Prin achizitia companiei Scitex Vision, HP isi extinde activitatea in domeniul imprimarii de format foarte mare

BUCURESTI - 16 august 2005

Comunicat tip General in IT&C

Ca urmare a acestei achizitii, HP dispune de cel mai complet portofoliu de produse pentru furnizorii de servicii de tiparire

HP a anuntat ca a semnat o intelegere cu Scitex Corporation Ltd. privind achizitia, pentru 230 milioane de dolari, a majoritatii activelor liderului de piata din domeniul tiparului de format foarte mare – Scitex Vision.
Ca urmare a acestei achizitii, HP isi extinde pozitia de lider pe care o detine pe piata tiparului de format mare si in domeniul tiparului de format foarte mare si isi consolideaza pozitia de partener care ofera toate tipurile de solutii furnizorilor de servicii de tiparire.
Scitex Vision este lider de piata in imprimantele de format mare si foarte mare pentru afisajul publicitar si aplicatiile industriale, cum sunt panourile de afisare stradale, banerele sau ambalajele. Compania are sediul central in localitatea Netanya din Israel. Venitul inregistrat in ultimul an financiar, incheiat la 30 iunie 2005, a fost de 142 milioane dolari. Principalele sale filiale se afla in Statele Unite, Belgia, China, Mexic si Africa de Sud, compania fiind de asemenea prezenta in alte 75 de tari.
Achizitia completeaza portofoliul HP de imprimante de format mare si de tipografii digitale. In plus, HP va beneficia de tehnologia proprietara a Scitex pentru capetele de imprimare, care ii va aduce un important avantaj competitional. Sinergia dintre HP si Scitex Vision poate fi de asemenea valorificata in tehnologia inkjet, servicii si suport, retelele de distributie directe si indirecte, precum si in reteaua de furnizori.
“Achizitia acestei afaceri de la Scitex Vision va accelera si mai mult patrunderea HP pe piata tiparului digital, aflata intr-o evolutie deosebit de rapida”, afirma Enrique Lores, vicepresedinte si director general pentru imprimantele de format mare de la HP. “Afisajul publicitar de format mare reprezinta una dintre cele mai dinamice oportunitati de pe piata. In prezent, 17% din tiparul realizat in acest domeniu este digital si ne asteptam ca acest procent sa se dubleze in urmatorii cinci ani. Scitex Vision este una dintre cele mai importante companii din acest domeniu, cu o baza solida de clienti, produse si tehnologii unice si o organizatie excelenta care asigura asistenta pentru clienti”.
Dov Ofer, directorul executiv al Scitex Vision, considera ca: “Colaborarea dintre Scitex Vision si HP va aduce beneficii substantiale clientilor nostri, pietei tiparului de format mare si angajatilor nostri. Clientii vor avea acces la o gama mai larga de produse si servicii, beneficiind in continuare de aceeasi atentie care erau obisnuiti sa li se acorde. Tehnologia noastra se va adresa unei audiente mai largi pe masura ce va deveni din ce in ce mai accesibila. Iar angajatii se vor bucura de oportunitati profesionale odata cu cresterea afacerii in cadrul unei importante organizatii globale”.
In prezent, sunt in curs de definitivare conditiile de incheiere a tranzactiei, care se estimeaza ca va fi finalizata in aproximativ 90 de zile. Afacerea achizitionata de la Scitex Vision va fi complet integrata in HP Imaging and Printing Group.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/prin-achizitia-companiei-scitex-vision-hp-isi-extinde-activitatea-in-domeniul-imprimarii-de-format-foarte-mare