HP si Scripps Health colaboreaza la realizarea unui sistem de arhivare a datelor pentru mediul enterprise, care sa imbunatateasca siguranta si ingrijirea pacientilor

BUCURESTI - 24 mai 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP a anuntat o alianta cu reteaua medicala Scripps Health in scopul crearii a unui sistem clinic informational, numit Enterprise Data Archive, care sa permita imbunatatirea asistentei si ingrijirii pacientilor din spitalele si clinicile Scripps.

HP va furniza in cadrul proiectului Enterprise Data Archive o solutie complexa care consta din aplicatii software existente si componente hardware proiectate special pentru a raspunde cerintelor Scripps.
Printre componentele cheie ale noului sistem Enterprise Data Archive de la Scripps se afla serviciile HP de integrare a solutiilor si serverele HP NonStop, care vor fi utilizate si ca solutie de recuperare in caz de dezastru pentru sistemul de informatii clinice al Scripps.
Recunoscut ca lider modial in diagnosticarea si tratamentul bolilor, Scripps se afla in topul prevenirii imbolnavirilor, inovatiei medicale, al cercetarii si tehnologiei clinice, tratand in fiecare an aproape un milion de pacienti din regiunea San Diego.
„Una dintre prioritatile noastre din ultimii ani a fost construirea unui sistem informatic care sa imbunatateasca ingrijirea pacientilor si sa permita accesul rapid si securizat la informatiile asociate acestora, in cadrul si intre institutiile noastre, urmarind imbunatatirea masurilor de siguranta a pacientilor, precum si dezvoltarea si intretinerea unui evidente medicale electronice, pentru fiecare pacient al Scripps”, spune Jean Balgrosky, prim vicepresedinte si chief information officer al Scripps Health. „ Sistemul Scripps Enterprise Data Archive ne va aduce mai aproape de acest obiectiv si ne va permite sa aprofundam si sa extragem mai multe cunostinte fundamentale din multiplele noastre sisteme de date, imbunatatindu-ne in acelasi timp abilitatea de a furniza servicii de ingrijire de cea mai inalta calitate, intr-o maniera sigura, responsabila si eficienta din punct de vedere al costurilor”.
Dupa finalizarea sa, sistemul Enterprise Data Archive va permite personalului medical de la Scripps, format din 2600 de medici care lucreaza intr-o retea de spitale si clinici, sa obtina informatii suplimentare dintr-o sursa bogata de date, constand in tratamente medicale, programe de calitate si protectie, diverse rezultate si alte studii retrospective, destinate imbunatatirii calitatii si costurilor serviciilor de ingrijire.
„Solutiile HP pentru sistemul de sanatate si intretinere le permit profesionistilor din domeniul medical sa atinga noi obiective privind resursele de cercetare si informatiile despre pacienti, existente si viitoare”, spune Jeff Miller, vicepresedinte global al diviziei Health and Education Industries din cadrul HP. „Sistemul Scripps trebuie sa raspunda celor mai stricte si mai complexe cerinte, oferind o viziune cu adevarat integrata a informatiilor despre pacienti, pe langa o scalabilitate liniara incomparabila si cel mai mic cost total de utilizare. HP este deosebit de satisfacuta sa lucreze cu cei de la Scripps pentru a le oferi un acces mai bun la informatiile despre pacienti si a-i ajuta sa-si puna in practica viziunea privind informatiile clinice reale”.
In cadrul noilor proiecte de evidenta medicala electronica de la Scripps, sistemul Enterprise Data Archive ajuta la extragerea, normalizarea si arhivarea datelor istorice vitale, pe alt mediu decat hartia, astfel incat sa fie mai usor si mai rapid accesate pentru ingrijirea pacientilor si in scopuri de cercetare. Prin acest proiect, Scripps, HP si alte companii implicate intentioneaza sa ofere industriei o modalitate electronica de a raspunde acestor obiective medicale.
„Scripps s-a angajat sa le ofere pacientilor servicii medicale de cea mai inalta calitate”, spune Joseph Traube, chief medical informatics officer la Scripps. „Accesul instantaneu la un set complet de informatii relevante in momentul luarii unei decizii clinice este cheia atingerii acestui obiectiv”
Prima etapa a proiectului va consta in extragerea datelor istorice si a celor curente din sistemele clinice si financiare, privind pacientii spitalizati si ambulatori, precum si incarcarea ulterioara a acestora intr-o baza de date care ofera suport imediat si imbunatateste informarea clinica, interogarile ad hoc, rapoartele de calitate si tabelele centralizate.
In etapele urmatoare, vor fi consolidate datele clinice din celelalte sisteme informationale ramase in sistemul Scripps Enterprise Data Archive. Aceasta initiativa va permite Scripps sa retraga toate sistemele vechi, care nu mai sunt in productie, pastrand insa colectiile importante de date.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-si-scripps-health-colaboreaza-la-realizarea-unui-sistem-de-arhivare-a-datelor-pentru-mediul-enterprise-care-sa-imbunatateasca-siguranta-si-ingrijirea-pacientilor