CONFERINTA DE INCHEIERE A PROIECTULUI POSDRU/90/2.1/S/62144

BUCURESTI - 18 iunie 2013

Comunicat tip General in Stiinta / Cercetare

Miercuri, 26 iunie 2013, va avea loc Conferinta de incheiere a proiectului “Dezvoltarea educatiei pentru viabilizarea pietei muncii prin vectori inovatori Mecatronica-Integronica” (contract POSDRU/90/2.1/S/62144). Locatia desfaşurării evenimentului este Hotel Minerva, Bucuresti

sala

sala

Odată cu finalizarea proiectului, Echipa de management  va   prezenta   o   analiză   a   stadiului   de implementare a principalelor obiective.

 

Pe aceasta cale, avem deosebita placere de a va invita sa luati parte la aceasta conferinta, pentru a va pune la curent cu realizarile obtinute in urma implementarii proiectului, dar si a viabilizării rolului Mecatronicii si al Integronicii pe scena stiintifica si pe piata muncii din Romania.

 

Participanţii sunt rugaţi să se înregistreze online accesând pagina web a proiectului:

http: //www.tehnicamasurarii.ro/posdru / stiri.htm

 

Bazat pe metode educationale moderne, proiectul „Dezvoltarea educatiei pentru viabilizarea pietei muncii prin vectori inovatori Mecatronica-Integronica” (contract POSDRU/90/2.1/S/62144), se constituie intr-un important instrument de stimulare a dezvoltarii economice prin impactul pe care il produce in mai multe directii tangibile prin efortul partenerilor in primul rand asupra potentialului uman activat. Pe parcursul derularii proiectului, dar mai ales la sfarsitul activitatilor, elevii şi studentii, in calitate de grup tinta, vor fi mai bine pregatiti sa intre in sfera ştiinţifică şi productiva, generand tehnologii / produse cu valoare adaugata mare (valoarea adaugata reprezinta surplusul de inteligenţă adaugată prin valorificarea potentialului uman si contributia sa la realizarea acesteia. Asadar, crearea unei valori superioare la nivel economic se poate realiza numai printr-o valoare adaugata naţională şi europeana la nivelul activitatilor din cadrul institutelor si universitatilor. Proiectul este Cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 2- „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul major de interventie 2.1- „Tranzitia de la scoala la viata activa”.

 

INCD-Mecatronică şi Tehnica Măsurării  Bucuresti a implementat acest proiect pe o durata de 36 de luni, impreuna cu cinci parteneri: P1 - Universitatea "POLITEHNICA" Bucuresti - Centrul de Cercetare ­ Dezvoltare pentru Mecatronica/UPB-CCDM, P2 - Universitatea "Valahia" -Targoviste, P3 - Universitatea "Transilvania" Brasov - Catedra de Mecanica Fina si Mecatronica, P4 - Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, P5 - Asociatia Profesionala Patronatul Roman din Industria de Mecanica Fina, Optica si Mecatronica – "APROMECA".

                                             

Despre INCDMTM

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecanica Fina (INCDMF), infiintat in anul 1971, este subordonat Ministerului Economiei si Finantelor are ca obiect de activitate principal cercetarea stiintifica (atat fundamentala, cat si aplicata) si dezvoltarea tehnologica in domeniul mecanicii fine si al mecatronicii. INCDMF se concentreaza pe elaborarea si perfectionarea tehnicilor de masurare. Eforturile cercetatorilor INCDMF vizeaza dezvoltarea de variate produse si tehnologii mecatoronice (conventionale sau neconventionale). Mai mult, in calitate de Institut National, INCDMF contribuie la elaborarea strategiei de dezvoltare a domeniului si la realizarea obiectivelor stiintifice si tehnologice stabilite prin Planul National de Cercetare Stiintifica, Dezvoltare si Inovare (PNCDI) si Programul Nucleu. In conditiile exploziei informationale, domenii de varf, printre care si mecatronica (o stiinta care integreaza mecanica fina, electronica, robotica si informatica) au devenit o prioritate si s-au dezvoltat si in Romania. Printre pionierii acestui domeniu se numara si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecanica Fina), in prezent unicul Institut National ce realizeaza produse mecatronice, in colaborare cu institute, agenti societati comerciale si universitati cu profil similar din tara si din strainatate.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/incdmf/conferinta-de-incheiere-a-proiectului-posdru-90-2-1-s-62144