Incaso documentar (Incasare documentara)

Definitie Incaso documentar (Incasare documentara)

Modalitate de plata prin care vanzatorul (exportatorul) trimite cumparatorului (importatorului) spre incasare, prin intermediu bancar, documentele convenite contractual, printre care, in cazul exportului, sunt de mentionat: - factura - documentul de transport - certificatul de origine - polita de asigurare (in cazuri specifice) - certificatul de calitate - certificatul de control si receptie - certificatul sanitar (in cazuri specifice) - certificatul fito-sanitar (in cazuri specifice) - lista sau foaia de ambalaj (in cazuri specifice).Exista doua feluri de incaso documentar:1. Documente contra plata (Documents against Payment - D/P), prin care banca elibereaza documentele cumparatorului / importatorului numai contra platii intr-o valuta precizata, si2. Documente contra accept (Documents against Accept - D/A) prin care banca elibereaza documentele cumparatorului / importatorului contra acceptarii unei cambii care garanteaza plata la o data ulterioara.In cazul incasarilor documentare, banca actioneaza in calitate de fiduciar (curator) si face toate eforturile pentru a asigura plata, dar este raspunzatoare numai pentru corecta executie a instructiunilor de incasare, fara sa-si ia nici un angajament de plata catre vanzator sau exportator.Incaso documentar (incasarea documentara) se supune Reglementarilor uniforme pentru incasari ale Camerei de Comert International de la Paris.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Incaso documentar (Incasare documentara)? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Incaso documentar (Incasare documentara).

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Incaso documentar (Incasare documentara). Definitiile termenilor despre Incaso documentar (Incasare documentara) cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Incaso documentar (Incasare documentara), va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Incaso documentar (Incasare documentara).