Inscriere provizorie

Definitie Inscriere provizorie

Sinonim - prenotareReglementata prin art.48 din Decretul Lege 115/1938 pentru unificarea dispozitiilor privitoare la cartile funciare, prin ea se face stramutarea, constituirea, modificarea sau stingerea dreptului real imobiliar sub conditia justificarii. Inscrierea provizorie apare ca o intabulare imperfecta intrucat este necesara o procedura ulterioara.Decretul Lege mentionat a fost abrogat prin Legea nr. 7/1996 a cadastrului si a publicitatii imobiliare. Conform art.31 si urm. din Legea 7/1996, inscrierea provizorie in cartea funciara se face in cazul dobandirii unor drepturi afectate de o conditie suspensiva sau daca hotararea judecatoresca pe care se intemeiaza nu este definitiva si irevocabila.Inscrierea provizorie devine opozabila tertilor cu rangul determinat de cererea de inscriere, sub conditie si in masura justificarii ei.Justificarea unei inscrieri provizorii isi intinde efectul asupra tuturor inscrierilor care s-au facut conditionat de justificarea ei nejustificarea unei inscrieri provizorii atrage, la cererea celui interesat, radierea ei si a tuturor inscrierilor care s-au facut conditionat de justificarea acesteia.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Inscriere provizorie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Inscriere provizorie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Inscriere provizorie. Definitiile termenilor despre Inscriere provizorie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Inscriere provizorie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Inscriere provizorie.