Este posibilă pacea în Orientul Mijlociu? Fostul ministru de Externe al Israelului – la Bucureşti

BUCURESTI - 11 aprilie 2011

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, ONG, Politic, Social

Instituto Cervantes din Bucureşti şi Fundaţia Europeană Titulescu organizează joi, 14 aprilie, de la ora 17.30, conferinţa „ Este posibilă pacea în Orientul Mijlociu?“, susţinută de Shlomo Ben Ami.
Conferinţa va avea loc la sediul Fundaţiei, din Şos. Kiseleff 47, şi va fi urmată de un dialog, moderat de Ambasador Mihai Roşianu, director adjunct al Fundaţiei Titulescu, la care vor participa fostul ministru de Externe român, Petre Roman, şi Doru Costea, secretar de stat în Ministerul de Externe de la Bucureşti.

Este posibilă pacea în Orientul Mijlociu? Fostul ministru de Externe al Israelului – la Bucureşti
 A devenit o modă să dai vina pe Occident pentru vicisitudinile democratizării arabilor. Dar momentele de cotitură istorică n-au avut niciodată de-a face cu alegerile simple, iar greşelile omeneşti au definit deznodământul mai mult decât slăbiciunea umană. 

Shlomo BEN AMI

Shlomo Ben Ami a studiat la Universitatea din Tel-Aviv şi a obtinut un doctorat în istorie la Universitatea din Oxford. A condus Şcoala post-universitară de Istorie de la Universitatea din Tel Aviv între 1982 şi 1986.

A fost numit ambasador al Israelului în Spania, în perioada 1987-1991. Ales în Knesset în 1996, a devenit Ministru al Securităţii Publice şi, în 2000, Ministru al Afacerilor Externe, funcţii pe care le-a deţinut până în martie 2001, când Prim Ministru Ehud Barak şi-a încheiat mandatul. A continuat să facă parte din Knesset ca membru al Comisiei de Afaceri Externe şi Aparare, şi al celei pentru Constituţie, Drepturi şi Justiţie. A fost principalul negociator la Conferinţa de la Camp David, în 2000, şi a condus echipa israeliană de negociatori la Taba.

Ben Ami a demisionat din Parlamentul israelian în 2002, iar în prezent este vicepreşedinte al Centrului Internaţional pentru Pace de la Toledo.

Este autorul mai multor cărţi, în engleză, ebraică şi spaniolă, printre care Scars of War, Wounds of Peace: The Israeli-Arab Tragedy (Cicatricile războiului, rănile păcii: tragedia israeliano-arabă), Oxford, 2006.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/institutul-cervantes-bucuresti/este-posibila-pacea-in-orientul-mijlociu-fostul-ministru-de-externe-al-israelului-la-bucuresti