Posturi pentru angajare in cercetare/dezvoltare cu laseri

Magurele - 16 august 2010

Comunicat tip General in Stiinta / Cercetare

Institutul National de Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei (INFLPR), Sectia Laseri, Laboratorul de Laseri cu Corp Solid (http://ssll.inflpr.ro) anunta ca recent a castigat un proiect de cercetare-dezvoltare intitulat 'Facilitate pentru diagnoza de fascicul laser si caracterizare / certificare ISO a comportarii componentelor optice / materialelor sub actiunea fasciculelor laser de mare putere' / ISOTEST (detalii despre sponsorare - CE - si despre obiectivele stiintifice/tehnice ale proiectului se gasesc la: http://ssll.inflpr.ro/isotest/index.htm). Proiectul se desfasoara timp de 36 luni si a inceput pe 16 iunie 2010.

In cadrul proiectului exista doua pozitii pentru tineri care doresc sa se specializeze in domeniul diagnosticarii fasciculelor laser si a studiului comportarii materialelor in fascicule laser de mare putere, inclusiv prin inscriere la doctorat cu o tematica in domeniul proiectului. Conditii pentru candidati:

- Sa fie absolventi de la Fac. Fizica sau Fac. Electronica/Automatica a unei Universitati sau Institut Politehnic, care sa fie eligibili sa se inscrie la doctorat in tematica proiectului, in timpul desfasurarii proiectului (3 ani), sau sa fie deja inscrisi la doctorat intr-o tematica apropiata tematicii proiectului.
- Sa aiba motivatie, calitati specifice (seriozitate, gandire independenta, creativitate, usurinta de invatare, initiativa, tenacitate, etc), calitati dovedibile prin activitate anterioara ca student sau angajat. Experienta preliminara in cercetare/dezvoltare, sau in lucru cu laseri e de dorit, dar nu e conditie obligatorie.
- Angajarea initiala temporara pentru 1 an, cu prelungire pana la finele proiectului daca candidatul corespunde in primul an. Potential de angajare permanenta dupa terminarea proiectului (3 ani).
- Sa corespunda la interviul care va avea loc in luna sept. in Sectia Laseri a INFLPR, Bucuresti Interviul consta in doua etape: 1- prezentarea unui seminar in grupul ISOTEST (sau in grup largit) cu o tema la care candidatul a lucrat in ultima perioada (teza master, proiect absolvire, proiect la care a lucrat dupa absolvire, etc); 2 - interviu individual, separat, cu fiecare din cei trei membri seniori ai echipei ISOTEST si, la nevoie, pentru chestiuni tehnice mai detaliate, si cu alti membri specialisti ai echipei.
- Recomandare (referinta) verbala sau scrisa de la o persoana (profesor sau un superior) cu care a lucrat.

Avantaje oferite de lucrul la proiectul ISOTEST:
- Grup de lucru cu experienta si rezultate de nivel international in cercetare/dezvoltare. Director de proiect din strainatate.
- Laborator si echipamente de nivel international.
- Tematica de cercetare/dezvoltare noua, cu implicatie pe plan international (cercetare/dezvoltare de facilitate cu laser atestata ISO, in zona Europa Centrala si de Est).
- Ghidaj stiintific/tehnic pe perioada proiectului, posibilitate de formare ca cercetatori cu renume.
- Posibilitatea de a publica in reviste de prestigiu international.

Interviul cu candidatii va avea loc in perioada 5-15 sept., la Sectia Laseri a INFLPR. Rezultatul va fi comunicat incepand cu 20 sept. si angajarea se va face cu 1 oct. (date provizorii). Daca cele doua pozitii nu se ocupa pana la acea data, pozitiile raman deschise pana la gasirea candiatilor corespunzatori.

Despre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei (INFLPR)

Candidatii interesati sunt invitati sa trimita un CV prin e-mail la ambele adrese de mai jos:
gnemes02@yahoo.com (Dr. George Nemes, Director proiect)
aurel.stratan@inflpr.ro (Dr. Aurel Stratan, Manager stiintific)

Pentru un interviu preliminar la Sectia Laseri a INFLPR, candidatii pot telefona la 021-457-5066, Dr. Aurel Stratan (Manager stiintific), Dr. Constantin Fenic (Manager tehnic).
constantin.blanaru@inflpr.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/institutul-national-de-cercetare-dezvoltare-pentru-fizica-laserilor-plasmei-si-radiatiei-inflpr/posturi-pentru-angajare-in-cercetaredezvoltare-cu-laseri