HP si America Online isi extind relatia de parteneriat printr-un contract de management al serviciilor tehnologice pentru o perioada de trei ani

BUCURESTI - 10 martie 2005

Comunicat tip General in IT&C

America Online a ales HP, in urma unei licitatii, ca furnizor de servicii integrate de suport pentru serverele si solutiile de stocare ale companiei.

In baza contractului cu o durata de trei ani, HP va oferi servicii de intretinere si suport pentru echipamentele HP si ale altor producatori existente in centrele de date AOL situate in mai multe locatii din Statele Unite.
Bazandu-se pe relatia de peste 10 ani dintre cele doua companii, AOL extinde contractul de servicii de la un an la trei, HP urmand sa asigure asistenta pentru mediile de lucru multi-vendor pe toata aceasta perioada de timp. HP ofera o structura flexibila de preturi care va permite ca AOL sa-si adapteze serviciile de suport la cerintele in schimbare ale companiei, sa previzioneze impactul asupra costurilor totale de suport si sa gestioneze din ce in ce mai eficient costurile de intretinere a serverelor.
De asemenea, AOL a preferat sa aiba un singur punct de contact pentru serviciile de asistenta pentru majoritatea serverelor sale din mediul multi-vendor, astfel incat sa obtina o mai buna coordonare intre nivelele de servicii IT si cerintele afacerii, urmarind cresterea eficientei si reducerea costurilor. In calitate de furnizor de servicii online, AOL se poate lauda cu o activitate neintrerupta, iar reactia prompta si recordurile inregistrate de HP au fost esentiale in decizia AOL.
Serviciile integrate de suport oferite de HP reprezinta o parte a eforturilor continue ale AOL de imbunatatire a agilitati afacerii dar si de standardizare, rationalizare si simplificare a administrarii mediilor tehnologice, un pas important pentru obtinerea de beneficii in urma schimbarii.
Serviciile HP furnizate in mediile AOL cuprind: accelerarea procesului de trecere la un singur punct de contact si standardizarea proceselor si serviciilor de suport, cat si reducerea volumului de lucru al departamentul IT prin simplificarea managementului proceselor de suport, ajutand in acelasi timp si la reducerea costurilor prin eliberarea unor resurse.
„Parteneriatul cu HP dateaza de mult timp, AOL beneficiind de sprijin in furnizarea de servicii de inalta clasa clientilor sai”, spune David L. Cole, prim vicepresedinte al diviziei Systems Operations din cadrul America Online, Inc. „Abordarea flexibila si colaborativa oferita de HP, impreuna cu abilitatea sa de a folosi un singur punct de contact pentru mediul nostru multi-vendor, va avea un impact pozitiv nu doar asupra infrastructurii noastre ci si asupra vitezei cu care putem raspunde cerintelor clientilor companiei America Online”.
HP va gestiona asistenta a peste 15.000 de servere de la mai multi producatari, printre care se afla si 9000 de servere HP – servere HP Integrity cu procesoare Intel® Itanium® 2 si HP 9000, HP ProLiant si HP NonStop, precum si statii de lucru HP.
In particular, HP va furniza servicii de suport onsite pentru activitati mission-critical, pe langa serviciile de management prin telefon, care vor fi oferite 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. HP va furniza de asemenea procese si instrumente de suport proactiv, o echipa specializata pe suport la sediul clientului cat si componente HP dedicate pentru acest tip de suport. Tehnologia existenta este amplasata in cateva locatii ale AOL din Virginia, Ohio si California.
„AOL are deja o infrastructura tehnologica sofisticata, dar a dorit sa-si consolideze contractele de suport cu diversi furnizori pentru a gestiona mediile de servere prin nivele de service stricte, printr-un singur contract de servicii”, spune Mike Rigodanzo, prim vicepresedinte al diviziei Technology Services din cadrul HP. „Acest parteneriat cu HP ii permite companiei AOL sa ofere servicii fiabile, sa realizeze economii evidente si sa obtina simplificarea, standardizarea si modularizarea mediului IT. Acestea sunt elementele ce stau la baza conceptului de Adaptive Enterprise.”

Despre America Online
America Online este o subsidiara ce apartine integral Time Warner Inc. America Online este principalul furnizor mondial de servicii interactive, marci web, tehnologii Internet si servicii de comert electronic.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-si-america-online-isi-extind-relatia-de-parteneriat-printr-un-contract-de-management-al-serviciilor-tehnologice-pentru-o-perioada-de-trei-ani