Operatorul coreean SK Telecom foloseste solutii HP pentru eficientizarea realizarii si furnizarii de servicii mobile

BUCURESTI - 15 februarie 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP a anuntat incheierea de contracte cu noi clienti, fapt care demonstreaza succesul strategiei globale a companiei de a-i ajuta pe furnizorii de retele si de servicii sa eficientizeze executia si managementul serviciilor mobile.

Principalul partener este SK Telecom (SKT) din Coreea de Sud, lider al uneia dintre cele mai “mobile” natiuni. Oferind servicii pentru 18,8 milioane de abonati la reteaua sa 3G (de generatia a treia), SKT a instalat serverul HP Mobile E-services, o componenta esentiala a HP Service Delivery Platform (SDP).
HP SDP le permite furnizorilor sa creeze si sa asigure servicii pentru retele de banda larga, fixe si mobile, oferindu-le posibilitatea sa introduca rapid si eficient noi servicii, reducand costurile si riscul.
HP si-a consolidat succesul prin contracte cu alti doi operatori importanti, Vodafone Olanda si TeliaSonera, care au ales solutiile HP pentru a imbunatati mesageria multimedia si garantia serviciilor.
“Intregul potential al retelelor wireless 3G va fi valorificat de operatorii care isi pastreaza inovativitatea si agilitatea, controland in acelasi timp costurile si complexitatea functionarii”, a declarat Scott Ellison, directorul programului Wireless & Mobile Communications, IDC. “Anuntul SKT demonstreaza ca experienta HP in IT si telecomunicatii ii permite sa joace un rolul de partener strategic al operatorilor wireless importanti in scopul oferirii unei noi generatii de servicii wireless”.
HP a colaborat strans cu SKT, contribuind la stabilirea nevoilor sale operationale si de afaceri, precum si la implementarea arhitecturii flexibile a HP SDP. Solutia HP reprezinta acum un element esential al noii structuri unificate a SKT, numita Next Generation Convergence Platform (NGCP), care permite SKT si dezvoltatorilor inovatori sa creeze si sa livreze noi servicii de voce si de date, mult mai rapid, mai rentabil si cu risc redus.
“Coreea este una dintre cele mai solicitante piete wireless din lume, iar SKT vrea ca utilizatorii sai sa beneficieze printre primii de beneficiile complete ale stilului de viata mobil”, a declarat Myung-Sung Lee, prim-vicepresedinte al Technology Strategy Group, SK Telecom. “HP ne intelege activitatea si ne-a fost de un real ajutor in realizarea platformei flexibile, deschise, de care avem nevoie pentru a asigura un flux stabil de servicii inovatoare pentru clientii nostri”.

HP SDP este un proiect integrat, modular, care include software si instrumente standardizate, solutii ale partenerilor, hardware carrier-grade, precum si servicii de integrare si consultanta. HP SDP permite operatorilor sa accelereze aparitia pe piata si amortizarea costurilor prin preintegrarea elementelor de retea si a gateway-urilor, functiilor obisnuite ale platformei, realizarii de servicii complexe si proceselor de livrare. Pentru a reduce costurile si riscul, HP SDP minimizeaza duplicarea si simplifica administrarea prin posibilitatea folosirii in comun a resurselor de mai multe servicii.
Cu o arhitectura orientata spre servicii (SOA – Service Oriented Architecture), bazata pe tehnologii de servicii web comerciale, precum SOAP, UDDI si WSDL(1), HP SDP si in special HP Mobile E-services Server creeaza o “interfata” a aplicatiei pentru dezvoltatori, organizatiile de dimensiuni mari si furnizorii de continut. Aceasta le permite sa creeze noi aplicatii de servicii si sa acceseze resursele retelei, fara a avea cunostinte de specialitate in programarea telecom. Aceeasi interfata previne compromiterea integritatii si securitatii retelei in cazul furnizorilor externi.
Avantajul operatorilor, asa cum este SKT, este o extraordinara comunitate de furnizori de servicii si continut care dezvolta un flux stabil de servicii inovatoare in retea.
“SKT este lider al uneia dintre cele mai avansate piete a echipamentelor mobile din lume, iar HP este mandra sa fie unul dintre partenerii de incredere ai SKT, in crearea retelei sale 3G”, a declarat Sebastiano Tevarotto, vicepresedinte si general manager al Network and Service Provider Solutions, HP. “SKT si alte succese recente ilustreaza adevarata forta a portofoliului HP, de la infrastructuri de retele, comunicatii specializate si software de management, la solutii wireless pentru mediul enterprise si echipamente wireless pentru piata de consum”.
Ca lider in domeniul retelelor IP si cu o traditie de 25 de ani in telecomunicatii, HP colaboreaza cu primii 200 de furnizori de servicii si echipamente din lume, care ofera servicii de voce si date pentru sute de milioane de utilizatori ce dispun de conexiuni cablate sau wireless.
Vodafone Olanda colaboreaza cu HP si MobiXell pentru imbunatatirea serviciului de mesagerie multimedia (MMS) pentru abonati

