Pentru sarbatorile de iarna, HP pregateste noi solutii destinate divertismentului digital

BUCURESTI - 26 octombrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Trei noi produse le ofera utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de imagini, muzica si filme.

HP si-a completat portofoliul de produse electronice de consum cu o serie de produse digitale de divertisment, care revolutioneaza locuintele utilizatorilor, prin reunirea dispozitivelor digitale si exploatarea la maximum a celui mai nou sistem de operare Microsoft Media Center Edition.
Facand parte din strategia HP privind divertismentul digital, produsele, bazate pe traditia bogata in domeniul PC-urilor si al fotografiei digitale a companiei, contribuie la oferirea unor noi experiente consumatorilor.
Ca partener strategic al initiativei Microsoft® Experience More, anuntata la Los Angeles, HP ofera trei solutii importante Media Center: HP Digital Entertainment Center, HP Media Center Extender si HP Media Center m1100 seria Photosmart PC. Toate solutiile functioneaza sub Microsoft Windows® XP Media Center Edition 2005 si vor fi disponibile la timp pentru sarbatorile de iarna.
“HP este singura companie din domeniul tehnologiei informatiei care dispune de experienta si spiritul inovator necesare pentru a contribui cu succes la realizarea convergentei dintre informatica si produsele electronice de consum in sfera divertismentului digital”, spune Duane Zitzner, prim vicepresedinte al unitatii HP Personal Systems Group. “Relatiile noastre strategice cu companii precum Microsoft ne ajuta sa furnizam solutii care sa le permita consumatorilor sa beneficieze cu usurinta de continutul digital destinat divertismentului, in propria locuinta”.
Printre produsele de divertisment digital se afla:
•Seria HP Digital Entertainment Center z500 – Destinat centrelor de divertisment de acasa, HP Digital Entertainment Center le permite consumatorilor sa acceseze muzica, filme, inregistrari video si fotografii de pe un singur dispozitiv, prin intermediul unei telecomenzi.
•HP Media Center m1100 seria Photosmart PC – Incluzand unitatea de disc detasabila HP Personal Media Drive, aceste PC-uri Media Center le ofera consumatorilor o combinatie intre cele mai noi tehnologii PC cu caracteristicile divertismentului digital.
•HP Media Center Extender x5400 – Acest dispozitiv permite urmarirea emisiunilor TV in direct/inregistrate, a muzicii si fotografiilor stocate pe orice PC Media Center sau HP Digital Entertainment Center pe orice TV din casa, folosind retelele existente in locuinta, oferindu-le utilizatorilor libertatea de a se bucura de continutul digital de divertisment cand si unde doresc(1).
“Consumatorii solicita de mult timp produse usor de utilizat care sa le permita sa se bucure de continutul lor multimedia oriunde s-ar afla”, spune Rob Enderle, presedinte si analist principal la Enderle Group. “Acest anunt arata atentia deosebita pe care o acorda HP acestor aspecte si modul in care portofoliul sau unic de produse le permite sa furnizeze solutii inovatoare care sa le ofere clientilor experientele mult asteptate”.
“HP a fost prima companie care a adus pe piata un Media Center PC si suntem bucurosi ca vom continua sa lucram impreuna pentru a le furniza consumatorilor solutii noi, inovatoare, cu adevarat integrate, destinate divertismentului digital”, spune Will Poole, prim vicepresedinte al departamentului Windows client business de la Microsoft. “HP le ofera consumatorilor o gama de PC-uri, laptopuri Media Center si Media Center Extender, permitandu-le consumatorilor sa aleaga solutiile care corespund cel mai bine necesitatilor lor si permitandu-le sa se bucure de divertismentul digital unde si cand doresc”.
HP Digital Entertainment Center seria z500
Oferindu-le consumatorilor mai mult pentru locuintele lor, HP Digital Entertainment Center le ofera utilizatorilor tot ce au nevoie pentru divertismentul digital – TV, muzica, filme, fotografii – intr-un dispozitiv din aluminiu, negru, lucios:
•Conectati Centrul de divertisment digital HP cu televizoarele si echipamentele audio digitale din casa si veti beneficia de un ecran mare, sunet surround printr-o gama variata de jackuri audio/vizuale.
•Faceti cautari si inregistrari de pe maximum doua televizoare simultan(2). Inregistrati episoade individuale sau seriale complete folosind Ghidul electronic de programe furnizat de Microsoft(3) si niciodata nu veti mai pierde vreun episod al emisiunilor favorite.
•Bucurati-va de facilitatile wireless 802.11b/g(1), complet integrate, folosind o telecomanda in infrarosu si o tastatura wireless cu trackball.
