Imagine de marca

Definitie Imagine de marca

Simbol global, ansamblul ideilor si reprezentarilor formate in timp si fondate atat pe informatii obiective, cat si pe reactiile emotionale (sentimentele) pe care publicul le are despre o marca (o firma, o persoana). Spre exemplu, imaginea de marca a unui produs face referire la aspecte legate de origine, prezentare (forma, culori, ambalaj), pret, canale de distributie si de promovare utilizate, notorietate etc. Cand ne referim la imaginea unei marci, trebuie sa ne punem intrebarea: ce semnificatie prezinta aceasta marca pentru o persoana? Fiecare individ isi formeaza o imagine proprie asupra fiecarei marci de pe piata  - despre care are cunostinta sau cu care a intrat in contact aceasta imagine este insa deosebit de volatila, putandu-se schimba foarte rapid. Prin urmare, imaginile percepute de doua persoane despre aceeasi marca existenta pe piata pot fi diferite.Imaginea este aura care inconjoara marca ea poate avea semnificatii diverse: o legenda, un simbol, apartenenta la un grup, o ocazie speciala, un eveniment, ambianta etc. Odata formata, imaginea se comporta ca un filtru prin care consumatorii interpreteaza toate informatiile provenite de pe piata. Putem deosebi: imaginea dorita (corespunzatoare obiectivelor fixate de firma), imaginea fictiva (impresia din interior despre ceea ce se intampla in exteriorul firmei) si imaginea efectiv perceputa de public.Imaginea unui produs include, in fapt, trei imagini: imaginea institutionala (engl. - corporate image), imaginea produsului generic si imaginea marcii atribuite produsului.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Imagine de marca? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Imagine de marca.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Imagine de marca. Definitiile termenilor despre Imagine de marca cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Imagine de marca, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Imagine de marca.