Institutie publica

Definitie Institutie publica

In sensul prevederii art.135 pct.5 din Constitutia Romaniei, toate persoanele juridice infiintate prin acte de putere sau de dispozitie ale autoritatilor publice centrale sau locale in scopul realizarii unor activitati fara caracter comercial sau pentru indeplinirea unui serviciu public nepatrimonial. Cele mai multe instituti publice sunt finantate, in totul sau in parte, de la bugetul de stat sau bugetele locale. Spre exemplu: - universitatile de stat, - teatrele de stat, - muzeele de stat, - spitalele statului, - policlinicile, - unele institute de cercetare, etc.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Institutie publica? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Institutie publica.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Institutie publica. Definitiile termenilor despre Institutie publica cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Institutie publica, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Institutie publica.