Oracle Database 10g stabileste un nou record mondial la benchmark-ul TPC-C pe un sistem HP cu patru procesoare si sistem de operare Red Hat Linux

BUCURESTI - 18 ianuarie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Benchmark-ul completeaza lista lunga de recorduri mondiale TPC-C obtinute de Oracle pe Linux.

Oracle a anuntat un nou record mondial la benchmark-ul TPC-C pe un sistem cu patru procesoare si sistem de operare Linux. Oracle, primul si singurul furnizor de baze de date care obtine performante de varf pe Linux, detine in prezent cele mai numeroase recorduri mondiale TPC-C pe Linux cu Oracle® Database 10g decat orice alt furnizor de baze de date.
Rezultatul benchmark-ului evidentiaza angajamentul Oracle de a obtine performante exceptionale si de a reduce costul total al proprietatii pentru toate tipurile de firme. Oracle Database 10g Standard Edition (pentru maximum patru procesoare) ruland pe un server HP Integrity rx4640 cu patru procesoare ® Itanium® 2 la 1,6 GHz si sistemul de operare Red Hat Enterprise Linux AS 3 a obtinut o performanta mondiala record in clasa sistemelor cu patru procesoare si sistem Linux de 161,217 tpmC (tranzactii pe minut) cu un raport pret/performanta de 3,94$/tpmC.
“Oracle urmareste in mod continuu sa imbunatateasca performantele si sa reduca cheltuielile pentru clientii nostri, indiferent de dimensiunea si posibilitatile acestora”, afirma Richard Sarwal, vicepresedinte al diviziei Oracle Server Performance. “Cel mai recent benchmark reconfirma pozitia noastra de lider in performantele bazelor de date pe platforma Linux”.
Oracle functionand pe procesoare Itanium si-a creat renumele de furnizor de recorduri mondiale in domeniul performantei si scalabilitatii, iar acest benchmark completeaza lista de recorduri mondiale de performanta ale Oracle Database 10g. Oracle este prima companie care a depasit un milion de tranzactii pe minut prin recordul mondial de 1,18 milioane tranzactii pe minut pe un cluster de servere HP Integrity cu 16 noduri cu sistem de operare Linux, Oracle Database 10g si Oracle Real Application Clusters, care se alatura celui mai bun rezultat TPC-C obtinut vreodata pe sisteme neclusterizate cu Linux de 683,575 tpmC pe un server NEC Express5800. Oracle Database 10g Standard Edition One (cu maximum doua procesoare) este recunoscut de TPC ca lider in privinta performantelor si raportului pret/performanta pe Linux cu 51,506 tpmC si 1,81$/tpmC, obtinute pe un server HP Integrity rx2600. Prin Oracle Database 10g, compania continua sa le ofere clientilor cele mai bune capabilitati care raspund cerintelor solicitante ale depozitelor de date si procesarii tranzactiilor.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/oracle-database-10g-stabileste-un-nou-record-mondial-la-benchmark-ul-tpc-c-pe-un-sistem-hp-cu-patru-procesoare-si-sistem-de-operare-red-hat-linux