Noile rutere SMC Barricade VPN de banda larga confera mai multa siguranta conexiunilor la retea

BUCURESTI - 31 martie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Cele trei noi rutere Barricade creeaza canale Virtual Private Networking securizate pentru partajarea fisierelor si a conexiunilor la Internet, precum si a altor aplicatii care necesita un nivel crescut de securitate.

Noile rutere SMC Barricade VPN de banda larga  confera mai multa siguranta conexiunilor la retea

SMC® Networks (www.smc.com), furnizor de varf de solutii pentru retele destinate mediului casnic, IMM-urilor si mediului enterprise, a anuntat completarea liniei sale de rutere de banda larga Barricade™ cu trei noi modele, care vor fi disponibile la mijlocul lunii aprilie: Barricade SMCBR14VPN – ruter VPN de banda larga cu 4 porturi, Barricade SMCBR18VPN – ruter VPN de banda larga cu 8 porturi si Barricade SMCBR14VPN-G – ruter VPN de banda larga cu 4 porturi/punct de acces 802.11g.

Ideale pentru navetisti, IMM-uri si pentru utilizatorii de acasa, noile rutere VPN Barricade de banda larga permit crearea de canale VPN (Virtual Private Networking) securizate pentru partajarea fisierelor si a conexiunilor la Internet si chiar pentru jocurile in retea. Functionalitatea VPN incorporata le permite utilizatorilor sa creeze conexiuni VPN securizate la Internet care sa fie partajate de mai multe calculatoare. Ruterul Barricade VPN este potrivit ca element central pentru retelele firmelor mici, permitand crearea unui canal de conectare de acasa sau de la o filiala la reteaua companiei. Ruterele VPN Barricade integreaza un server si un client VPN pentru a suporta mai multe conexiuni VPN, folosind protocoale IPSec, PPTP si L2TP.

Ruterele Barricade VPN dispun de cate un port WAN de 10/100 Mbps destinat conexiunilor de mare viteza la Internet, precum si de un port COM ce poate fi utilizat cu un modem extern dial-up sau ISDN, pentru a fi folosit ca principala conexiune la Internet sau ca solutie de rezerva daca apar defectiuni la cablul de banda larga sau la serviciul DSL. Pentru protectia retelei, ruterele dispun de un firewall SPI, care asigura protectia calculatoarelor la atacurile DoS (Denial of Service) si la alte atacuri de tipul Ping of Death, SYN Flood, Land Attacks si IP Spoofing. Pentru imbunatatirea securitatii, ruterele Barricade VPN suporta SNMP, rutare statica, gazduire DMZ, jurnalizare a sistemului, mesaje de avertizare si asigura doua conturi utilizator pentru facilitarea si flexibilitatea administarii.

Ruterul SMCBR14VPN incorporeaza un switch auto-sensing cu 4 porturi de 10/100 Mbps pentru conectarea calculatorelor cablate sau a switch-urilor suplimentare, astfel incat reteaua sa poata fi extinsa cu usurinta. SMCBR18VPN integreaza un switch auto-sensing cu 8 porturi 10/100. Pentru includerea conexiunilor wireless la retea, SMCBR14VPN-G dispune de 4 porturi 10/100 si de capacitatea de punct de acces wireless 802.11g, pentru conectarea oricarui dispozitiv wireless 802.11b sau g.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/noile-rutere-smc-barricade-vpn-de-banda-larga-confera-mai-multa-siguranta-conexiunilor-la-retea