Compania INSOFT se alătură inițiativei organizației mondiale United Nations Global Compact

BUCURESTI - 30 septembrie 2014

Comunicat tip General in Tehnologie

Live site

Recent INSOFT Development & Consulting a aderat la United Nations Global Compact – inițiativă internațională ce promovează alinierea operațiunilor și strategiilor organizațiilor, la principii solide de etică, anticorupție, protecția muncii, a drepturilor omului și a mediului înconjurător.

INSOFT Development&Consulting

Pentru noi, comportamentul etic, atât în mediul profesional cât și la nivel personal, reprezintă o prioritate. Prin aderarea la United Global Compact vrem să oferim clienților și partenerilor noștri o garanție în plus a profesionalismului care ne caracterizează și care se reflectă în produsele și serviciile furnizate.

Cristian Aciubotăriței, CEO INSOFT Development & Consulting

INSOFT susține dezvoltarea sustenabilă și responsabilitatea socială corporativă, demonstrând încă o dată, că este una dintre cele dinamice companii de IT din România, mereu preocupată de inovație și de alinierea la standardele internaționale de bună conduită în afaceri.

United Nations Global Compact este cea mai importantă inițiativă internațională, bazată pe participarea voluntară a organizațiilor care împărtășesc aceleași convingeri etice și de responsabilitate socială corporativă. United Nations Global Compact include peste 6.000 de organizații participante din 135 de țări și 2.300 de participanți, persoane fizice. Prin aportul activ al fiecărui participant, organizația și-a propus să contribuie la promovarea unei economii globale incluzive și sustenabile.

Aderarea la UN Global Compact implică angajamentul asumat pe termen lung, față de implementarea și promovarea unor principii universale care vizează drepturile omului, protecția muncii și a mediului înconjurător, sfera anticorupției și a comportamentului etic în mediul de afaceri.

„Conceptul responsabilității sociale corporative a cunoscut o evoluție semnificativă în ultimii ani și a devenit un element esențial al oricărei strategii sustenabile de afaceri”, a declarat Cristian Aciubotăriței, CEO INSOFT Development & Consulting.

INSOFT este una dintre cele mai importante companii IT din România, cu un ritm de extindere accelerat, având în desfăşurare proiecte şi iniţiative ce au la bază utilizarea eficientă a resurselor interne şi externe. Prin acest angajament, compania INSOFT își manifestă implicarea activă în dezvoltarea de noi proiecte de responsabilitate socială corporativă, fiind totodată dedicată menținerii celor mai înalte standarde interne de etică și anticorupție. În politica internă a companiei sunt incluse, cu titlu de prioritate, elemente cheie precum promovarea mecanismelor eficiente împotriva corupţiei, fraudei sau actelor neconforme cu normele morale. Toate acestea sunt întărite și reglementate în Codul Etic INSOFT, care întărește principiile morale și angajamentele organizației. Reglementările Codului Etic au caracter obligatoriu pentru toate părțile vizate (membrii conducerii, administratori, angajați, furnizori, parteneri etc.).

Prin aderarea la UN Global Compact, INSOFT își va concentra toate eforturile pentru integrarea în strategia de dezvoltare a companiei și în operațiunile curente, a unor activități responsabile bazate pe cele 10 principii cheie promovate de organizație. De asemenea INSOFT va face toate demersurile necesare pentru a contribui la atingerea obiectivelor de dezvoltare stabilite de organizația Națiunilor Unite -Millennium Development Goals.

Despre United Nations Global Compact

United Nations Global Compact este o inițiativă strategică dedicată organizațiilor care vor sa își alinieze acțiunile și strategia la cele zece principii universale, care vizează drepturile omului, protecția muncii și a mediului înconjurător și anticorupția. Astfel, companiile partenere devin motorul principal al globalizării, ajutând ca progresul tehnologic și economic să se producă în beneficiul societăților din toată lumea.

Despre INSOFT Development & Consulting

INSOFT este unul dintre cei mai importanți integratori de sisteme informatice complete din România. Compania oferă soluţii IT avansate, la nivel național şi internaţional, în domeniile –guvernamental, educaţional, sănătate, situații de urgență, cercetare-inovare şi pentru mediul de afaceri.

Compania s-a remarcat și prin câștigarea finanțării celui mai mare Pol IT de competitivitate - CREVIS, proiect de cercetare-dezvoltare, care se bazează pe o investiție de 11 milioane de euro. În cadrul proiectului se va crea primul centru de excelență din Europa pentru testarea și modelarea infrastructurilor critice, prin folosirea inovativă a realităţii virtuale.

INSOFT a primit numeroase recunoașteri internaționale, compania fiind apreciată pentru inovație, potențial de creștere și strategia de afaceri de succes. Printre premiile obținute recent putem menționa: Locul I în cadrul categoriei „Rising Star” -Deloitte Technology FAST 50 Central Europe 2013,  Best in Biz Awards 2014 EMEA, Red Herring Top 100 Europa, European IT & Software Excellence Awards 2014  etc.

Mai multe informații sunt disponibile la: http://www.insoft-dc.ro/

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/insoft-development-and-consulting/compania-insoft-se-alatura-ini-iativei-organiza-iei-mondiale-united-nations-global-compact