Energie pentru fonduri.Fonduri pentru energie

BUCURESTI - 5 decembrie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Conferinţa pentru soluţii tehnice, economice şi juridice la provocarea energiei verzi

Profitul obţinut de investitorul privat din tranzacţionarea produsului, interesul politic al statului pentru reducerea dependenţei faţă de sursele de aprovizionare externe sau preocuparea generală pentru un mediu curat sunt toate argumente esenţiale în favoarea iniţierii unui proiect de energie verde, obiect al conferinţei “Energie pentru Fonduri. Fonduri pentru Energie” a avut loc, joi 27 noiembrie la hotel Novotel din Bucureşti.
Organizat printre alţii de Institutul Bancar Român, Centrul European pentru Relaţii Internaţionale şi Studii Strategice, Consiliul Mondial al Energiei şi societatea de consultanţă SC Aldobu Invest SRL, evenimentul a fost structurat pe două secţiuni, ambele tratând mediul tehnic, economic şi juridic aferent unui proiect E-SRE.

Moderate de dl Prof. dr. Basile Neacsa din partea CERISS şi dl Av. Dragos Pârvu din partea SC Aldobu Invest SRL, cele două sesiuni au dezbătut problematica surselor de finanţare prin instrumente structurale, stimulentele publice acordate sub forma Certificatelor Verzi sau cotele obligatorii de preluare a energiei din surse E-SRE.
Dl. Prof. univ. dr. Michel Quentin a prezentat, din partea Universităţii din Liege, politica energetică generală a Uniunii Europene şi angajamentele pe termen mediu şi lung asumate în acest sens de statele membre, inclusiv România.

Oferta mediului financiar pentru susţinerea absorbţiei de instrumente structurale a fost prezentată de Eximbank şi BERD, iar stadiul actual şi de perspectivă al reglementărilor în domeniul energetic a făcut obiectul intervenţiei dnei Georgeta Stănciulescu din partea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energetic.

Conferinţa a evidenţiat în concluzie avantajele investiţiei într-o instalaţie de energie regenerabilă şi posibilităţile multiple de finanţare în acest sens, de la sursele europeene la cele naţionale, de la cele guvernamentale la mediul financiar privat. În măsura în care proiectele sunt cu atenţie concepute şi redactate iar beneficiarii stăpânesc know-how-ul tehnic, economic şi juridic aferent, a investi acum într-o astfel de afacere reprezintă, chiar şi în actualul mediul internaţional, una dintre opţiunile cele mai viabile pe termen mediu şi lung, putând oferi iniţiatorului recompensa profitului urmărit iar comunităţii în ansamblu încrederea într-un demers al dezvoltării durabile.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/interobjects-s-r-l-/energie-pentru-fonduri-fonduri-pentru-energie