Pentru extinderea utilizarii serviciului de mesagerie multimedia si pentru cresterea veniturilor, Vodafone Olanda a dorit sa imbunatateasca calitatea continutului digital destinat abonatilor MMS. Concret, era necesara o solutie de transcodare in timp real care sa permita realizarea de texte, imagini si filme de calitate superioara pentru utilizatorii wireless, indiferent de echipamentul handset mobil al utilizatorilor.
Vodafone Olanda s-a orientat catre HP care, dupa un proiect pilot de succes, a implementat o solutie complexa, bazata pe MobiXtar, o importanta solutie de transcodare a companiei MobiXell din Israel. Abonatii care folosesc o varietate de handset-uri (procesoare, display-uri si capabilitati multimedia diferite) pot acum sa trimita si sa primeasca mesaje MMS de calitate foarte buna.
TeliaSonera se bazeaza pe HP OpenView pentru administrarea retelelor 3G, oferind clientilor servicii de calitate superioara
Operatorul suedez TeliaSonera, lider de piata in regiunea Nordic-Baltica, si-a lansat reteaua 3G in 2004 si avea nevoie de implementarea rapida a unei solutii moderne care sa asigure siguranta retelei si servicii de calitate ridicata pentru mediul enterprise si pentru utilizatorii particulari.
TeliaSonera a ales HP si portofoliul sau HP OpenView OSS (operation support system), o componenta importanta a planului HP Integrated Service Management. In prima etapa, solutia de management HP OpenView TeMIP a triplat capacitatea TeliaSonera de a identifica si corecta avertismentele din retea. Apoi, HP a implementat OpenView Service Quality Manager pentru a ajuta TeliaSonera sa respecte automat contractele pe nivele de service (SLA -service-level agreements). Certitudinea calitatii serviciilor ofera companiei TeliaSonera un avantaj competitional important.
HP Mobile Device Management permite administrarea “prin aer” a dispozitivelor handset
Abonatii wireless de astazi isi doresc servicii personalizate, pe echipamente handset personalizate. Pentru a incuraja utilizarea si pentru a beneficia de oportunitatile de crestere a veniturilor, furnizorii trebuie sa simplifice controlul personalizat al echipamentelor, activarea, administrarea si utilizarea unor asemenea servicii. HP Mobile Device Management (MDM) permite operatorilor si firmelor sa faciliteze personalizarea in cel mai ieftin mod – wireless sau asa-numitul OTA, “over the air” (prin aer).
Incorporand aplicatii de la parteneri importanti, precum Gemplus, InnoPath si mFormation, HP MDM ofera, printre alte facilitati, configurarea terminalului OTA si administrarea software-ului. Ca parte a proiectului HP SDP, HP MDM implementeaza si tehnologiile HP OpenView si HP OpenCall.
Centrele HP Experience permit partenerilor si operatorilor sa testeze servicii IMS
HP a deschis doua noi centre HP IP Multimedia Subsystem (IMS) Experience in Franta, la Grenoble, si in statul american Texas, la Richardson, pentru a furniza un mediu complex, la indemana, pentru testarea solutiilor IMS, verificarea conceptului si realizarea de demonstratii pentru utilizatori, precum si pentru efectuarea de analize de piata si de afaceri pentru serviciile IMS.

Rolul centrelor este de a-i ajuta pe operatorii mobili si pe parteneri sa isi extinda retelele existente si infrastructura operationala pentru a include noua
generatie de servicii multimedia bazate pe comunicarea in timp real. Arhitectura IMS specifica domeniului permite furnizarea unor pachete de servicii, incluzand voce, text, imagini si filme, in timp real, printr-un singur apel sau intr-o sesiune unica.
In aceste centre, operatorii si partenerii au acces la o gama variata de tehnologii, inclusiv la software-ul HP OpenCall, care reprezinta elementul esential al ofertei HP IMS. Ca arhitectura stratificata, orizontala, cu functii comune reutilizabile, IMS elimina “burlanele” verticale ale retelei si faciliteaza integrarea serviciilor IMS intr-un mod eficient, sigur si adaptabil.

HP la Congresul Mondial 3GSM, 14-17 februarie, Cannes, Franta
In cadrul Congresului Mondial 3GSM, HP va prezenta o gama variata de solutii proprii si ale partenerilor, destinate furnizorilor de retele si de servicii, in cadrul pavilionului sau din Hall 1 (standul A10) din Palatul Festivalurilor si la HP Solution Center.
Informatii suplimentare despre oferta HP pentru furnizorii de retele si servicii sunt disponibile la www.hp.com/go/communications.

( ) UDDI (Universal Description Discovery and Integration), SOAP (Simple Object Access Protocol), si WSDL (Web Services Definition Languages) apartin unei game de protocoale de retea standardizate, ne-proprietare.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/operatorul-coreean-sk-telecom-foloseste-solutii-hp-pentru-eficientizarea-realizarii-si-furnizarii-de-servicii-mobile