Analiza Comparativă de Piaţă

BUCURESTI - 3 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Reţeaua CENTURY 21® ridică standardele serviciilor imobiliare din România

Bucureşti, România, 04.11.2009 – Cea mai mare organizaţie din lume ce activează în domeniul imobiliar, Reţeaua CENTURY 21®, anunţă lansarea unui nou produs, Analiza Comparativă de Piaţă, destinat informării clienţilor ce doresc să achiziţioneze, să închirieze sau să vândă o proprietate imobiliară.

Analiza Comparativă de Piaţă

Analiza Comparativă de Piaţă este un raport detaliat ce estimează valoarea unei proprietăţi pe baza metodei comparaţiei, având în vedere şase proprietăţi similare din zonă, trei disponibile spre vânzare şi trei vândute deja. Acest raport este destinat în primul rând vânzătorilor ce doresc să afle cât valorează, de fapt, proprietatea lor pe piaţă. “Sunt mulţi vânzători care nu reuşesc să-şi găsească cumpărători pentru proprietatea lor, deoarece preţul cerut este prea mare, în comparaţie cu preţurile cerute de alţi vânzători din zonă ce au proprietăţi similare la vânzare. Pentru a stabili un preţ corect de piaţă, vânzătorii trebuie să ştie şi la ce preţuri s-au vândut ultimele proprietăţi similare din zonă şi când au fost încheiate aceste tranzacţii” a declarat domnul Gabriel Alexandru, vicepreşedintele CENTURY 21 România. “Recent am publicat pe portalul nostru, www.century21.ro, situaţia cererilor de cumpărare şi închiriere deschise, ce cuprinde peste 700 de cereri disponibile în reţeaua noastră. Dacă însumăm doar cererile de cumpărare pentru care s-a specificat un buget maxim, ajungem la valoarea de 14 milioane de Euro. Această situaţie indică zona de incertitudine în care se află atât cumpărătorii cât şi vânzătorii din lipsa de informaţii, acesta fiind motivul principal pentru care o proprietate nu se vinde. Avem convingerea că produsul lansat astăzi o să asiste ambele categorii în identificarea preţului corect al proprietăţii respective.” a adăugat domnia sa. Informaţiile din Analiza Comparativă de Piaţă sunt esenţiale şi cumpărătorilor sau chiriaşilor în alegerea celei mai bune oferte de pe piaţă dintr-o anumită zonă. “Pentru cei mai mulţi dintre noi, tranzacţiile imobiliare sunt printre cele mai importante tranzacţii pe care le încheiem pe parcursul vieţii. Atunci când dorim să achiziţionăm o locuinţă avem nevoie să ştim ce alte locuinţe similare sunt de vânzare în zonă, la ce preţ şi ce caracteristici au acestea. De asemenea, dorim să ştim cât au plătit alţi cumpărători pe locuinţe similare din zona respectivă. Doar având aceste informaţii putem lua o decizie corectă” a menţionat domnul Alexandru.

La întocmirea acestui raport sunt utilizate informaţiile centralizate din baza de date comună a Reţelei, Anytime CRM, iar estimarea valorii proprietăţii se efectuează în conformitate cu standardele internaţionale în domeniul evaluărilor. “Modelul utilizat la Analiza Comparativă de Piaţă sintetizează atât tendinţa preţurilor pe piaţa imobiliară cât şi un sistem de corecţie a valorilor proprietăţilor comparabile, pe baza criteriilor semnificative consacrate, raportul ţinând cont de zonă, suprafaţă utilă, loc de parcare sau garaj, precum şi de gradul de finisare ori regimul de înălţime al proprietăţilor analizate” a subliniat domnul Cristi Negrea, şeful departamentului de evaluări din cadrul CENTURY 21 Research & Valuation.

Analiza Comparativă de Piaţă este răspunsul Reţelei CENTURY 21® la solicitările clienţilor şi la modificările legislative promovate de Autoritatea Naţională privind Protecţia Consumatorului în domeniul tranzacţiilor imobiliare. “Secretul oricărei afaceri de succes este nu numai să te ridici la nivelul aşteptărilor clienţilor, dar şi să-i surprinzi plăcut. Avem convingerea că cei ce vor beneficia de acest produs disponibil în Reţeaua CENTURY 21® vor face diferenţa dintre agentul imobiliar de ieri şi cel de mâine” a precizat domnul Alexandru.

Raportul de Analiză Comparativă de Piaţă este disponibil deocamdată doar în Bucureşti şi Ploieşti. Pentru a putea oferi o astfel de analiză, respectând standardul de calitate, agenţii trebuie să fie experţi pe acel segment de piaţă şi în zona unde se află proprietatea analizată. Astfel, acest produs este recomandat pentru zonele din centrul şi nordul capitalei, precum şi pentru zona de vest a municipiului Ploieşti. Pentru a face accesibil acest produs şi în celelalte zone, CENTURY 21 România a decis să nu perceapă taxă iniţială de franciză şi să ofere un termen de graţie de şase luni pentru toate agenţiile aflate în spaţii comerciale, cu acces stradal, care se alătură reţelei până la sfârşitul anului. “Era amatorismului în imobiliare a apus. A sosit vremea profesioniştilor, a celor ce oferă servicii imobiliare de calitate respectând cerinţele, bugetul şi timpul clienţilor” a încheiat domnul Alexandru.

Reţeaua CENTURY 21® monitorizează permanent cererile şi ofertele imobiliare din zonele în care operează. Pentru a veni în sprijinul proprietarilor ce doresc să cunoască oferta clienţilor interesaţi să cumpere, respectiv să închirieze acea proprietate, a fost lansată luna trecută o secţiune de licitaţii publice online pentru fiecare proprietate promovată pe portalul www.century21.ro.
NOTĂ: Un model de Analiză Comparativă de Piaţă este disponibil la http://www.century21.ro/valuation/ACP_Sample.pdf

Despre International House SRL

Despre Reţeaua CENTURY 21®
Century 21 Real Estate LLC (www.century21.com) este cel mai mare francizor mondial din domeniul imobiliar, furnizând servicii complete de pregătire profesională, gestionare, administrare şi marketing pentru Sistemul CENTURY 21®. Reţeaua este alcătuită din 7.700 de agenţii imobiliare, pentru care lucrează circa 120.000 de specialişti, în 64 de ţări şi teritorii din întreaga lume. Century 21 Real Estate LLC este o filială a Realogy Corporation, SUA. Pentru ţara noastră, francizorul master este CENTURY 21 România (www.century21ro.com).

Disclaimer
© 2009 Century 21 Real Estate LLC. CENTURY 21® este o marcă înregistrată a Century 21 Real Estate LLC, SUA.

Laura MARCU
Franchise Support Officer
CENTURY 21 Romania

laura.marcu@century21.ro