In 2009 se estimeaza ca numarul concertelor va creste cu 25%

BUCURESTI - 19 ianuarie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Desi este perioada de criza, romanii nu renunta la entertainment. Astfel, se preconizeaza ca numarul concertelor in 2009 va creste cu aproximativ 25%.

Pentru 2009, George Weiner, CEO Bilet.ro estimeaza ca numarul evenimentelor va creste cu 25% fata de anul trecut. In 2008 Bilet. ro a vandut bilete la peste 150 de evenimentele.

In primul an de existenta categoria cea mai exploatata a constituit-o vanzarea de bilete la concerte, iar in 2008, Bilet.ro a intrat si pe segementul sportului. A vandut bilete atat la meciurile de fotbal, cat si la cele de box, handbal si tenis. De asemenea, a oferit bilete la evenimente ce au acoperit un public larg, de la copii pana la adulti, de la iubitorii de muzica jazz pana la iubitorii de muzica heavy metal.
Copiii s-au bucurat de un spectacol inedit in Romania, primul show al companiei Disney. Reactiile publicului au fost spectaculoase, iar presa a considerat despre Disney Live- Winnie the Pooh ca a fost un spectacol total, un spectacol cum nu s-a mai vazut niciodata la noi in tara.
De Paste, pasionatii de patinoar au avut ocazia de a vedea in premiera mondiala numarul pregatit de Edvin Plushenko pentru Campionatele Europene de Patinaj Artistic din 2009, in show-ul pe gheata “Kings on Ice”.
Tobosarii japonezi- Yamato au reusit sa uimeasca publicul prin ritmul si forta lor de concentrare, prin daruirea cu care molipsesc spiritul spectatorilor, nu in ultimul rand prin valoarea interpretarii.
In luna august, iubitorii de muzica rock au participat la festivalul Rock la Mures, unul din primele festivaluri open air din Romania, unde si-au facut aparitia Anti-Flag din U.S.A., Ektomorf din Ungaria, N.O.H.A. din Germania, iar din Romania, Iris, Luna Amara si Suie Paparude.
Cu ocazia aniversarii a 30 de ani de la lansarea albumului “Oxygene”, Jean Michel Jarre a sustinut in Romania un concert in care si-a interpretat intreaga capodopera.
Anul s-a incheiat cu turneul national al orchestrei austriece Johann Strauss Ensemble.
Printre evenimentele mediatizate in 2008 s-au numarat si AG Winberger- The Guitar Man Tour, Anim’Est, Snoop Dogg, Alessandro Safina si Earth, Wind and Fire.
In afara tarii, Bilet.ro a oferit bilete la concertele Madonna, John Bon Jovi, Celine Dion, Kylie Minogue, Iron Maiden si Coldplay.

Pentru 2009 Bilet.ro doreste sa se extinda si pe segmentul de targuri si expozitii: “potentialul nostru este orice sala sau eveniment unde este nevoie sa se vanda accesul”, potrivit spuselor lui George Weiner.

In 2008 Bilet.ro a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 40% fata de anul 2007, primul an de existenta al proiectului online.
Obiectivele stabilite la inceputul anului 2008 au fost atinse. Bilet.ro si-a consolidat pozitia pe piata biletelor online, si-a atins targetul de bilete vandute si a avut o evolutie peste nivelul planificat. De asemenea, reteaua de magazine partenere s-a dezvoltat si a ajuns in prezent la 35 de puncte de vanzare a biletelor.
A vandut bilete la peste 150 de evenimente, atat in tara, cat si in restul Europei, numarul acestora dublandu-se fata de anul precedent. Numarul biletelor comandate online a crescut cu aproape 50% fata de 2007, iar totalul biletelor vandute in 2008 a fost de 220000.
Pentru 2009 George Weiner, CEO Bilet.ro, estimeaza ca va mai deschide inca 20 de centre de vanzare, in special in Bucuresti, dar si in tara.

Despre Interactive Entertainment

Bilet.ro a luat nastere in martie 2007 si a fost prima retea nationala de emitere, printare si vanzare bilete. Bilet.ro detine 35 de puncte de vanzare in 22 de orase ale tarii si unul dintre cele mai vizitate website-uri din domeniu. Bilet.ro deserveste peste 15000 de clienti in toata tara, acoperind o gama larga de evenimente, oferind servicii exclusive de vanzare bilete.
Pentru mai multe informatii, accesati www.bilet.ro.

Bilet.ro
Andreea Vilcescu- PR Executive
andreea.vilcescu@bilet.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/interactive-entertainment/in-2009-se-estimeaza-ca-numarul-concertelor-va-creste-cu-25