Indicator economico-financiar

Definitie Indicator economico-financiar

Indicatori utilizati in contabilitatea unei firme, care prezinta situatia acesteia.Indicatorii economico-financiari principali sunt:1. Indicatori de lichiditate: a) Indicatorul lichiditatii curente (indicatorul capitalului circulant) b) indicatorul lichiditatii imediate (indicatorul test acid)2. Indicatori de risc: a) Indicatorul gradului de indatorare b) Indicatorul privind acoperirea dobanzilor3. Indicatori de activitate (indicatori de gestiune) a) viteza de intrare sau de iesire a fluxurilor de numerar b) capacitatea de a controla capitalul circulant si activitatile comerciale de baza c) viteza de rotatie a stocurilor (rulajul stocurilor) d) Viteza de rotatie a debitelor-clienti e) Viteza de rotatie a creditelor-furnizor f) Viteza de rotatie a activelor imobilizate g) Viteza de rotatie a activelor totale4. Indicatori de profitabilitate: a) Rentabilitatea capitalului angajat b) Marja bruta din vanzariVezi Ordinul ministrului finantelor nr. 306 din 26 februarie 2002 pentru aprobarea Reglementarilor contabile simplificate, armonizate cu directivele europene, publicat in Monitorul Oficial nr. 279 bis din 25 aprilie 2002.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Indicator economico-financiar? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Indicator economico-financiar.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Indicator economico-financiar. Definitiile termenilor despre Indicator economico-financiar cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Indicator economico-financiar, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Indicator economico-financiar.