Imprumutator

Definitie Imprumutator

Persoana care, in virtutea unui contract de imprumut de consumatie, preda imprumutatorului bunuri consumabile, transmitandu-i si dreptul de proprietate asupra lor, pentru ca acesta sa le utilizeze potrivit intereselor proprii, si sa-i restituie apoi, la data stabilita, bunuri echivalente ca natura (specie), cantitate si calitate, iar uneori si cu obligatia indeplinirii unei contraprestatii (constand, de obicei, in plata unei dobanzi).In principiu, imprumutatorul nu are obligatii fata de imprumutat totusi, el este tinut responsabil pentru pagubele incercate de imprumutat din pricina viciilor ascunse ale bunurilor imprumutate, dar numai daca avea cunostinta de acele vicii si nu le-a declarat cu ocazia incheierii contractului.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Imprumutator? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Imprumutator.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Imprumutator. Definitiile termenilor despre Imprumutator cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Imprumutator, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Imprumutator.