•Alegeti, organizati si ascultati muzica digitala de la o distanta de 3 m prin HP Tunes, o componenta a Centrului de divertisment digital HP compatibila cu Apple iPod. HP Tunes lucreaza cu Apple iTunes(4) pentru a permite accesul consumatorilor la colectiile lor muzicale si la redarea listelor de melodii prin intermediul unei telecomenzi.
•Beneficiati de memoria fotografiilor folosind aplicatia ImageZone proiectata de HP special pentru Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005, care permite afisarea imaginilor dupa data, cuvant cheie sau chiar dupa loc prin numai cateva clicuri pe telecomanda.
HP intentioneaza sa lanseze in prima jumatate a anului 2005 un Digital Entertainment Center care sa accepte inregistrarile de inalta definitie conforme tehnologiei ATSC.
“Intel si HP impartasesc viziunea privind locuinta digitala, care le permite consumatorilor sa se bucure de continutul favorit oricand, oriunde si pe orice dispozitiv”, spune Louis Burns, vicepresedinte si director general al Desktop Platform Group, Intel. “Prin introducerea Centrului HP de Divertisment Digital, divertismentul de acasa a capatat un alt inteles, permitandu-le consumatorilor un control usor si o buna gestiune a continutului digital. Suntem mandri sa lucram cu HP pentru a le oferi consumatorilor acest produs”.
HP Media Center m1100 seria Photosmart PC
HP Media Center m1100 seria Photosmart PC foloseste puternicele instrumente ale sistemului de operare Windows XP Media Center Edition 2005 pentru a crea si gestiona medii digitale diferite, de la muzica la filme la prezentari de diapozitive fotografice. Controlul se face in exclusivitate prin intermediul telecomenzii:
•Beneficiati de experienta video, fotografica si muzicala la un nou nivel de personalizare si distractie. Obtineti un acces mai rapid la fotografiile de pe un card de memorie al unei camere digitale folosind cititorul de carduri de memorie aflat pe partea frontala a PC-ului sau prin intermediul dispozitivului de docare aflat in partea superioara si crea, edita, tipari sau comunica amintiri.
•Salvati continutul memoriilor digitale prin backup-ul colectiilor de muzica, foto si video pe unitati HP Personal Media (vandute separat) sau dispozitive de scriere a DVD-urilor.
•Creati inregistrari video personalizate cu software de editare usor de utilizat. Ardeti-le pe CD sau DVD alaturi de muzica si fotografii digitale.
HP Media Center Extender x5400
Cu un design elegant si lucios care se potriveste cu centrele de divertisment pentru acasa existente, HP Media Center Extender le permite utilizatorilor centrelor HP Digital Entertainment sau PC-urilor HP Media Center sa urmareasca transmisii TV inregistrate, imagini video si fotografii si sa asculte melodiile inregistate in format digital pe televizoare si echipamente stereo aflate oriunde in casa(5):
•Urmariti un film in camera de zi in timp ce un alt utilizator asculta muzica in alta camera a casei, folosind acelasi Media Center PC. In acelasi timp pot fi folosite pe un Media Center PC maximum cinci extensii Media Center Extenders diferite(5).
•Navigati si bucurati-va de muzica digitala, fotografii, emisiunile TV inregistrate si imaginile video folosind aceeasi interfata Windows XP Media Center Edition 2005 si o telecomanda. Wizardul pentru setup face instalarea rapida si usoara(6).
•Folositi o conexiune prin cablu sau wireless(1) 802.11a/g. Conectati-va la un televizor sau monitor si la echipamentul stereo existent.
Mai multe detalii si imagini ale produselor HP de divertisment digital sunt disponibile online la adresa www.hp.com/go/DECLaunch2004.

(1) Punctul de acces wireless necesar nu este inclus. Disponibilitatea punctelor de acces wireless publice este limitata. Utilizarea wireless a internetului necesita incheierea separata a unui contract de servicii internet.
(2) Utilizatorii pot urmari emisiunile TV in direct daca tunerul accepta receptia unui Media Center PC sau Digital Entertainment Center. Daca unitatea de receptie dispune de tunere duale, atunci ambii utilizatori pot privi in direct emisiunile TV simultan.
(3) Accesul de banda larga la Internet se obtine la un cost suplimentar.
(4) iTunes este preinstalat pe calculatoarele de birou HP Pavilion, HP Media Center si Compaq Presario si pe PC-urile notebook.
(5) Configuratia maxima include un Extender wireless si patru Extendere suplimentare legate prin cablu. Pot exista cerinte suplimentare pentru PC. Cerintele minime ale unui PC pot fi mai ridicate pentru configuratii multiple de extendere.
(6) Sunt acceptate numai formate de fisiere.

Microsoft si Windows sunt marci inregistrate in Statele Unite ale Microsoft Corporation.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/pentru-sarbatorile-de-iarna-hp-pregateste-noi-solutii-destinate-divertismentului-digital