HP Romania contribuie la imbunatatirea procesului de invatamant de la Facultatea de Electronica,Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei a Universitatii Politehnica Bucuresti

BUCURESTI - 20 octombrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

HP Romania a facut o donatie de peste 41.500 USD, constand in echipamente IT destinate functionarii unui laborator modern.

HP Romania anunta realizarea unei donatii constand in echipamente IT, in valoare de peste 41.500 USD, destinate imbunatatirii procesului educational din cadrul Facultatii de Electronica Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei a Universitatii Politehnica Bucuresti (UPB).

In ciuda noilor reglementari ale Guvernului Romaniei, limitarile bugetare destinate sistemului educational, precum si absenta unui suport financiar sustinut din partea fundatiilor sau mediului de afaceri fac ca situatia multor institutii de invatamant superior romanesc sa fie inca deficitara din punctul de vedere al dotarilor informatice. La inceputul secolului XXI, accesul studentilor de la Facultatea de Electronica Telecomunicatii si Ingineria Informatiei a UPB la informatie in afara programei standard este insuficient. Lipsa unei infrastructuri adecvate face uneori dificila aplicarea practica a cunostintelor teoretice.

Pentru ameliorarea acestei situatii, HP Romania a decis sa faca o donatie ce consta in echipamente pentru constituirea unei retele moderne in unul din laboratoarele IT ale facultatii. Sunt incluse 20 de PC-uri, un server, o imprimanta de retea, elemente de conectica etc.

Aceasta sponsorizare se incadreaza in vastul program filantropic si educational al HP in concordanta cu viziunea HP asupra viitorului, in care tehnologia trebuie sa fie accesibila tuturor, oriunde in lume, ca mijloc de a invata, a lucra si a se informa.

„HP si-a propus, in domeniul educational, transformarea proceselor de predare si invatare prin integrarea tehnologiei in sala de clasa si dincolo de ea” – afirma Radu Enache, director general al HP Romania. „Sponsorizarea le va permite profesorilor sa foloseasca tehnologia in mod creativ pentru imbunatatirea invatarii si obtinerea unor rezultate superioare. Prin investitia in educatie, HP contribuie la pregatirea studentilor pentru functii de conducere in economia digitala si la cresterea interesului acestora in activitati ingineresti si stiintifice”.
Prof. univ. dr.ing. Nicolae Dragulanescu de la Catedra de Electronica Aplicata si Ingineria Informatiei a multumit in numele studentilor si colegilor – cadre didactice la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii a Universitatii Politehnica din Bucuresti –personalului firmei HP Romania, “pentru generozitatea de care au vrut, putut si stiut sa dea dovada prin sponsorizarea dotarii unuia dintre laboratoarele noastre cu calculatoare electronice produse de faimoasa firma americana Hewlett-Packard. Speram ca si alte firme din Romania sa urmeze acest exceptional exemplu de solidaritate profesionala! Cei circa 3500 de studenti si 200 de cadre didactice si cercetatori din facultatea noastra au mare nevoie de continuarea unor asemenea initiative ce sunt, se pare, destul de rare in Romania“.

Programul filantropic HP in prezent si in viitor
In 2003, programul filantropic si educational al HP a urmarit concentrarea resurselor pentru obtinerea unui impact crescut asupra studentilor, educatorilor si comunitatilor slab dezvoltate cu o angajare mai mare fata de beneficiarii mai vechi si cei prezenti. HP a investit peste 62 milioane de dolari in lichiditati si echipamente in programele educationale vizate, parteneriate inteligente si extinderea Centrelor Comunitare Digitale si a i-communities pentru obtinerea de rezultate pozitive in:
• cresterea diversificarii in domeniul tehnic in invatamantul liceal;
• imbunatatirea nivelului de predare si invatare prin folosirea pe scara larga a tehnologiei mobile;
• intretinerea centrelor tehnologice comunitare;
• integrarea tehnologiei in organizatiile de dezvoltare economica; si
• imbunatatirea rezultatelor studentilor in matematica si in stiinte.

Deoarece considera educatia si e-inclusion ca fiind elemente extrem de importante pentru eliminarea barierelor sociale, economice si intelectuale din intreaga lume, HP intentioneaza sa isi extinda parteneriatele si programele existente pentru a sprijini mai eficient comunitatile, tineretul si viitorul. In afara faptului ca urmareste un obiectiv cetatenesc, e-inclusion reprezinta o componenta importanta a business-ului HP. Ea implica inventarea in permanenta de noi solutii care vor creste venitul HP, contribuind in acelasi timp la dezvoltarea economica a pietelor in curs de dezvoltare si a comunitatilor dezavantajate.

Informatii suplimentare despre programul filantropic si educational al HP in regiunea EMEA pot fi gasite la adresa http://europeangrants.hp.com/.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-romania-contribuie-la-imbunatatirea-procesului-de-invatamant-de-la-facultatea-de-electronicatelecomunicatii-si-tehnologia-informatiei-a-universitatii-politehnica-bucuresti