Producătorul Domeniile Vânju Mare și-a prezentat premianții

BUCURESTI - 8 iunie 2012

Comunicat tip General in Afaceri, Media / Publicitate, HoReCa

Merlot Rose Vânju Mare 2011, vinul medaliat cu aur la ultima ediție a concursului internațional Mondial du Rose, a fost prezentat pasionaților de vinuri în cadrul unei degustări organizate la începutul lunii iunie, la restaurantul Sofa din București. Alături de acest vin, invitații – politicieni, reprezentanți ai mediului de afaceri, manageri din Horeca, somelieri, bloggeri și jurnaliști de vin și prieteni ai cramei Domeniile Vânju Mare – au mai putut degusta atât noile vinuri din recolta 2011, cât și câteva din recoltele anterioare.

Producătorul Domeniile Vânju Mare și-a prezentat premianții
 Noile vinuri lansate reprezintă o schimbare de atitudine în istoria cramei. Atât prin calitate, cât și prin strategie, încercăm să fim cât mai aproape de consumatorii din România, unde avem peste 3200 de puncte de vânzare, dar și de cei de peste hotare.

Florin Opriș, manager general al companiei Domeniile Vânju Mare

Prezent la eveniment, Florin Opriș, manager general al companiei, a declarat că „noile vinuri lansate reprezintă o schimbare de atitudine în istoria cramei. Atât prin calitate, cât și prin strategie, încercăm să fim cât mai aproape de consumatorii din România, unde avem peste 3200 de puncte de vânzare, dar și de cei de peste hotare”. Acesta a fost completat de vinificatorul Domeniile Vânju Mare, Anca Fenici, care a afirmat că „eforturile de a aduce un plus de calitate vinurilor nu au rămas fără răspuns, iar medaliile câștigate în ultima vreme reprezintă o realizare și o certificare a muncii depuse”.

Cele șase vinuri – Riesling italian 2010, Tămâioasa românească sec 2011, Merlot Rose 2011, Merlot 2009, Tămâioasa românească dulce 2010, toate din gama Domeniile Vânju Mare, și Merlot Prince Vlad 2003 – au fost prezentate de către somelierul Sergiu Nedelea, care le-a caracterizat a fi „vinuri oltenești, aprige și mândre”.

Producătorul din Vânju Mare a anunțat că odată cu noua poziționare pe piață se va promova sub brandul Domeniile Vânju Mare.

În ultimii ani, în cadrul unui proiect de 1.100.000 de euro, la Vânju Mare s-au replantat 75 de hectare de viță, cu soiurile Syrah, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc și Fetească Neagră. În total, la Vie Vin Vânju Mare au fost replantate până acum 120 de hectare de viță de vie, anul trecut intrând pe rod 45 de hectare de Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon. Anul acesta va mai fi desfășurat un nou proiect de 1.200.000 de euro, pentru replantarea a 105 hectare cu noi soiuri, printre care Fetească Albă și Cabernet Franc. Pentru ca investiția în plantație să se reflecte în vinuri, la Vie Vin Vânju Mare s-a investit și în cramă. În urma unui proiect FADR de 300.000 de euro, s-a dublat capacitatea de stocare a cramei în vase de inox până la 1 milion de litri și s-a achiziționat o linie completă de vinificare pentru vinurile albe. Investiția totală făcută până acum la Vie Vin Vânju Mare se ridică la 10 milioane de euro, pentru achiziționarea de terenuri, replantări și modernizarea cramei.

Compania are ca proiect și dezvoltarea enoturismului în zonă, un prim pas fiind făcut prin organizarea de degustări pentru turiștii de pe vasele de croazieră ce opresc în porturile Orșova și Drobeta Turnu Severin. După ce mai mulți ani a fost unul din sponsorii principali ai echipei de handbal Oltchim Rm. Vâlcea, de anul acesta compania va investi și în performanța din fotbal, fiind singurul producător care apropie vinul de acest domeniu. Astfel, începând cu sezonul următor, Domeniile Vânju Mare va deveni sponsorul oficial al echipei Pandurii Târgu Jiu.

Despre INSIDE BRAND

DESPRE DOMENIILE VÂNJU MARE - www.vvm.ro
Vie Vin Vînju Mare a fost înfiinţată prin achizitionarea a 240ha de plantaţii de viţă de vie în podgoria Plaiurile Drîncei, centrul viticol Vînju Mare de catre actionari care au crezut întotdeauna ca aceasta zona viticolă este “ïnima ţinuturilor vinurilor rosii din România şi nu numai” cu scopul de a pastra această bogaţie naturală care face posibilă obţinerea de vinuri roşii de cea mai înalta calitate. Poate că podgoria noastră chiar are cel mai bun potenţial pentru obţinerea vinurilor roşii.
Pasul următor în atingerea acestui scop a fost achizitionarea centrului de vinificaţie din Vînju Mare, modernizarea si retehnologizarea acestuia prin achizitionarea de utilaje moderne, din oţel inoxidabil,automatizate care permit prelucrarea strugurilor, producerea si păstrarea vinurilor în condiţiile prevazute de standardele internaţionale de calitate. În prezent activitatea este organizată pe trei direcţii: producerea de struguri de vin, producerea de vinuri liniştite si vânzarea vinurilor.

Vinurile sunt produse numai din strugurii atent cultivaţi şi selectionaţi în cele 4 ferme proprii Oreviţa, Bucura, Nicolae Balcescu şi Poroiniţa şi sunt vândute atât prin reteaua proprie de magazine cât şi prin intermediul unor importanţi distribuitori specializati.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/inside-brand/productorul-domeniile-vnju-mare-i-a-prezentat-premianii