Imobilizari financiare

Definitie Imobilizari financiare

Imobilizarile financiare cuprind:- titlurile de participare, - interese de participare detinute, - alte titluri imobilizate si creante imobilizate.Daca o societate detine controlul asupra unei alte societati, aceasta din urma este filiala pentru societatea care detine controlul (societate mama).Controlul reprezinta capacitatea de a conduce politicile financiare si operationale ale unei societati pentru a obtine beneficii din activitatea ei.Contabilitatea creantelor imobilizate se tine pe urmatoarele categorii: - creante legate de participatii, respectiv titlurile de participare si interesele de participare, - imprumuturi acordate pe termen lung, - actiuni proprii detinute pe termen lung,- alte creante imobilizate.La alte creante imobilizate se cuprind garantiile, depozitele si cautiunile depuse de unitate la terti.Pentru evaluarea initiala, imobilizarile financiare recunoscute ca activ se evalueaza la costul de achizitie sau valoarea determinata prin contractul de achizitie a acestora.Cheltuielile accesorii privind achizitionarea imobilizarilor financiare se inregistreaza direct in cheltuielile de exploatare ale exercitiului.Pentru evaluarea la data bilantului, imobilizarile financiare sunt prezentate in bilant la valoarea contabila mai putin provizioanele pentru depreciere cumulate.Pentru deprecierea imobilizarilor financiare se constituie provizioane pentru depreciere, ca diferenta intre valoarea de intrare a acestora si valoarea justa stabilita cu ocazia inventarierii.Vezi Ordinul ministrului finantelor nr. 306 din 26 februarie 2002 pentru aprobarea Reglementarilor contabile simplificate, armonizate cu directivele europene, publicat in Monitorul Oficial nr. 279 bis din 25 aprilie 2002.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Imobilizari financiare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Imobilizari financiare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Imobilizari financiare. Definitiile termenilor despre Imobilizari financiare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Imobilizari financiare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Imobilizari financiare.