Consolidate a HP, am constatat impactul financiar impresionant pe care l-a avut asupra afacerii noastre si intentionam sa dotam cu PC-uri blade, pana la sfarsitul anului 2004, aproximativ 30% din angajatii nostri”, declara Jack Klosterman, directorul pentru informatica de la Volkswagen Credit Inc. “Am observat reduceri substantiale la apelurile individuale de asistenta in timpul fazei finale pilot, precum si simplificarea procesului de administrare a desktopului. In urma programului pilot am estimat ca prin Infrastructura Client Consolidata inventarul fizic IT al clientului nostru s-a redus cu cel putin 31 de procente”.
HP recunoaste necesitatea clientilor din intreprinderi de folosire a unei game variate de tehnologii pentru utilizatorii finali in scopul economisirii la maximum a costurilor informatice. Noile sisteme client HP pot contribui si la reducerea costurilor lor totale datorita avantajului existentei unei varietati de noi tehnologii standardizate, precum procesoarele Intel® Pentium® M cu frecvente de pana la 2.0 GHz, noile cipseturi Intel 915 si 925X Express si EM64T (tehnologia Extended Memory 64); placile grafice PCI Express si facilitatile avansate de securitate bazate pe modulul Trusted Platform produs de Trusted Computing Group.
“HP este partenerul nostru datorita capacitatii sale de a furniza arhitectura standardizata, administrabilitate si service pe baze globale. Un factor esential il reprezinta viziunea pe termen lung a HP de a merge alaturi de noi in viitor”, spune Graeme Holder, director pentru relatia cu furnizorii pentru sistemele informatice la Willis Group, broker pentru asigurari internationale. „Putem asigura infrastructuri consistente pentru fiecare tara din lume datorita platformei globale, standardizate, pentru hardware, software si servicii. Acest lucru ne permite integrarea fara probleme a noilor achizitii. In consecinta, modificarea afacerii este simplificata iar costurile IT optimizate prin aceasta viziune globala, holistica, a business-ului nostru”.
Solutiile HP de mobilitate si wireless asigura protectia investitiei
HP ii ajuta pe clienti sa migreze si sa integreze in siguranta, cu risc scazut, solutii wireless administrabile si scalabile in mediul de lucru existent, in arhitecturi wireless obisnuite bazate pe standardele recunoscute.
“Am implementat o noua solutie CRM mobila pentru departamentul nostru de vanzari pe HP iPAQ Pocket PC. Solutia este economica si ne creste substantial productivitatea, oferindu-le reprezentantilor nostri acces imediat la informatie”, spune Gray Drohan, director pentru sisteme si servicii IT la compania Simpson Strong-Tie, producator international de produse pentru constructii.
Arhitectura HP pentru solutiile mobile (MSA – Mobility Solution Architecture), extinsa prin includerea solutiilor de administrare si securitate, este o strategie cuprinzatoare care urmareste sa furnizeze utilizatorilor mobili si celor aflati la distanta acces la comunicatiile in timp real, sigure si administrabile, ca si cand s-ar afla la birourile proprii. Arhitectura ii ajuta pe clienti sa minimizeze riscul si sa maximizeze recuperarea investitiei in cadrul strategiilor lor privind mobilitatea.
Solutiile HP privind mobilitatea si comunicatiile wireless asigura de asemenea clientilor din intreprinderi imbunatatirea productivitatii fortei de lucru si a scalabilitatii, precum si o mai buna protectie a investitiei si o crestere a performantelor prin suportul optional LAN wireless in trei moduri. Laptopurile pentru business HP Compaq, tablet PC-urile si imprimantele mobile ofera suport pentru o gama variata de optiuni wireless LAN integrate, inclusiv pentru 802.11 a/b/g si tehnologia wireless Bluetooth™, pentru flexibilitatea folosirii cu usurinta a oricarui standard wireless sau intre retelele wireless de intreprindere existente si viitoare.
Noul driver HP Mobile Print pentru Windows® poate reduce complexitatea si costurile asociate cu imprimarea mobila pentru clientii din mediul enterprise prin conectarea cu usurinta a angajatilor dotati cu un laptop sau tablet PC la imprimantele locale sau de retea prin conexiuni 802.11 sau Bluetooth. Noul driver dispune de instrumente de management usor de utilizat care asigura economii de timp si bani pentru administratorii IT si angajatii mobili prin accesul cu usurinta la optiuni de imprimare avansate si controlul imbunatatit al utilizatorilor la atributele jobului de imprimare.
Driverul HP Mobile Print pentru Windows poate fi descarcat gratuit de la adresa www.hp.com/go/mp4n. Informatii suplimentare despre solutiile HP de mobilitate si wireless pot fi gasite la adresa www.hp.com/go/wireless.
HP contribuie la protejarea datelor clientilor din intreprindere
Solutiile HP de securitate si administrare pot contribui la reducerea responsabilitatii prin protejarea informatiilor de accesul neautorizat si furt. Disponibila in prezent pe anumite PC-uri desktop si laptopuri de business, noua aplicatie software HP ProtectTools Security Manager ii ajuta pe clienti sa imbunatateasca gradul de siguranta al PC-urilor de birou, laptopurilor si statiilor de lucru care dispun de facilitati de securitate hardware, precum binecunoscutele solutii HP ProtectTools Embedded Security sau Smart Card. Informatii suplimentare despre solutiile HP ProtectTools Security pentru dispozitivele client sunt disponibile la adresa www.hp.com/products/security.
Noua solutie HP Local Recovery creste securitatea datelor prin imbunatatirea posibilitatilor de administrare si a tolerantei la dezastre. Preincarcata in prezent pe unele PC-uri desktop, laptopuri si statii de lucru destinate mediului de afaceri, HP Local Recovery este o solutie de backup si recuperare locala de la Altiris, care contribuie la cresterea securitatii si reducerea riscului pierderii datelor prin salvarea datelor si a imaginii sistemului intr-o zona sigura, ascunsa, de pe hard discul local. Informatii suplimentare despre solutiile HP client de administrare sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/easydeploy.
HP ofera de asemenea un portofoliu complet de servicii de securitate pentru pastrarea in siguranta a datelor corporative si a componentelor retelei, pregatind in acelasi timp intreprinderile sa se adapteze la cresterea pe care o anticipeaza sau la modificarile viitoare ale afacerii si ale tehnologiei.
Un kit de presa online continand specificatii suplimentare si disponibilitatea regionala a noilor produse si solutii HP sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/cliententerprise.

(1) HP estimeaza economii ale TCO datorate implementarii CCI fata de o implementare tipica DT PC pentru o perioada de patru ani la un client ipotetic cu 10.000 de utilizatori intr-un mediu unic cu acces concurential de 70%.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-prezinta-solutii-client-care-ofera-valoare-simplitate-si-agilitate-superioare-clientilor-din-mediul-enterprise