Impozit indirect

Definitie Impozit indirect

Impozit cuprins in preturi ale bunurilor si serviciilor, sub forme si denumiri diferite: taxa pe valoarea adaugata, accize, taxe vamale etc.Impozitele indirecte se caracterizeaza prin aceea ca acei care-l platesc (la bugetul statului) sunt unitati economice care vand bunuri sau presteaza servicii, iar cei care-l suporta sunt cumparatorii (de bunuri si/sau servicii). Ele ignora capacitatea de contributie a cumparatorului si, deci, contin un element de inechitate sociala.Introducerea sau cresterea impozitelor indirecte duce la accentuarea inflatiei.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Impozit indirect? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Impozit indirect.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Impozit indirect. Definitiile termenilor despre Impozit indirect cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Impozit indirect, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Impozit indirect.