Incadrare juridica

Definitie Incadrare juridica

In materie penala, operatiune efectuata de organele de urmarirre penala si instanta de judecata perin care se stabileste concordanta deplina intre fapta concreta savarsita de invinuit sau inculpat si norma penala speciala care incrimineaza acea fapta, precum si in raport cu dispozitiile penale generale aplicabile faptei comise. Incadrarea juridica corecta are importanta deosebita deoarece asigura desfasurarea in limitele legii a represiunii penale si constituie o garantie a respectarii drepturilor si intereselor legitime ale persoanelor.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Incadrare juridica? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Incadrare juridica.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Incadrare juridica. Definitiile termenilor despre Incadrare juridica cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Incadrare juridica, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Incadrare juridica.