Zilele Filmului Spaniol, filme distinse cu Premiul 'Goya', 9-12 octombrie 2006, Cinema Studio

BUCURESTI - 5 octombrie 2006

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Institutul Cervantes din Bucureşti, în colaborare cu Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din Spania – instituţia care acordă anual prestigioasele premii Goya pentru realizări cinematografice - , şi cu Institutul pentru Cinematografie şi Arte Vizuale din Spania (ICAA), prezintă, între 9 – 12 octombrie 2006, la Cinematograful Studio din capitală, o selecţie de filme distinse cu premiul Goya, categoría “Cel mai Bun Film”.Manifestarea se bucură de sprijinul Ambasadei Spaniei la Bucureşti şi al Uniunii Cineaştilor din România. Filmele se vor proiecta în versiune originală spaniolă, cu subtitluri în limba română şi aparţin unor mari regizori spanioli cum sunt Pedro Almodóvar, Alejandro Amenábar, etc. Zilele filmului spaniol vor fi deschise de o conferinţă de presă care va avea loc luni, 9 octombrie, la ora 11,00, în Sala de Marmură a Uniunii Cineaştilor din România, susţinută de regizorul spaniol Mariano Barroso în dialog cu Magda Mihailescu, critic de film.

Zilele Filmului Spaniol, filme distinse cu Premiul 'Goya', 9-12 octombrie 2006, Cinema Studio

Biletele (8 Ron) si abonamentele pentru patru spectacole (24 Ron) se vor pune în vânzare la Cinematograful Studio (Bd. Magheru 29) începând cu data de 7 octombrie 2006.
Pentru informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati la cult1buc@cervantes.es si la tel. 2102737.

PROGRAM
Luni, 9 octombrie, ora 19:00
Los lunes al sol (Regia: Fernando León de Aranoa, 2002)
Sinopsis: Un oraş de pe coasta nordică a Spaniei. Un oraş unde nimeni nu priveşte marea, pentru că marea face parte din rutina de zi cu zi, din muncă. Un grup de bărbaţi, ei trăiesc în acest oraş, străbat zi de zi străzile lui în pantă, beau zilnic şi transformă tejgheaua barului în sprijinul speranţelor şi tăcerilor lor. O poveste despre prezenţe şi absenţe, despre carapace şi fragilitate, despre speranţe nerostite şi tandreţe.

Marţi, 10 octombrie, ora 18:00
Días contados (Regia Imanol Uribe, 1994)
Sinopsis: Două poveşti care se întâlnesc prin intermediul celor doi protagonişti: de pe-o parte un membru al unei grupări ETA din Madrid care trece drept fotograf pentru a putea organiza un atentat chiar în sediul comisariatului de poliţie din capitala spaniolă, pe de altă parte o tânără drogată care se prostituează ca să obţină bani pentru droguri şi al cărei logodnic urmează să iasă din închisoare. Între cei doi protagonişti se stabileşte o relaţie sentimental care pune în pericol atât reuşita planului de atentat terorist cât şi viaţa tinerei.

Marţi, 10 octombrie, ora 20:15
El bola (Regia Achero Mañas, 2000)
Sinopsis: “El Bola” este un băiat de doisprezece ani care trăieşte intr-un mediu sordid şi violent, cu situaţie familială complicată pe care o ascunde reuşinat şi care îl împiedică să comunice şi să se relaciónese cu ceilalţi copii. Sosirea unui nou coleg la şcoală, de care îl va lega o prietenie profundă, îi oferă şi posibilitatea de a cunoaşte o realitate familială complet diferită astfel încât să găsească puterea necesară pentru a-şi acepta şi chiar înfrunta propria familie.

Miercuri, 11 octombrie, ora 18:00
La buena estrella (Regia: Ricardo Franco, 1997)
Sinopsis: După ce duce o viaţă marcată de autoizolare din cauza unui accident de muncă în urma căruia a rămas fără testicole, Rafael, măcelar de profesie, decide să renunţă la a trăi singur după ce are norocul să o întâlnească pe Marina, femeia pe care o găseşte în stradă din cauza faptului că Daniel - fostul ei logodnic, aflând că aşteaptă un copil, nu mai vrea să ştie nimic de ea.

Miercuri, 11 octombrie, ora 20:15
Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto (Regia: Agustín Díaz Yanes, 1995)
Sinopsis: Gloria Duque, spaniolă de origine, este martora morţii a doi poliţişti ucişi de doi gansteri în Mexic. Unul dintre poliţişti îi dă înainte să moară o agendă cu adresele multor locuri din lume folosite de bandele de gangsteri pentru spălarea banilor. Femeia este trimisă de autoriţătile mexicane în Spania, revine în casa soacrei ei, o femeie de extraordinară probitate care dă meditaţii pentru a achita ipoteca pe apartamentul în care locuieşte.

Joi, 12 octombrie, ora 18:00
Todo sobre mi madre (Regia: Pedro Almodóvar, 1999)
Sinopsis: Manuela este infirmieră în cadrul Organizaţiei Naţionale pentru Transplant. Fiul ei îşi pierde viaţa într-un accident. Cu puţin îaninte de moarte, fiul tocmai terminase de scris o carte intitulată “Totul despre mama” în care îşi exprima tristeţea de a nu-şi fi cunoscut niciodată tatăl, pe care îl credea mort. Tatăl de fapt trăia, iar Manuela hotărăşte să-l reîntâlnească pentru a-i transmite cartea scrisă de fiul lor.

Joi, 12 octombrie, ora 20:15
Tesis (Regia: Alejandro Amenábar, 1996)
Sinopsis: Angela a absolvit studiile de Ştiinţele Comunicării şi pregateşte o lucrare despre violenţa în audiovizual. Îndrumătorul de lucrare, Figueroa, îi promite să-i aducă material, în timp ce un alt prieten de-al ei, Chema o invită să vadă împreună filme “gore” şi pornografice. Figueroa descoperă în vidooteca facultaţii o secţie cu sute de benzi video şi la puţin timp după această descoperire moare în împrejurări destul de neclare. Angela este cea care găseşte cadavrul şi realizează că a murit în urma unui infarct în timp ce viziona o înregistrare video. Ea fură caseta video şi îi este dat să descopere lucruri îngrozitoare: un “snuff movie”, un film ilegal în care se prezintă în direct un asasinat al unor nevinovaţi. Tânăra are bănuiala că în Facultate există o reţea care se ocupă cu traficul de astfel de filme şi începe să îl caute pe conducătorul reţelei.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/institutul-cervantes-bucuresti/zilele-filmului-spaniol-filme-distinse-cu-premiul-goya-9-12-octombrie-2006-cinema-studio