HP si Nokia lanseaza Initiativa Formularelor Mobile

BUCURESTI - 8 februarie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Solutia accelereaza expedierea formularelor pe hartie si imbunatateste calitatea datelor, reducand in acelasi timp complexitatea si costul procesarii

HP si Nokia, lider mondial in comunicatiile mobile, fac cunoscuta semnarea unui contract privind furnizarea unei solutii integrate, realizate in comun, de prelucrare a formularelor folosind tehnologia mobila.
Oferind o noua modalitate de achizitie si comunicare a datelor de pe teren sau in timpul calatoriei, Initiativa Formularelor Mobile le permite utilizatorilor sa creeze formulare, sa colecteze date pentru completarea acestora prin intermediul unui dispozitiv mobil si apoi sa le transmita in timp real catre o infrastructura informatica a unei organizatii, unde datele pot fi salvate, folosite in comun si tiparite.
Folosind tehnologia, organizatiile din mediul de afaceri si din sectorul public pot avea un acces mai rapid la informatiile importante, reducand in acelasi timp costurile de administrare a datelor, elemente foarte importante ale strategiei HP privind Organizatia Adaptabila, care urmareste sa-i ajute pe clienti sa-si sincronizeze afacerea cu informatica in scopul obtinerii de beneficii in urma schimbarii.
Aceasta solutie adreseaza o cerinta critica a clientilor din mediul enterprise si din sectorul public care au nevoie de capabilitati de transfer al informatiilor de pe hartie pe dispozitivul mobil pentru comunicarea datelor preluate de pe formularele existente in mod traditional pe hartie. Conform Infotrends/CAP Ventures, peste 150 miliarde de formulare pe hartie sunt folosite anual de marile companii din intreaga lume(1) .
Prin asocierea tehnologiei HP de tiparire la cerere si a solutiei de automatizare a formularelor cu mobilitatea dispozitivului Nokia Digital Pen si a gamei vaste de dispozitive mobile Nokia, este furnizata o solutie complexa destinata solutionarii problemelor privind ineficienta si costurile ridicate ale prelucrarii manuale a formularelor.
“HP doreste sa elimine diferentele existente in prezent intre lumea hartiei si cea digitala”, spune Eric Chaniot, vicepresedinte si director general al organizatiei HP Digital Pen and Paper. “Prin combinarea fortei Nokia pe piata dispozitivelor mobile cu expertiza HP in tehnologia ce sta la baza pixului si hartiei digitale, oferim clientilor posibilitatea de a transforma eficient lucrul cu documentele pe hartie in procese complet digitizate, mobile si virtuale”.
Initiativa comuna sta la baza unei infrastructuri IT functionale si sigure, ideale pentru domeniile care au nevoie de transfer de date in timp real, cum sunt cele ale sanatatii, asigurarilor, sigurantei publice sau serviciilor. De exemplu, serviciile de urgenta pot folosi Initiativa Formularelor Mobile pentru a inregistra informatii despre pacienti la locul accidentului si a le transfera instantaneu la centrele de informatii si spitale. Sau, un inspector de asigurari poate comunica, direct de pe teren, informatiile care trebuie prelucrate.
“Nokia Digital Pen si solutia HP de automatizare a formularelor se potrivesc perfect”, sustine Jukka Hieta, director al departamentului Mobile Enhancements Sales Development de la Nokia. “Solutiile Digital Pen devin din ce in ce mai mobile, iar aceasta colaborare ofera noi oportunitati importante clientilor din mediul enterprise. Companiile pot beneficia de o modalitate simpla de modificare si tiparire a formularelor digitale si de expediere imediata a lor prin conexiuni wireless catre sistemele back-end ale companiei”.
Initiativa Formularelor Mobile include urmatoarele functionalitati:
•HP Digital Layout Designer: Transforma, prin intermediul tehnologiei digitale, formularele pe hartie ale clientului in formulare “digitale”.
•HP Digital Paper Printer Driver: Gestioneaza tiparirea la comanda a formularelor digitizate pe imprimante HP LaserJet standard.
•Nokia Digital Pen: Folosit cu formularele tiparite pe hartie HP “inteligenta” , dispozitivul Nokia Digital Pen se foloseste ca un pix cu pasta obisnuit. Digital Pen comunica printr-un dispozitiv mobil Nokia, care foloseste tehnologie wireless Bluetooth, atunci cand utilizatorul completeaza un formular. Nokia Digital Pen este compatibil cu toate dispozitivele Nokia cu tehnologie Bluetooth (cu exceptia modelelor Nokia 8910 si Nokia 8910i).
•HP Service Controller: Se conecteaza prin GPRS cu dispozitivul Nokia Digital Pen si este webserverul clientului pentru gestiunea utilizatorilor, pixurilor digitale, formularelor si asigurarea continua a securitatii.
•HP Digital Paper SDK: Permite clientului sa creeze servicii web personalizate pentru prelucrarea datelor din formulare din pixul digital si trimiterea lor catre backendul clientului intr-un format standardizat.
Despre Nokia
Nokia este lider mondial in comunicatiile mobile, contribuind la cresterea si consolidarea domeniului vast al mobilitatii. Nokia conecteaza oamenii intre ei, transferand informatii de interes prin intermediul unor produse inovatoare, usor de utilizat, de tipul telefoanelor mobile, dispozitivelor si solutiilor de imagistica, pentru jocuri, media si afaceri. Nokia furnizeaza echipamente, solutii si servicii pentru operatorii de retea si corporatii. www.nokia.com.

(1) “Forms Market,” martie 2004, Infotrends/CAP Ventures.
Bluetooth este marca inregistrata folosita de compania Hewlett-Packard sub licenta.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-si-nokia-lanseaza-initiativa-formularelor-mobile